Bıtdefender mobile securıty androıd için en iyi güvenlik yazılımı seçildi

Bıtdefender mobile securıty androıd için en iyi güvenlik yazılımı seçildi

BITDEFENDER MOBILE SECURITY

ANDROID İÇİN EN İYİ GÜVENLİK YAZILIMI SEÇİLDİ 

 

2023’ÜN EN İYİ ANDROİD ANTİVİRÜS UYGULAMASI 

BITDEFENDER MOBILE SECURITY OLDU

 

Dünyanın en çok kullanılan mobil işletim sistemi Android, bankacılık işlemlerinden eğlenceli oyunlar oynamaya kadar hayatın her alanında yer ediniyor. 2023’ün sonunda 3,6 milyar insanın Android işletim sistemi kullanması beklenirken, bu durumdan faydalanmak isteyen birçok kötü amaçlı kişiler bulunuyor. Birleşik Krallık’ın en çok ziyaret edilen teknoloji sitesi Techradar uzmanlarının incelemeri sonucu 2023’ün en iyi mobil antivirüs çözümü seçilen Bitdefender Mobile Security, üstün korumasıyla rakiplerinden ayrılan çözümler sunuyor.

 

Günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası olan akıllı telefon ve tabletler, kullanıcılara birçok alanda çeşitlilik ve erişilebilirlik sağlıyor. Kişisel bilgiler, kredi kartı ve bankacılık işlemleri gibi hassas verileri barındıran bu cihazlar, kötü amaçlı kişiler tarafından da çeşitli saldırılara maruz kalabiliyor. 2023’ün sonunda 3,6 milyar insanın Android tabanlı cihaz sahibi olacağı göz önünde bulundurulduğunda, dünya nüfusunun yaklaşık yarısı ciddi tehlikelere karşı hedef haline geliyor. Birleşik Krallık’ın en çok ziyaret edilen teknoloji sitesi Techradar uzmanları tarafından en iyi mobil antivirüs çözümü seçilen Bitdefender Mobile Security, cihaz performansını etkilemeden siber tehditlere karşı otomatik koruma sağlıyor. Kötü amaçlı yazılımları algılama, kötü amaçları yazılımlara karşı koruma, performans ve bataryayı verimli kullanma gibi kategorilerdeki tüm testleri başarıyla geçen Bitdefender Mobile Security, tüm bu işlemleri kullanıcıyı rahatsız etmeden gerçekleştirerek rakiplerinin önüne geçiyor.

 

Sessiz Koruma, Üstün Performans

 

Bireysel ve kurumsal kullanıcılar için ödüllü antivirüs ve siber güvenlik çözümleri sunan Bitdefender Mobile Security, Birleşik Krallık’ın en çok ziyaret edilen teknoloji sitesi Techradar uzmanları tarafından en iyi mobil antivirüs çözümü seçildi. Android tabanlı akıllı telefonları ve tabletleri kötü amaçlı saldırılardan, virüslerden ve yazılımlardan koruyan Bitdefender Mobile Security, kullanıcı dostu ara yüzüyle kullanıcılarına pratik kullanım ve etkin koruma sağlıyor. Zararlı yazılım ve saldırılara karşı arka planda sessizce çalışan Bitdefender Mobile Security, kullanıcıyı rahatsız etmeden bilgilendiriyor. Bu sayede kullanıcılar, günlük işlerine ara vermeden dijital dünyada güvenli bir şekilde işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

 

“Tehditleri Otomatik Olarak Önleyen, Etkili Bir Güç”

 

Mobil antivirüs programlarının kişileri kötü amaçlı yazımlardan koruduğunu ve cihaz performansını artırdığını belirten Bitdefender Antivirüs Türkiye distribütörü Laykon Bilişim’in Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, “Dijital çağın en çok kullanılan cihazları olan akıllı telefon ve tabletler, artık sadece bir iletişim aracı değil, kişisel ve bankacılık gibi hassas bilgileri barındıran özel cihazlardır. Bu bilgilere erişmek için yöntem ve taktiklerini sürekli olarak geliştiren siber saldırganlar, çevrimiçi ortamlar yoluyla ya da zararlı uygulamalarla android kullanıcılarını tehdit etmeye devam ediyor. Bu tür tehlikelere karşı cihaz performansını etkilemeden tam koruma sağlayan Bitdefender Mobile Security, kullanıcı dostu arayüzüyle etkili bir güvenlik sunuyor. Verimli batarya kullanım özelliğine sahip Bitdefender Mobile Security, cihaz kullanımına olumsuz bir etkisi bulunmadan arka planda sessiz bir şekilde çalışarak tehditleri otomatik bir şekilde önlüyor.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Haber Kaynağı www.sektorel.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

Bitdefender Winows Kullanıcılarının Her Gün Karşılaştığı 5 Büyük Siber Tehdidi Açıkladı

Bitdefender Winows Kullanıcılarının Her Gün Karşılaştığı 5 Büyük Siber Tehdidi Açıkladı

Yaklaşık 76,31 pazar payı ile Microsoft Windows en çok kullanılan işletim sistemi olarak öne çıkarken 14,66 ile ikinci sırada Apple bilgisayarlarda kullanılan macOS işletim sistemi geliyor. Global siber güvenlik lideri Bitdefender Antivirüs, en çok tercih edilen işletim sistemi Windows’u kullananların her gün karşılaştığı 5 büyük siber tehdidi açıkladı. Bulgulara göre en çok karşılaşılan siber tehdit 50 ile Truva atı olurken ardından 43 ile potansiyel olarak istenmeyen uygulamalar (PUA) geliyor. Truva atı ve PUA’ları 3 ile açıklardan yararlanma, 2 ile kripto para madenciliği ve 1 ile fidye yazılımları izliyor.

 

Yaklaşık 76,31 pazar payı ile Microsoft Windows en çok kullanılan işletim sistemi olarak öne çıkarken 14,66 ile ikinci sırada Apple bilgisayarlarda kullanılan macOS işletim sistemi yer alıyor. En fazla kullanılan işletim sistemi olması nedeniyle siber saldırganlar daha çok Windows işletim sistemlerini hedefliyor. Her yıl Windows kullanıcılarını hedef alan yeni karmaşık tehditler ortaya çıkıyor ancak artan çeşitli kötü amaçlı yazılım türlerine rağmen belirli temel kategoriler her zaman öne çıkıyor. Global siber güvenlik lideri Bitdefender Antivirüs, Windows kullanıcılarının her gün karşılaştığı 5 büyük siber tehdidi açıkladı. Bulgulara göre en çok karşılaşılan siber tehditler 50 ile Truva atı olurken ardından 43 ile potansiyel olarak istenmeyen uygulamalar (PUA) geliyor. Truva atı ve PUA’ları 3 ile açıklardan yararlanma, 2 ile kripto para madenciliği ve 1 ile fidye yazılımları izliyor.

 

Windows sistemlerini her gün hedef alan birçok tehditten Bitdefender sayacına en çok takılanlar şöyle;

 

1. Truva Atları: Virüslü sistemlerden veri sızdırmak ve diğer uç noktalara yayılmak için yanal olarak hareket eden veya saldırıyı genişletmek için farklı kötü amaçlı yazılımları indirmesi için tasarlanan yazılımlar Truva atı olarak adlandırılıyor. Geçtiğimiz yıl Windows platformlarında tespit edilen en yaygın tehditlerin yarısı Trickbot, Emoted, Dridex, AgentTesla gibi belirli kötü amaçlı yazılım ailelerinin de yer aldığı Truva atlarıydı. Bitdefender Tüketici Tehdit Görünümü Raporu’nda da gösterildiği gibi Truva atları, belirli bir saldırının birincil aşamalarında sıklıkla tespit edildiklerinden dolayı tehdit yelpazesinin büyük bir kısmını oluşturuyor. Truva atları, fidye yazılımları, kripto madencileri ve yamalanmamış açıklardan yararlanmak için tasarlanmış kötü amaçlı yazılımlar da dahil olmak üzere, saldırıyı genişletmede ikincil yazılımları sızdırmak için yaygın olarak kullanılır.

 

2. Açıklardan Yararlanma: Bazı saldırılar bilinen, bilinmeyen (sıfırıncı gün) veya yama uygulanmamış güvenlik açıklarından yararlanılarak gerçekleştiriliyor. Geçtiğimiz yıl bu gibi açıklara dayalı saldırıların dünya genelinde oldukça eşit bir şekilde dağıldığı görüldü ve 30 ile ABD, her yıl olduğundan daha fazla sayıda saldırı girişimi kaydetti. İkinci sırada 10 pay ile Asya-Pasifik (APAC) bölgesi yer alırken, onu 9 ile Latin Amerika, Almanya ve İngiltere, 5 ile Romanya, 7 ile Orta Doğu Avrupa, İtalya ve Fransa izledi.

 

3. Fidye Yazılımı: Verileri çalıp şifreledikten sonra verilere erişimi açmak ve veri sızıntısını paylaşmamak için fidye talep edilen saldırılara fidye yazılımı saldırıları deniyor. Önceki yıllarda, fidye yazılımı saldırıları dünya çapında daha eşit bir şekilde dağılmıştı. Son zamanlarda, saldırılar daha çok karlı bölgelere ve endüstrilere odaklanıyor gibi görünüyor. Açık farkla en çok saldırıya uğrayan sektör telekomünikasyon oldu. Bitdefender çözümlerinin engellediği fidye yazılımı saldırıları göz önünde bulundurulduğunda telekomünikasyon endüstrisine yönelik saldırıların 48 paya sahip olduğu görüldü. Medya 19 gibi uzak bir payla ikinci sırada yer alıyor, onu 9 ile eğitim ve araştırma, 8 ile kamu, 7 ile teknoloji ve hizmetler, 2 ile perakende izliyor.

 

4. Kripto Para Madenciliği: Windows bilgisayarları ele geçirerek CPU gücünü kullanan siber saldırganlar, kullanıcılar fark etmeden kripto para madenciliği yapabiliyor. Bilgisayar korsanları bilgisayarınızı ele geçirip kendileri için kripto para madenciliği yapmada kullandıklarında, bu sizin adınıza bir açıktan yararlandıkları anlamına gelir. Bu açıklar, kripto madenciliğinden daha fazlası için kullanılabilir. Raporda analiz edilen çoğu tehdit gibi kripto para madenciliği de çoğunlukla bilgi işlem gücünün bol olduğu bölgelerde yaygındır. Bu nedenle, Amerika 33 ile aslan payını alırken, onu 10 ile Asya-Pasifik bölgesi takip ediyor. Burada analiz edilen diğer alanlar oldukça eşit, tek haneli dağılım gösteriyor.

 

5. Potansiyel Olarak İstenmeyen Uygulamalar (PUA): PUA’lar yaygın olarak ücretsiz yazılımlar, yeniden paketlenmiş uygulamalar, sistemi temizleyen uygulamalar veya gizli işlevselliğe sahip diğer yardımcı programlar olarak görülebilir. Diğer PUA’lar, varsayılan arama motorunu değiştirmek ve eklentileri yüklemek gibi izinsiz olarak işlevselliğini değiştirerek kullanıcının tarayıcısını ele geçirir. Daha tehlikeli PUA’lar, üçüncü taraf uygulamaları değiştirebilen, arka planda ek yazılım indirebilen veya sistem ayarlarını değiştirebilen uygulamalardır ve bu da gerçek güvenlik ve gizlilik sorunlarına yol açabilir. Windows sistemlerine yönelik tüm tehditlerin üçte birini oluşturan PUA’lar, oldukça fazla PC kullanıcısına sahip geniş bölgeleri tercih ediyor. ABD ve Latin Amerika, PUA raporlarının sırasıyla 25’i ve 20’si ile yine büyük bir paya sahip.

 

Dünya çapındaki Windows kullanıcıları bu ve diğer birçok tehditle günlük olarak karşı karşıya kalıyor. Bitdefender gibi ödüllü güvenlik çözümleri, kullanıcıların sahte sitelerden ve çevrimiçi dolandırıcılıklardan uzak durmalarına yardımcı olurken bu tehlikeleri tespit etmek ve engellemek için özel olarak tasarlanmıştır.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Haber Kaynağı www.sektorel.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

Bitdefender Winows Kullanıcılarının Her Gün Karşılaştığı 5 Büyük Siber Tehdidi Açıkladı – Ulusal24.com

Bitdefender Winows Kullanıcılarının Her Gün Karşılaştığı 5 Büyük Siber Tehdidi Açıkladı – Ulusal24.com

Yaklaşık 76,31 pazar payı ile Microsoft Windows en çok kullanılan işletim sistemi olarak öne çıkarken 14,66 ile ikinci sırada Apple bilgisayarlarda kullanılan macOS işletim sistemi geliyor. Global siber güvenlik lideri Bitdefender Antivirüs, en çok tercih edilen işletim sistemi Windows’u kullananların her gün karşılaştığı 5 büyük siber tehdidi açıkladı. Bulgulara göre en çok karşılaşılan siber tehdit 50 ile Truva atı olurken ardından 43 ile potansiyel olarak istenmeyen uygulamalar (PUA) geliyor. Truva atı ve PUA’ları 3 ile açıklardan yararlanma, 2 ile kripto para madenciliği ve 1 ile fidye yazılımları izliyor.

 

Yaklaşık 76,31 pazar payı ile Microsoft Windows en çok kullanılan işletim sistemi olarak öne çıkarken 14,66 ile ikinci sırada Apple bilgisayarlarda kullanılan macOS işletim sistemi yer alıyor. En fazla kullanılan işletim sistemi olması nedeniyle siber saldırganlar daha çok Windows işletim sistemlerini hedefliyor. Her yıl Windows kullanıcılarını hedef alan yeni karmaşık tehditler ortaya çıkıyor ancak artan çeşitli kötü amaçlı yazılım türlerine rağmen belirli temel kategoriler her zaman öne çıkıyor. Global siber güvenlik lideri Bitdefender Antivirüs, Windows kullanıcılarının her gün karşılaştığı 5 büyük siber tehdidi açıkladı. Bulgulara göre en çok karşılaşılan siber tehditler 50 ile Truva atı olurken ardından 43 ile potansiyel olarak istenmeyen uygulamalar (PUA) geliyor. Truva atı ve PUA’ları 3 ile açıklardan yararlanma, 2 ile kripto para madenciliği ve 1 ile fidye yazılımları izliyor.

 

Windows sistemlerini her gün hedef alan birçok tehditten Bitdefender sayacına en çok takılanlar şöyle;

 

1. Truva Atları: Virüslü sistemlerden veri sızdırmak ve diğer uç noktalara yayılmak için yanal olarak hareket eden veya saldırıyı genişletmek için farklı kötü amaçlı yazılımları indirmesi için tasarlanan yazılımlar Truva atı olarak adlandırılıyor. Geçtiğimiz yıl Windows platformlarında tespit edilen en yaygın tehditlerin yarısı Trickbot, Emoted, Dridex, AgentTesla gibi belirli kötü amaçlı yazılım ailelerinin de yer aldığı Truva atlarıydı. Bitdefender Tüketici Tehdit Görünümü Raporu’nda da gösterildiği gibi Truva atları, belirli bir saldırının birincil aşamalarında sıklıkla tespit edildiklerinden dolayı tehdit yelpazesinin büyük bir kısmını oluşturuyor. Truva atları, fidye yazılımları, kripto madencileri ve yamalanmamış açıklardan yararlanmak için tasarlanmış kötü amaçlı yazılımlar da dahil olmak üzere, saldırıyı genişletmede ikincil yazılımları sızdırmak için yaygın olarak kullanılır.

 

2. Açıklardan Yararlanma: Bazı saldırılar bilinen, bilinmeyen (sıfırıncı gün) veya yama uygulanmamış güvenlik açıklarından yararlanılarak gerçekleştiriliyor. Geçtiğimiz yıl bu gibi açıklara dayalı saldırıların dünya genelinde oldukça eşit bir şekilde dağıldığı görüldü ve 30 ile ABD, her yıl olduğundan daha fazla sayıda saldırı girişimi kaydetti. İkinci sırada 10 pay ile Asya-Pasifik (APAC) bölgesi yer alırken, onu 9 ile Latin Amerika, Almanya ve İngiltere, 5 ile Romanya, 7 ile Orta Doğu Avrupa, İtalya ve Fransa izledi.

 

3. Fidye Yazılımı: Verileri çalıp şifreledikten sonra verilere erişimi açmak ve veri sızıntısını paylaşmamak için fidye talep edilen saldırılara fidye yazılımı saldırıları deniyor. Önceki yıllarda, fidye yazılımı saldırıları dünya çapında daha eşit bir şekilde dağılmıştı. Son zamanlarda, saldırılar daha çok karlı bölgelere ve endüstrilere odaklanıyor gibi görünüyor. Açık farkla en çok saldırıya uğrayan sektör telekomünikasyon oldu. Bitdefender çözümlerinin engellediği fidye yazılımı saldırıları göz önünde bulundurulduğunda telekomünikasyon endüstrisine yönelik saldırıların 48 paya sahip olduğu görüldü. Medya 19 gibi uzak bir payla ikinci sırada yer alıyor, onu 9 ile eğitim ve araştırma, 8 ile kamu, 7 ile teknoloji ve hizmetler, 2 ile perakende izliyor.

 

4. Kripto Para Madenciliği: Windows bilgisayarları ele geçirerek CPU gücünü kullanan siber saldırganlar, kullanıcılar fark etmeden kripto para madenciliği yapabiliyor. Bilgisayar korsanları bilgisayarınızı ele geçirip kendileri için kripto para madenciliği yapmada kullandıklarında, bu sizin adınıza bir açıktan yararlandıkları anlamına gelir. Bu açıklar, kripto madenciliğinden daha fazlası için kullanılabilir. Raporda analiz edilen çoğu tehdit gibi kripto para madenciliği de çoğunlukla bilgi işlem gücünün bol olduğu bölgelerde yaygındır. Bu nedenle, Amerika 33 ile aslan payını alırken, onu 10 ile Asya-Pasifik bölgesi takip ediyor. Burada analiz edilen diğer alanlar oldukça eşit, tek haneli dağılım gösteriyor.

 

5. Potansiyel Olarak İstenmeyen Uygulamalar (PUA): PUA’lar yaygın olarak ücretsiz yazılımlar, yeniden paketlenmiş uygulamalar, sistemi temizleyen uygulamalar veya gizli işlevselliğe sahip diğer yardımcı programlar olarak görülebilir. Diğer PUA’lar, varsayılan arama motorunu değiştirmek ve eklentileri yüklemek gibi izinsiz olarak işlevselliğini değiştirerek kullanıcının tarayıcısını ele geçirir. Daha tehlikeli PUA’lar, üçüncü taraf uygulamaları değiştirebilen, arka planda ek yazılım indirebilen veya sistem ayarlarını değiştirebilen uygulamalardır ve bu da gerçek güvenlik ve gizlilik sorunlarına yol açabilir. Windows sistemlerine yönelik tüm tehditlerin üçte birini oluşturan PUA’lar, oldukça fazla PC kullanıcısına sahip geniş bölgeleri tercih ediyor. ABD ve Latin Amerika, PUA raporlarının sırasıyla 25’i ve 20’si ile yine büyük bir paya sahip.

 

Dünya çapındaki Windows kullanıcıları bu ve diğer birçok tehditle günlük olarak karşı karşıya kalıyor. Bitdefender gibi ödüllü güvenlik çözümleri, kullanıcıların sahte sitelerden ve çevrimiçi dolandırıcılıklardan uzak durmalarına yardımcı olurken bu tehlikeleri tespit etmek ve engellemek için özel olarak tasarlanmıştır.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Haber Kaynağı www.sektorel.com.tr

Continue Reading

Haber Kaynağı www.ulusal24.com

Eğitim Kurumları Siber Güvenliğini Bitdefender Antivirüs’e Emanet Ediyor – Ulusal24.com

Eğitim Kurumları Siber Güvenliğini Bitdefender Antivirüs’e Emanet Ediyor – Ulusal24.com

ATILIM ÜNİVERSİTESİ SİBER DİRENCİNİ BITDEFENDER ANTİVİRÜS İLE ARTIRIYOR!

 

 

Dünyanın en prestijli bağımsız test laboratuvarlarından koruma, hız ve performans alanlarında ödüllendirilen Bitdefender Antivirüs, eğitim kurumlarının da siber direncini artırmada tercihi oluyor. Özellikle pandemiyle birlikte hızla uzaktan eğitime ve hibrit çalışma modeline geçen üniversiteler, kampüs içindeki ve dışındaki uç noktaları izleyebilecek ve koruyabilecek bir çözüme ihtiyaç duymaya başladı. Bu hızlı geçişe adapte olurken güvenlikten taviz vermemek için Bitdefender GravityZone Business Security’i tercih eden Atılım Üniversitesi, öğretim üyelerinin, çalışanların ve öğrencilerin en az sistem kaynağı kullanarak güvende kalmasını sağladı.

 

Dünyanın en prestijli bağımsız test laboratuvarlarından koruma, hız ve performans alanlarında ödüllendirilen Bitdefender Antivirüs, eğitim kurumlarının da siber direncini artırmada tercihi oluyor. Özellikle pandemiyle birlikte uzaktan eğitime ve hibrit çalışma modeline geçen Atılım Üniversitesi, bu hızlı geçiş sürecinde güvenlikten taviz vermemek için Bitdefender Antivirüs’ü tercih etti. Global siber güvenlik lideri Bitdefender Antivirüs’ün GravityZone Business Security çözümünü kullanan üniversite, tüm uç noktaları tek bir konsoldan kolayca yönetebiliyor. Bitdefender çözümü ile fakülte ve yönetim tarafından kullanılan dizüstü bilgisayarlar, PC’ler, Mac’ler, sunucular ve öğrenciler kampüsteyken dahil olmak üzere binlerce uç nokta korunuyor. Bitdefender Antivirüs’ü kullanmaya başlayan Atılım Üniversitesi’nin Teknik Destek Müdürü Mustafa Murat Ünal, Bitdefender’in binlerce öğrencisi, öğretim üyesi ve idari çalışanıyla uzaktan eğitime ve hibrit çalışmaya geçen bir üniversite için en doğru seçim olduğu değerlendirmesinde bulundu.

 

“Harika Bir Altyapı Performansı Elde Ediyoruz”

 

Bitdefender GravityZone Business Security sayesinde öğrencilerin ve öğretim üyelerinin üretkenliklerinin arttığını ve aynı zamanda güvenlik riskinin de önemli ölçüde azaldığını vurgulayan Atılım Üniversitesi Teknik Destek Müdürü Mustafa Murat Ünal, “GravityZone, en düşük düzeyde bilgi işlem kaynaklarını tüketen olağanüstü hafif bir çözüm. Kullanıcılarımız artık kaynak kısıtlamalarıyla uğraşmıyor. Bu nedenle harika bir altyapı performansı elde ediyoruz. Ayrıca Bitdefender, taramaları arka planda otomatik olarak çalıştırdığından, kullanıcılarımızın artık can sıkıcı açılır pencerelere yanıt vermesi gerekmiyor.” açıklamasında bulundu.

 

Atılım Üniversitesi Çalışanları Siber Güvenlik Konusunda Endişelenmeyi Bıraktı

 

GravityZone çözümü ile geliştirdikleri uç nokta güvenliğini “Üniversite olarak GravityZone’u kullandığımızdan beri çalışanlarımız bilgisayar güvenliğinin ne kadar kolay hale geldiğini görüyorlar ve endişelenmeyi bırakıyorlar.” diyerek açıklayan Ünal, “Bitdefender GravityZone Business Security, öğrencilerimiz ve öğretim üyelerimiz için üretkenliği artırırken riski önemli ölçüde azaltıyor. Bitdefender’in kötü amaçlı yazılımları uzak tutma konusundaki mükemmel geçmişi, kullanıcıların güvenilmeyen ve kimlik avı web sitelerine girmesini engelleme konusunda çok şey yapıyor. Ayrıca, sıfırıncı gün olaylarına yanıt verme konusunda da oldukça iyi ve bunu kullanıcıları rahatsız etmeden gerçekleştiriyor.  dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Haber Kaynağı www.sektorel.com.tr

İlgili

Haber Kaynağı www.ulusal24.com