Google’ın ana şirketi Alphabet, CEO Sundar Pichai’nin ne kadar para kazandığını açıkladı – Teknoloji

Google’ın ana şirketi Alphabet, CEO Sundar Pichai’nin ne kadar para kazandığını açıkladı – Teknoloji

Bugün dünyanın en iyi oyuncusu olarak kabul edilen Arjantinli futbolcu Lionel Messi ve Google CEO’su Sundar Pichai’nin kazançları, gündemdeki konulardan biri haline geldi. Her iki isim de farklı sektörlerde faaliyet gösteriyor olsa da, para kazanma konusu ikisinin de ortak noktası olarak karşımıza çıkıyor.

2022 yılında Finalissima’yı kazanan Messi, ardından Ligue 1 ve Fransa Süper Kupası’nı da kazanarak üst üste zaferler elde etti. Ayrıca Katar’da düzenlenen Dünya Kupası’nda da büyük bir başarıya imza attı. Bu arada Pichai ise Google hisselerinin yüzde 39 düşmesiyle zorlu bir yıl geçirdi ve yaklaşık 12 bin çalışanın işten çıkarılmasına karar verildi.

Dünya Kupası sırasında Pichai, Messi’ye övgüler yağdırmış ve Google aramalarının rekor seviyelere ulaştığını belirtmişti. Pichai’nin kazancı ise büyük ölçüde Alphabet’ten aldığı hisse senetlerinden kaynaklanıyor. 2022 yılında toplamda 226 milyon dolar kazanan Pichai’nin maaşının çoğu hisse senetlerinden geldi. Taban maaşı ise 2 milyon dolar olarak belirlendi. Ayrıca ekstra olarak da 5 milyon dolar daha kazanmayı başardı.

Messi’nin kazancı ise sponsorluk anlaşmaları, reklam anlaşmaları ve futbol kulüpleriyle yaptığı sözleşmelerden oluşuyor. Geçtiğimiz yıl Messi, sadece saha içinde değil saha dışında da büyük başarılar elde etti. Ancak rakamlara bakıldığında, Messi’nin kazancı Mbappe’nin gerisinde kaldı ve sadece 120 milyon dolar kazanabildi. Bu rakamın 55 milyon doları sahadan, 65 milyon doları ise kendi özel işlerinden geldi.

Son olarak, Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo’nun da kazancı gündemdeki yerini koruyor. Geçtiğimiz yıl 100 milyon dolar kazanan Ronaldo, bu yıl Al Nassr takımına transfer oldu ve yıllık 200 milyon euro maaş alıyor. Ronaldo’nun saha dışından da 60 milyon dolardan fazla kazandığı belirtiliyor. Bu durum, Ronaldo’nun 2023 yılında Messi ve Pichai’yi geride bırakacağı tahminlerine yol açıyor.

Haber Kaynağı ulusal24.com

Elon Musk, Twitter’a CEO olarak köpeği Floki’yi atadı – Teknoloji

Elon Musk, Twitter’a CEO olarak köpeği Floki’yi atadı – Teknoloji





Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk, 44 milyar dolar karşılığında satın aldığı Twitter’da dikkat çeken değişiklikler yapmaya devam ediyor.

Elon Musk, Twitter’ı satabileceğini duyurmasının ardından Twitter’ın başında artık köpeğinin olduğunu açıkladı.

Twitter’ın “büyük inişler ve çıkışlar” yaşadığını söyleyen Musk, BBC’ye verdiği röportajda, “işten çıkarmalardan resmen sorumlu tutulmaktan bıktığını” söyledi. 

Musk, “Geri çekildim. Size, Twitter’ın CEO’su olmadığımı, Twitter’ın CEO’sunun köpeğim olduğunu söylüyorum” dedi. Musk, binlerce insanın işten çıkarılmasını “Twitter ölecekti” ifadesiyle savundu. 

Musk ayrıca, Twitter’ın ekonomik anlamda ters bir akışta olduğunu ve sosyal medya platformunun “dört aylık ömrünün kaldığını” söyledi.


Haber Kaynağı www.aykiri.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

Brandefense CEO su Hakan Uzun: Siber güvenlik tehditleri dijital risk koruma hizmetleriyle aşılacak!

Brandefense CEO su Hakan Uzun: Siber güvenlik tehditleri dijital risk koruma hizmetleriyle aşılacak!

Siber güvenlik ekosistemi 22 Mart’ta Wyndham Grand Levent’te gerçekleştirilen IDC Security Roadshow 2023’te bir araya geldi. Etkinlik kapsamında düzenlenen oturumlarda birçok önemli isim ekosistemdeki yeniliklere ve gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasında dijital risk koruma hizmetlerinin tehditleri önlemedeki rolünü ele alan Brandefense CEO’su Hakan Uzun görüşlerini ekosistemle paylaştı.

Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen siber güvenlik uzmanları IDC Security Roadshow 2023’te buluştu. Bu yıl 22 Mart tarihinde “Yeni Bir Siber Tehdit Çağına Hazırlanmak” mottosuyla Wyndham Grand Levent’te gerçekleştirilen etkinlikteki oturumlarda geniş bir yelpazeyi kapsayan birçok konu başlığı ele alındı. Sektörün önemli isimlerine ev sahipliği yapan IDC 2023 konuşmacılar arasında dünya genelindeki kurumsal yapılara dijital risk koruma hizmetleri, harici saldırı yüzeyi yönetimi ve tehdit istihbaratı çözümleri sunan siber güvenlik şirketi Brandefense’in CEO’su Hakan Uzun da yer aldı. 

Siber güvenlik ürünlerine duyulan ihtiyaç artıyor

Etkinlik kapsamındaki “Dijital Risk Koruma Hizmeti ile Siber Güvenliğe Bakış ve Yaklaşımımızı Değiştirme Zamanı” oturumunda sunum gerçekleştiren Hakan Uzun, pazarın halihazırdaki durumuna ve sektörde karşılaşılan tehditlerin ilişkin analizlerde bulundu. Tıpkı devletler gibi kurumların da siber tehditlere karşı hem proaktif hem de reaktif çözümler üretebilmek adına istihbarata ve dijital güvenlik ürünlerine ihtiyaç duyduklarını ifade eden Hakan Uzun, siber alanda yaşanan zorlukların ve sorunların dijital risk koruma hizmetleriyle aşılabileceğine dikkat çekti.

“Dünyanın farklı bölgelerine açılmayı hedefliyoruz”

Bununla birlikte, yerli güvenlik ürünlerine daha fazla destek olunması gerektiğini ve bu teknolojilerin globale açılabilecek potansiyelde olduğunun altını çizen isim şu ifadeleri kullandı:

“Brandefense olarak, Türkiye’de temelleri atılan, dünyaya açılan ve küresel ölçekte 600’ü aşkın markaya dijital koruma hizmetleri sağlayan bir girişimiz. Çözümlerimiz dijital risk koruma hizmetleri, harici saldırı yüzeyi yönetimi ve tehdit istihbaratının her alanını kapsıyor. Çalışmalarımız kapsamında hacker kanallarını kontrol ediyor, elde ettiğimiz enformasyonları veritabanımızda topluyor, analiz ediyor ve zenginleştiriyoruz. Bu sayede tespit ettiğimiz tehditleri hizmet verdiğimiz kurumlara iletiyor ve gerekli aksiyonları alarak siber güvenlik desteği sağlıyoruz. Önümüzdeki dönemde, aldığımız yatırımları ve sahip olduğumuz yetkinlikleri etkin biçimde kullanarak, dünyanın farklı bölgelerine açılmayı hedefliyoruz.”

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Haber Kaynağı www.sektorel.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com