MNG Kargo, teknoloji sınıflarıyla eğitime destek oluyor

MNG Kargo, teknoloji sınıflarıyla eğitime destek oluyor

MNG Kargo, Elektronik Atıkların Geri Dönüşümünü Destekleme Derneği ile beraber oluşturduğu teknoloji sınıflarıyla eğitime destek oluyor. Proje kapsamında bugüne kadar İstanbul, Kocaeli, Manisa, Şanlıurfa, Diyarbakır, Nevşehir ve Zonguldak’ta toplam 8 teknoloji sınıfı açarak 1.500’den fazla öğrenciyi teknolojiyle buluşturan şirket, yakın zamanda 5 okulda daha yeni sınıflarını kuracak.

Türkiye’nin lider kargo şirketlerinden MNG Kargo, sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında Elektronik Atıkların Geri Dönüşümünü Destekleme Derneği iş birliğiyle okullarda teknoloji sınıfları kurulmasına destek oluyor. Elektronik atıkları değerlendirme ve yeniden kullanılabilir hale getirme hedefiyle gerçekleştirilen projede; kullanılmayan, bozuk veya eski elektronik eşyalar onarılarak ihtiyaç sahibi okullara bağışlanıyor. 

Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan MNG Kargo Ticari Faaliyetlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Veysi Armağan Kesen, “İstanbul’dan Zonguldak’a, Kars’tan Nevşehir’e kadar uzanan bu projeyle ulaştığımız her okulda, öğrencilerin teknolojiye erişimini kolaylaştırmak ve eğitimde fırsat eşitliği sağlanmasına destek olmak için çabalıyoruz. Elektronik Atıkların Geri Dönüşümünü Destekleme Derneği ile gerçekleştirdiğimiz bu proje kapsamında bugüne kadar 8 ayrı okulda teknoloji sınıfları kurarak 1.500’den fazla öğrencinin bilgisayara ulaşmasını sağladık. Önümüzdeki dönemde 5 farklı okulda daha açacağımız teknoloji sınıflarıyla çocuklarımızın daha iyi bir eğitim almaları adına çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

Toplumsal sorumluluklarımızın bilinciyle hareket ediyoruz

MNG Kargo olarak gerçekleştirdikleri projelerle toplumsal sorumluluklarının bilincinde çalışmalar hayata geçirdiklerini dile getiren Kesen, “Şirketimizin gelecek vizyonuna uygun olarak hayata geçirdiğimiz projelerle Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını odak noktamıza alıyoruz. Sürdürülebilirlik çalışmalarımızı bir bütün olarak görüyor, bu kapsamda nitelikli eğitimin sağlanmasına katkı sunmayı hedefliyoruz. MNG Kargo Teknoloji Sınıflarının bir diğer önemi ise eğitimde fırsat eşitsizliğinin azaltılmasına destek olması. Bu kapsamda ilerleyen dönemde de toplumumuza katkı sağlayacak projeler üretmeye ve var olan projelere destek olmaya devam edeceğiz.”    

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Haber Kaynağı www.sektorel.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

Girişimsel Pulmonoloji Enstitüsü Liv Hospital Bünyesinde Eğitime Başlıyor

Girişimsel Pulmonoloji Enstitüsü Liv Hospital Bünyesinde Eğitime Başlıyor

Liv Hospital Vadİstanbul ve Dünya Bronkoloji ve Girişimsel Pulmonoloji Derneği (WABİP) iş birliği ile hastanemiz bünyesinde faaliyete geçen “Girişimsel Pulmonoloji Enstitüsü” tüm dünyadan hekimlere eğitim vermeye başlıyor.

 

Ülkemiz ve dünya göğüs hastalıkları camiası için önemli bir dönem başlıyor. Tüm dünyadan göğüs hastalıkları uzmanları ve göğüs cerrahları, WABIP ile Liv Hospital Vadİstanbul arasında imzalanan protokolle hayata geçirilen “Girişimsel Pulmonoloji Enstitüsü”nde eğitim almak üzere ülkemize gelecekler. Mayıs ayında başlayacak eğitimler, 30 Nisan Pazar günü Liv Hospital Vadİstanbul’da düzenlenen “Uluslararası Girişimsel Pulmonoloji” sempozyumu ile duyuruldu.

Dünya genelinde gittikçe artan akciğer hastalıklarının tanı ve tedavisinde girişimsel pulmonoloji hayati öneme sahip. Pek çok ülkede uzman hekimlerin yetişmesi için standart bir eğitim programı maalesef bulunmuyor. 

Sempozyum WABIP Yönetim Kurulu Üyesi, Colorado Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Ali Musani ve Liv Hospital Grup Koordinatörü Meri İstiroti’nin katılımıyla gerçekleştirilen “Girişimsel Pulmonoloji Enstitüsü” protokolünün imza töreni ile başladı. Protokole göre; Ali Musani yönetiminde tüm dünyadan seçilecek hekimler, Liv Hospital Vadİstanbul bünyesinde faaliyete başlayan enstitüde ileri bronkoskopik teknikler ve girişimsel pulmonoloji alanında eğitim alacak. Eğitim süreci Liv Hospital Vadİstanbul göğüs hastalıkları hekimlerinden Prof. Levent Dalar ve Doç. Cengiz Özdemir tarafından yurt dışından gelecek eğitimcilerle birlikte yürütülecek. 

Mayıs ayında başlayacak eğitimler için başvuru koşulları ve formlar WABIP web sitesinde (wabip.com) yayınlanacak. Dünyanın her yerinden başvurular WABIP’in ilgili komisyonu tarafından değerlendirilerek uygun adaylar seçilecek ve eğitim için kabul edilecek. Üç aylık süre boyunca katılımcılar girişimsel pulmonolojinin her alanından en son teknoloji eşliğinde eğitim alacaklar. Eğitim boyunca farklı ülkelerden gelecek eğitimciler 15’er günlük sürelerle eğitim programına destek verecekler. 

Katılımcılar ülkelerine döndüklerinde ileri düzey bir girişimsel pulmonoloji ünitesini kurabilecek ve yürütebilecek donanıma eriştirilecekler. Bu hedefe ulaşmak için yoğun bir teorik ve pratik eğitim programı hazırlandı. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Haber Kaynağı www.sektorel.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

Mesleki Eğitime Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’den Hibe Desteği

Mesleki Eğitime Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’den Hibe Desteği

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, mesleki teknik eğitimin niteliğini artırma vizyonuyla gerçekleştirdiği faaliyetlerine ekipman hibeleri ile devam ediyor. Şirket, uygulama derslerinde kullanması amacıyla liseler, üniversiteler ve eğitim merkezleri başta olmak üzere 17 ildeki 22 kuruma toplam 105 adet hurda motor ve 150 adet şanzıman desteğinde bulundu.

Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini rehber edinerek “Nitelikli Eğitim” konusunu öncelikli konulardan biri olarak kabul eden Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, mesleki eğitimi desteklemek amacıyla hibe desteklerini sürdürmeye devam ediyor. 

Öğrencilerin son teknolojilerle doğrudan eğitim alarak mesleki bilgi ve becerilerini artırmalarını hedefleyen şirket; İstanbul, Elazığ, Karabük, Bayburt, Çanakkale, Diyarbakır, Kocaeli, Bursa, Antalya, Kütahya, İskenderun, Aydın, Düzce, Ankara, Samsun, Şanlıurfa, Siirt’teki bulunan 16 Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, 4 Meslek Yüksek Okulu, 1 Üniversite Mühendislik Fakültesi ve 2 Mesleki Eğitim Merkezi olmak üzere 22 eğitim merkezine 105 adet hurda motor ve 150 adet şanzıman desteğinde bulundu.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, bugüne kadar nitelikli eğitime katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği 1274 adet motor ve 898 adet şansıman bağışı ile çeşitli okul ve kurumlara toplamda 2.172 adet bağışta bulunmuş oldu.

Eğitime verilen her desteğin birçok yönden fayda olarak geri döneceğini önemle vurgulayan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdür ve CEO’su Erdoğan Şahin, ’’Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye olarak eğitime olan desteği kurumsal bir değer olarak görüyor, sektöre nitelikli işgücü yetiştiren okul ve kurumlara destekte bulunmaya önem veriyoruz. Öğrencilerin, eğitimleri süresi boyunca elde edindikleri birikimleri pratikte de uygulayabilmeleri adına tüm desteklerimizi sürdürüyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, mesleki teknik eğitimde kaliteyi artırmak ve Türkiye’ye nitelikli işgücü yetişmesinde katkıda bulunmak amacıyla ülkenin dört bir yanındaki okul ve kurumlara ekipman desteği sağlamaya devam edecek.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Haber Kaynağı www.sektorel.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com