Turkcell ve Ericsson 5G şebeke dilimleme otomasyonunu başarılı bir şekilde test etti

Turkcell ve Ericsson 5G şebeke dilimleme otomasyonunu başarılı bir şekilde test etti

Şebeke dilimleme çözümünün başarıyla test edilmesi, Türkiye’deki kurumsal ve bireysel kullanıcıların ihtiyaçlarına yönelik 5G Bağımsız iletişim hizmetleri için Ericsson ve Turkcell iş birliğinde önemli bir kilometre taşıdır.

 Bu başarı ile tek bir cihaz üzerinde birden fazla kullanıcı profili ve uygulamaya hizmet veren şebeke dilimlerinin desteği ticari bir 5G cihazında test edilmiş oldu.  

Ericsson (NASDAQ: ERIC) ve Turkcell (NYSE: TKC; BIST: TCELL), başarılı bir 5G Bağımsız (SA- Standalone)  şebekesi testi (PoC) gerçekleştirerek şebeke dilimleme çözümü oluşturmaya yönelik ortak çalışmalarında önemli bir dönüm noktasına imza attılar. Şirketler birlikte, müşterilerin iletişim ihtiyaçlarını karşılamak için isteğe göre uyarlanmış 5G şebeke dilimlerinin nasıl oluşturulabileceğini, birden fazla dilimin hem kurumsal hem de bireysel kullanıcı profilleriyle tek bir 5G cihazına nasıl hizmet verebileceğini ve  ücretlendirmelerin farklı şebeke dilimleri arasında nasıl farklılaştırılabileceğini gösterdi.

Bu test kapsamında, 5G cihazındaki (cep telefonu gibi) ‘iş’ ve ‘kişisel’ uygulamaların, her biri özel şebeke dilimlerine bağlanan farklı profillerle nasıl ilişkilendirilebileceği gösterildi. Bu yetenek, Turkcell’in uygulama geliştiricileri ile kurumsal ve bireysel  müşterilerinin, 5G ile mümkün olacak farklı kullanım senaryoları için çok daha fazla esnekliğe ve performansa sahip olabileceklerini ve 5G bağımsız şebekesine (5G SA- Standalone) sahip olmanın değerini güçlü bir şekilde kanıtlıyor.

Bu testler, Turkcell’in laboratuvar ortamında konuşlandırılan Turkcell’e ait Merkezi Bulut Altyapısı üzerinde çalışan 5G Çekirdek Şebeke test ortamında  gerçekleştirildi. Bu çalışma kapsamında, Ericsson’un Çift Modlu 5G Çekirdek şebekesi, Dinamik radyo kaynakları bölümleme ve 5G Radio erişim şebekesi dilimleme yetenekleri bulunan Ericsson Radyo Sistemi ürünleri kullanıldı. Şebeke dilimleme Otomasyonu ise Ericsson Orchestrator aracılığıyla sağlandı. Ek olarak dilim özelliklerine göre farklılaştırılmış ücretlendirme modelleri için ise Ericsson 5G Ücretlendirme ürün ve çözümleri kullanıldı. 

Bu konsept ayrıca, tek bir cihazın aynı anda birden fazla şebeke dilimine bağlanmasını sağlayan ve hizmetlerin esnek bir şekilde ayrılmasını ve deneyim kalitesini en üst düzeye çıkarmak için gelişmiş trafik yönlendirmesini sağlayan bir özellik olan Kullanıcı Ekipmanı Rota Seçim Politikası (URSP-UE Route Selecetion Policy) fonksiyonalitesini uygulayan Ericsson Dinamik Şebeke Dilim Seçimi çözümüne de  dayanıyor. Bu demoda piyasada bulunabilen 5G özellikli mobil telefonlar kullanıldı.

Ericsson Orchestrator, Sanal Makine veya Konteyner bazlı şebeke fonksiyonları (VNF’ler ve CNF’ler) dahil olmak üzere hibrit altyapının otomasyonunu sağlayarak, hem telekom sektörü  hem de kurumsal ortamlar için şebeke kaynaklarının yönetimi, konteyner ve sanal şebeke fonksiyonlarının yaşam döngüsü yönetimi ve servis orkestrasyonu yoluyla gelişmiş 5G SA kullanım senaryolarını desteklemektedir.

Ericsson ile yapılan bu test, Turkcell’in Türkiye’deki kurumsal ve bireysel kullanıcıların gelişen iletişim ihtiyaçlarını karşılamak için ülke çapında güçlü bir 5G  bağımsız (5G SA) şebekesi hazırlama yolculuğundaki bir başka önemli adımdır.

Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Vehbi Çağrı Güngör: “En ileri teknolojilerin uygulanmasında ortaklarımızla iş birliği yapmanın heyecanı ve kararlılığı içindeyiz. Bu test ile sergilenen şebeke dilimleme fonksiyonu, gelecekte yeni 5G hizmet tekliflerine öncülük etmek için potansiyel olarak temel yapı taşı olmaya hazırlanıyor. Ericsson ile gerçekleştirdiğimiz  başarılı 5G şebeke dilimleme testimiz, özelleştirilmiş servis kalitesi ve özel bağlantı gereksinimi duyan kurumların ve bireysel kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamaya bizi bir adım daha yaklaştırdı. 5G şebekelerinde dilimleme fonksiyonlarınınkullanılması , inovasyonu teşvik etme, yeni iş modellerini mümkün kılma ve gelecekteki servis tekliflerinin genel yeteneklerini geliştirme potansiyeline sahiptir.”

Şebeke dilimleme, özellikle kurumsal segmentte birçok fırsat ve olası pazara giriş yolları sunduğundan, iletişim servis sağlayıcıları (CSP-Communication Service Provider) için muazzam bir iş potansiyeline sahiptir. Ericsson, iletişim servis sağlayıcıları için dilimleme etkin gelir değerinin 2025 yılına kadar 45 milyar dolara ulaşacağını tahmin ediyor.

Ericsson Türkiye Genel Müdürü Işıl Yalçın: “Ericsson olarak şebeke dilimlemenin, İletişim Servis Sağlayıcısının geniş bir kullanıcı yelpazesinden gelen talepleri aşan bir şebeke oluşturma ve yönetme konusunda en iyi yanıtı olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle, şebeke dilimleme otomasyonu testini gerçekleştirmek, Turkcell ile uzun süredir devam eden işbirliğimizin doğal bir adımıydı. Şirketin 5G hedeflerini gerçeğe dönüştürmesine ve hem bireyler hem de kurumlar için değer yaratmasına destek olmaya kararlıyız.”

İki şirket birlikte 5G  bağımsız (5G SA) teknolojisini ve 5G bağlantılı otonom mobil robotlar, sensör ağı, özel 5G ağı, gelişmiş mobil geniş bant (eMBB-enhanced Mobile Broadband) ve sabit kablosuz erişim (FWA-Fixed wireless Access) için şebeke dilimleme gibi bireysel ve kurumsal kullanıcılar için birçok önemli kilometre taşının elde edildiği yenilikçi 5G kullanım senaryolarını denemektedir. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Haber Kaynağı www.sektorel.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

Ericsson Orta Doğu ve Afrika için 5G Çekirdek Mükemmeliyet Merkezi Açıyor

Ericsson Orta Doğu ve Afrika için 5G Çekirdek Mükemmeliyet Merkezi Açıyor

Orta Doğu ve Afrika’da faaliyet gösteren iletişim servis sağlayıcılar için gelişme imkanı sağlayacak olan 5G Çekirdek Mükemmeliyet Merkezi, bölgede 5G hizmetlerinin yaygınlaşmasına ve geleceğe dönük kullanım senaryolarının uygulanmasına destek olacak. 

Mükemmeliyet Merkezi: İnovasyon, iş birliği ve 5G teknolojisinin gelişimine önemli katkılarda bulunacak. 

 

Ericsson, Orta Doğu ve Afrika bölgesinde hizmet verecek bir 5G Çekirdek (5GC) Mükemmeliyet Merkezi açacağını duyurdu. İleri teknolojiler barındıran Mükemmeliyet Merkezi, inovasyon, iş birliği ve 5G teknolojisinin gelişmesinde önemli bir rol oynayacak.

Ericsson, Mükemmeliyet Merkezi’nde 5G teknolojisinin potansiyelini ve gerçek dünya kullanımlarını gösteren interaktif sunumlar aracılığıyla, hem sabit kablosuz erişim ve bulut tabanlı oyunlar gibi hizmetler ile son tüketiciye ulaşacak, hem de medya, eğlence ve kamu güvenliği gibi endüstri çözümlerini sergileyecek.

5G Çekirdek Mükemmeliyet Merkezi, 5G teknolojisinin çok yönlülüğünü göstererek bu teknolojinin pratikte deneyimlenebilmesini sağlayacak. Öne çıkan en çarpıcı özellikleri ise:

Mimari Dehası: Bulut tabanlı şebeke mimarisine odaklanarak 5G şebekelerinin geleceği keşfedilecek. Bu mimari dönüşüme hangi ilkelerin yön verdiği incelenerek bu dönüşümün şebekelere kazandırdığı esneklik ve çeviklik  gözlemlenebilecek. 

5G Operasyonel Kabiliyetlerinin Güçlendirilmesi: Ericsson 5G ürünlerinin kusursuz otomasyon kabiliyeti keşfedilecek. Ericsson’un CaaS tabanlı düzenli güncellemeler ve diğer gelişmiş çözümleriyle iletişim servis sağlayıcılarının operasyonel verimliliğini nasıl artırdığı görülecek.

İşletmeler için Yeni Olanaklar Sunması: Şebeke dilimleme ve 5G şebeke programlama esnekliğinin, iletişim servis sağlayıcıları için yeni gelir kaynakları yaratmadaki rolüne tanıklık edilecek. 5G etkinleştiricilerinin nasıl dinamik hizmet özelleştirmeleri ve esneklik imkanı oluşturduğu gözlemlenebilecek.  

Ericsson Orta Doğu ve Afrika Başkan Yardımcısı ve Bulut Yazılım ve Hizmetleri Başkanı Lucky La Riccia, konuyla ilgili şunları söyledi: “Ericsson 5G Çekirdek Mükemmeliyet Merkezi iş birliği ve inovasyon için elverişli bir ortam sunmakla beraber, demolarla ve tüketici ve kurumlara yönelik pratik kullanım olanaklarıyla 5G’den kazanç elde etme yolunda müşterilerimize destek olacak. Yenilikçi ürün ve hizmetlerin geliştirilmesi ve ticarileştirilmesi için gereken kaynak ve desteği sağlamaya kararlıyız. Bu bağlamda önemli bir adım olan 5G Çekirdek Mükemmeliyet Merkezi Orta Doğu ve Afrika bölgesi için oldukça faydalı olacağına inanıyoruz.”

Mükemmeliyet Merkezi’nde bulunan 5G Laboratuvarı, gelişmiş bağımsız 5G altyapısı ve yüksek hızlı şebeke ekipmanları ile donatılmıştır. Bu platform, geliştiricileri, sistem entegratörlerini ve endüstri uzmanlarını bir araya getirerek yenilikçi 5G kullanım senaryoları oluştururken, 5G teknolojisinin potansiyelini birlikte keşfetmelerini sağlayacak bir çalışma alanı sunacak. Ayrıca, Ericsson’un fikirleri, piyasaya sürülebilecek ürün ve hizmetlere dönüştürme sözünden hareketle, ticarileştirme ve dağıtım için sıçrama tahtası olacak.

Ericsson Orta Doğu ve Afrika Operasyon Destek Sistemleri, Çekirdek Şebeke ve Bulut Çözümleri Başkanı Said Zantout, şunları söyledi: “Ericsson 5G Çekirdek Mükemmeliyet Merkezi, bu etkileşim çağında 5G uygulamalarını geliştirmek ve test etmek için iş ortaklarımız ve müşterilerimizle iş birliği yapmamızı sağlayacak.  5G Laboratuvarı’ndan çıkacak yenilikçi çözümleri sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu çözümlerin bölge genelinde inovasyonu teşvik edeceğine hiç kuşkumuz yok.” 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Haber Kaynağı www.sektorel.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

Ericsson Yeni İleri Düzey Sorun Giderme Özelliğiyle Hizmet Deneyimini İyileştiriyor

Ericsson Yeni İleri Düzey Sorun Giderme Özelliğiyle Hizmet Deneyimini İyileştiriyor

Makine Öğrenimi ve Yapay Zeka tabanlı yeni ileri düzey sorun giderme özelliği, ağ analitiğinde daha yüksek hız ve verimlilik sunacak.
Abone merkezli analiz için iletişim servis sağlayacıların (CSP) çekirdek şebeke ve diğer kaynaklardan seçilen verileri çekmek için gömülü sistem zekasını kullanacak.

Ericsson, Expert Analytics ürününe ileri düzey sorun giderme özelliği kazandıran yeni bir eklenti geliştirdiğini duyurdu. Ericsson Expert Analytics’in gelişmiş sorun giderme özelliği, makine öğrenmesi ve yapay zeka araçları kullanarak telekom şebekesi verilerini gerçek zamanlı olarak analiz edip, ortaya çıkan sorunların temel nedenini belirliyor.

Ağ ve abone odaklı analitik bir fonksiyon olarak tasarlanan bu yeni özellik, iletişim servis sağlayıcıların (CSP) şebeke genelinde hizmet deneyimini izleyip iyileştirmelerine olanak sağlayacak. Bu süreç, hizmet deneyiminin abone bazında analizine başlayarak, karşılaşılan sorunların temel nedenini belirlemek için gerekli verilerin toplanmasını içeriyor. Veriler, ürünün entegre zekası tarafından dinamik bir şekilde uygulanan iş akışları ile optimize edilerek, üst düzey hizmet deneyimi hedefleniyor.

Ericsson Expert Analytics’in genişletilmiş yeni sürümünde, analiz için gereken veri miktarını ve veri toplama sıklığını azaltmak için yeni veri toplama teknikleri kullanılıyor. Ürün, Ericsson çift modlu 5G Çekirdek sistemine entegre yazılım problarını kullanarak ağ fonksiyonlarından gereken olay verilerinin yanı sıra, Sanal Test Erişim Noktası (vTAP) veri toplama yoluyla elde ettiği ilave verileri gerçek zamanlı analitik süreçlere aktararak, iletişim servis sağlayıcılarının derhal aksiyon almasını sağlıyor. 

Ericsson Başkan Yardımcısı ve İş ve Operasyon Destek Sistemleri Çözüm Alanı Başkanı Mats Karlsson, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “5G’nin dönüştürücü potansiyelinin ortaya çıkardığı yeni özellikler, otomasyona ve veri odaklı ağlara olan ihtiyacı da artırıyor. Sorun giderme süreçlerini bir sonraki düzeye taşıyan Ericsson Expert Analytics, entegre zekası ve yerleşik bilgi birikimi (built-in domain knowledge)  ve otomatik olay oluşturma (automatic incident generation) özelliğiyle sorun giderme işini son derece kolaylaştırıyor. Makine öğrenimi tabanlı anomali tespiti sayesinde abone odaklı analizler için eyleme geçirilebilir içgörüler sunarken, şebeke sorunlarının daha hızlı, daha doğru ve daha verimli bir şekilde çözülmesine yardımcı oluyor.”

TPG Telecom Avustralya Bulut Altyapısı ve Ağ Hizmetlerinden Sorumlu Genel Müdür Chris Tsigros, şunları ifade etti: “Ericsson Expert Analytics, TPG’ye, müşterileri etkileyen sorunları tahmin etme, önceliklendirme ve çözmek için eyleme geçirilebilir, davranışsal içgörüler edinme becerisi kazandırıyor. Müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamamıza katkıda bulunacak bu beceri, aynı zamanda şirketimiz büyüdükçe şebeke çalışmalarımızın diğer alanları için de öncü ve harika bir temel olacak.” 

Telekom endüstri analisti ve stratejik danışman Chris Lewis, şu değerlendirmede bulundu: “Ericsson’un entegre gelişmiş sorun giderme yaklaşımı, olay verilerini akıllıca kullanarak gerçek zamanlı deneyim içgörüsü sağlayıp, karşılaşılan sorunların temel nedenini abone düzeyinde saptayabilme özelliği ile fark yaratıyor. İşin sırrı da burada yatıyor: ürün, dinamik bir şekilde iş akışları oluşturarak, Sanal Test Erişim Noktası (vTAP) ve olay verilerinin doğru kombinasyonuyla yalnızca derin Uçtan Uca (E2E) sorun giderme için gereken verileri topluyor. Bu sayede sorun giderme sürecini daha etkili kılarken, toplam sahip olma maliyetini de ciddi ölçüde azaltıyor.”

Ericsson Expert Analytics ürününe, halihazırda Abone İçgörüleri (Subscriber Insights), Uzman İçgörüleri (Expert Insights) ve Otomatikleştirilmiş İçgörüler (Automated Insights) uygulamalarını içeren bir eklenti olarak İleri Düzey Sorun Giderme (Advanced Troubleshooting) özelliği ekleniyor. Eklentiyle birlikte, ürünün en son sürümü, gereken bilgileri toplamak için olay verilerinden yararlanarak abone düzeyinde gerçek zamanlı bir deneyim içgörüsü sunuyor. Verileri akıllı ve etkili bir şekilde işleyerek ciddi bir maliyet düşüşüne katkı sağlıyor.

5G’nin yaygınlaşmasıyla birlikte, zaman ve maliyet bakımından verimli bir şekilde toplanması ve analiz edilmesi gereken verilerin boyutu ve çeşitliliği de artmaya başladı. Buna ek olarak, 5G’ye eşlik eden yeni özellikler, beklentiler ve kullanım senaryoları, şebekeler arasında önceden görülmemiş bir karmaşıklık yaratıyor. İletişim Servis Sağlayıcıların (CSP) bu karmaşıklığı yönetirken kullanabilecekleri araçlar sunan Ericsson Expert Analytics, sorunların ortaya çıktığı anda, abone düzeyinde çözülmesine imkan sağlıyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Haber Kaynağı www.sektorel.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

Ericsson RedCap Çözümüyle 5G Teknolojilerinde Öncülüğünü Sürdürüyor

Ericsson RedCap Çözümüyle 5G Teknolojilerinde Öncülüğünü Sürdürüyor

Ericsson, yeni kısıtlı kapasiteli Radyo Erişim Şebekesi (RAN) yazılımını tanıttı. Yazılımın akıllı saatler, diğer giyilebilir teknolojiler ve endüstriyel sensörler gibi yeni veya mevcut kullanım senaryolarını daha basit hale getirerek cihazların pil ömrünü uzatması ve yeni 5G kullanım olanaklarının önünü açması amaçlanıyor.

Ericsson RedCap kısıtlı kapasite çözümünün Ericsson tarafından başka bir donanıma gerek olmadan desteklenen Bağımsız 5G (5G SA) şebekelerine ek bir yazılım olarak Kasım 2023’te piyasaya sunulması planlanıyor. RedCap, 5G şebekelerine bağlanabilen yeni cihaz türleri için ekosistemi güçlendirecek.

Yeni kapasitelerle donatılmış ve genişletilmiş Yeni Radyo (NR) cihaz ekosistemi, 5G kullanımını daha da artıracak. Ericsson RedCap, cihazların enerji tüketimini optimize etmek için daha basit prosedürleri destekleyecek ve şu anda sadece LTE cihazlarla kullanılabilen giyilebilir teknolojilerin kullanımına da olanak sağlayacak.

Ericsson’un Şebeke Çözümleri Yöneticisi  David Hammarwall, konu ile ilgili şunları söyledi: ‘’Ericsson RedCap, 5G’nin tüm kapasitesine ihtiyaç duymayan cihazlar için yeni olanaklar yaratacak. RedCap yazılımı, tüketicilere yönelik geliştirilen giyilebilir teknolojilerden endüstriyel amaçlı sensörlere kadar birçok alanda, 5G bağlantısını maliyet ve enerji açısından verimli bir şekilde kullanma imkanı sağlayarak iyileştirecek.’’

Yeni 5G radyo erişim ağı (RAN) yazılım çözümü sayesinde iletişim hizmet sağlayıcıları, frekans bölmeli dupleks (FDD) ve zaman bölmeli dupleks (TDD) spektrumlarında çeşitli tüketici ve kurumsal kullanım senaryoları için daha fazla bağlantı seçeneği sunabilir ve endüstriyel ortamlarda bağlantı imkanı sağlayabilir hale gelecek.Ericsson RedCap, giriş segmentindeki  giyilebilir arttırılmış gerçeklik (AR) teknolojileri, güvenlik kamerası ekipmanları, endüstriyel sensörler ve akıllı şebekeler gibi daha az karmaşık cihazları destekleyecek. Yeni çözüm, mevcut LTE’nin giriş  kategorilerine göre daha fazla enerji tasarrufu sağlayarak, giyilebilir teknoloji OEM (orijinal ekipman üreticisi) endüstrisinin dikkatini çekti. 

Konuyla ilgili yorumda bulunan Verizon Teknoloji Planlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Bill Stone, şu ifadeleri kullandı: “5G, temelinde, yüksek düzeyde kişiselleştirme olanakları sunan bir hizmet. Ericsson’un Yeni Radyo (NR) RedCapçözümünün evrimi, bizim 5G şebekemiz kapsamında kullanımda olan gelişmiş teknolojilerle birleştirildiğinde birçok farklı cihazda kişiselleştirilebilirliği mümkün kılacak. Bu sayede şebeke kaynaklarımızı verimli bir şekilde tahsis etmemizi sağlarken, bize aynı zamanda müşterilerimize en iyi hizmeti sunma imkanını tanıyacak. Bu teknolojik ilerlemenin 5G ekosisteminin gelişimine nasıl katkı sağlayacağını görmek için sabırsızlanıyoruz.” 

Ericsson birçok farklı 5G cihazını pazara taşımak için önde gelen çip seti tedarikçileri ile iş birliği yapıyor. MediaTek Kablosuz İletişim Sistemleri & Ortaklıklar Genel Müdürü HC Hwang konuyla ilgili şunları söyledi: “MediaTek’in şu anda geliştirmekte olduğu 5G RedCap’i destekleyen çözümleri şüphesiz Ericsson’un altyapısının hazır oluşundan faydalanacak. Böylece bu çözümler, operatörlerin, tüketicilerin ve şirketlerin inovatif 5G ürün ve hizmetlerinden hızlıca yararlanmasını sağlayacak.’’

5G Ekosistemini Genişleten NR RedCap: Daha Fazla Bağlantı, Daha Az Karmaşıklık

NR RedCap, 5G şebekelerinde daha fazla bağlantı kurulmasını sağlayarak 5G ekosisteminin genişlemesine katkı sağlayacak bir cihaz kategorisi olarak öne çıkıyor.Bunu da, 5G ortamlarında kullanılan Düşük Güçlü Geniş Alan (LPWA) ve Ultra-güvenlikli Düşük Gecikmeli Telekomünikasyon (URLLC) arasındaki kapasite ve karmaşıklık farkını kapatarak yapıyor ve ortalama kullanım senaryoları için optimize edilmiş bir tasarım ile ortaya çıkarıyor. 

RedCap çözümünün, giyilebilir teknolojiler ve endüstriyel sensörler gibi cihazlara düşük maliyetli entegrasyon sunmak adına cihaz platformlarının karmaşıklığını, boyutunu ve kapasitelerini etkili bir şekilde azaltacağı öngörülüyor. İlk olarak 3GPP Sürüm 17’de tanıtılan bir konseptin parçası olan RedCap, mevcut 5G teknolojisinin yüksek performans kapasitesine her zaman ihtiyaç duymayan çeşitli kullanım olanaklarını daha az maliyetli bir şekilde desteklemek için gereken verim, pil ömrü, karmaşıklık ve cihaz yoğunluğu özelliklerini bir arada sunuyor. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Haber Kaynağı www.sektorel.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

Turkcell, Artan Teknoloji Taleplerine Yanıt Vermek İçin Ericsson Mediation Platformunu Modernize Etti

Turkcell, Artan Teknoloji Taleplerine Yanıt Vermek İçin Ericsson Mediation Platformunu Modernize Etti

Ericsson Mediation, Turkcell bünyesinde yer alan mevcut çevrim içi çözümü geliştirirek eski arayüzleri yeniliyor ve donanımların modernleşmesini sağlayarak performans kazandıracak dönüşümü mümkün kılıyor. 
Bu iş birliği, 5G de dahil olmak üzere farklı nesil ağları destekleyen dijitalleşme potansiyelini arttıracak.

Turkcell, Ericsson Mediation platformu sistemlerini yükselterek Ericsson ile olan köklü iş birliğini pekiştiriyor. Bu adım, 5G de dahil olmak üzere farklı nesil ağlarda verimlilik ve yönetim araçları sunarak Turkcell’in devam eden İş Destek Sistemlerinin (BSS) gelişimini olumlu yönde etkileyecek ve mobil ağın veri artışını yönetebilme kapasitesini iyileştiriyor.

Ericsson Mediation, iletişim servis sağlayıcının ağında veri işlemeden, protokol uyumluluk dönüştürmelerine kadar çeşitli işlevler açısından önemli bir rol oynuyor. Ericsson Mediation; yakınsanmış (converged), toplu (batch), çevrim içi aracılık (online mediation) ve akış aracılığı (stream mediation) özellikleriyle Bilgi Teknolojisi, 5G ve Nesnelerin İnterneti (IoT) alanlarında farklı kullanım senaryolarını destekliyor. Ürün, iletişim servis sağlayıcılarda yerinde kullanım, sanal kullanım ve buluta özel kullanım modelleri gibi çeşitli kullanım seçenekleri sunuyor.

Stabil, esnek ve tekbiçimli (uniform) veri arayüzü işlevi gören Ericsson Mediation, ağı daha sade hale getirip Turkcell’in operasyon maliyetlerini ve ilk yatırım maliyetlerini azaltmayı hedefliyor. Bu güncelleme, arayüzleri REST arayüzleriyle değiştirerek Turkcell’in mevcut çözümünü geliştirirken, aynı zamanda Turkcell’e yaratıcı uygulamalar sunarak ücretlendirme ve faturalandırma gibi önemli alanlarda çözümlerin hızla kullanılmasını sağlıyor. 

Turkcell, en yeni Ericsson Mediation yazılımına geçiş yaparak 5G kullanım senaryolarını hayata geçirmeye ve 5G Çağrı Detay Kayıtlarını (CDR) ağ içinde işlemeye hazır hale gelecek.

Turkcell Endüstriyel ve Finansal Teknoloji Çözümleri Direktörü Ebru Yeldan Gülmez: “Ericsson ile iş birliğimiz, her geçen gün daha fazla dijitalleşen müşterilerimize gelişmiş deneyimler sunma taahhüdümüzü destekliyor. Ericsson Mediation platformunu modernize ederek, sektörün ihtiyaçlarına daha hızlı uyum sağlayabilecek ve veri artışına cevap verebilecek bir ortam yaratıyoruz. Böylece müşterilerimize sadeleştirilmiş iş akışları sunabileceğiz. Ericsson Mediation’ın dönüşüm yolculuğumuzda bize hız kazandıracağından, operasyonel çevikliğimizi artıracağından ve ağımızın performansını önemli ölçüde iyileştireceğinden eminiz.” 

Ericsson Türkiye Genel Müdürü Işıl Yalçın: “Turkcell’in Ericsson Mediation Platformunu yenileyerek elde edeceği farklı özellikler, operatörün hizmet verdiği alanlardaki stratejik dönüşümünü sağlayacak. Aynı zamanda Turkcell’i 2G’den 4.5G’ye ve gelecekte 5G’ye kadar tüm nesillerdeki operasyon sayısında yaşanacak artışa hazırlayacak. Ericsson Mediation, Turkcell’e Türkiye genelinde müşteri deneyimlerini iyileştirme konusunda yardımcı olacak. Turkcell bu modernizasyon ile hizmetlerini yönetmek ve basitleştirmek için gereken çözümleri hızlı bir şekilde kullanıma alacak.” 

Dünyanın dört bir yanında 230’dan fazla müşterisi olan ve her gün milyarlarca veri kaydını yöneterek performansını kanıtlayan Ericsson Mediation, Turkcell’in Türkiye genelinde dijitalleşmeyi ileriye taşıyan hizmetler sunmasına olanak tanıyacak olağanüstü stabil, öngörülebilir ve doğruluğa sahip bir aracılık (mediation) platformu olarak hizmet vermeye devam ediyor.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Haber Kaynağı www.sektorel.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

OPPO, Ericsson ve Qualcomm ile İş Birliği Yaptı

OPPO, Ericsson ve Qualcomm ile İş Birliği Yaptı

OPPO, Android 12 işletim sistemine sahip cihazlara, dünya çapındaki ağ operatörlerinin kullanımına uygun olarak geliştirilen 5G kurumsal ağ dilimleme çözümünü sunma konusunda Ericsson ve Qualcomm Technologies ile sektörde devrim yaratacak bir iş birliğine imza attı.

 

Dünyanın önde gelen lider akıllı ürün markası OPPO, Ericsson ve Qualcomm Technologies ile iş birliği yaparak 5G kurumsal ağ dilimleme çözümünü başarıyla test ettiğini duyurdu. Dünya çapındaki ağ operatörleri tarafından uygulanabilecek özellikte tasarlanan çözüm, 5G kurumsal ağ dilimleme kullanımını hayata geçirme konusunda atılan önemli bir adım olarak dikkat çekiyor. OPPO, Ericsson ve Qualcomm, 5G kurumsal ağ dilimleme çözümünü yakın zaman önce OPPO’nun 5G İletişim Laboratuvarında sergilemişti. OPPO, çekirdek ağ, kablosuz ağ ve çip modülü arasında bağlantı sağlamak için Ericsson ve Qualcomm Technologies ile yakın çalışmalar yürütmüştü.

 

OPPO Taşıyıcı Ürünler Birimi Kıdemli Direktörü Xia Yang, “5G kurumsal ağ dilimleme, 5G ile farklılaştırılmış uygulamaları gerçekleştirmenin anahtarıdır. Şirketin ‘İnsanlık için Teknoloji, Dünya için İyilik’ misyonundan yola çıkan OPPO, 5G kurumsal ağ dilimleme teknolojisinin ticarileştirilmesini hızlandırmak için teknoloji ekosistemi genelindeki inovasyonlardan ve güçlü iş birliklerinden yararlanacak. Ortaklarımızla birlikte, OPPO kullanıcılarının, özelleştirilmiş 5G bağlantı deneyiminin keyfini çıkaran ilk kullanıcılar olmasını sağlayacağız” dedi. 

 

Ericsson, Packet Core Çözümleri Başkanı Monica Zethzon, şunları söyledi: “5G ağ dilimleme, kurumların ağ güvenliği, güvenilirlik ve esneklikle ilgili ihtiyaçlarını daha iyi karşılamaları için güçlü bir çözüm sunuyor. OPPO ve Qualcomm ile iş birliği içinde Ericsson’un çift modlu 5G Core ve 5G RAN Dilimleme yeteneklerine dayanarak geliştirilen çözüm, bulut servis sağlayıcılarının kurumlara daha özelleştirilmiş 5G hizmetleri sunmaları için destek olacak.” 

 

Qualcomm Technologies Ürün Yönetimi Başkan Yardımcısı Sunil Patil, “Ticari 5G kurumsal ağ dilimlemenin sunulması, 5G SA ile sunulan vaatlerin yerine getirilmesinde önemli bir adıma işaret ediyor. Bu teknolojinin ticarileştirilmesi, 5G yeteneklerinin, uygulamaların ihtiyaçlarına göre özelleştirmesine imkan tanıyacak olan 5G ağ araçlarını sunacak” dedi.

 

Fiziksel bir ağı birden çok uçtan uca sanal ağa bölen 5G ağ dilimleme, belirli ihtiyaçlara ve kullanım senaryolarına uygun bağımsız ve özelleştirilmiş ağ kaynakları sunuyor ve böylece daha esnek ve etkili 5G ağları sağlamak için daha çok 5G kaynağı kullanımına imkan tanıyor. Şirketler bundan sonra ticari kullanıma sunmak amacıyla ekosistem, cihaz ve ağ ile ilgili ayrıntıları tamamlamak üzere çalışmalarını hızlandıracak. 

 

OPPO, birkaç yıldır ağ operatörleriyle ve diğer iş ortaklarıyla 5G ağ dilimleme konusunda Ar-Ge çalışmaları yürütüyor. Bundan önce İngiltere’deki Coventry Üniversitesi’nde ilk 5G SA ağını kurmak için Vodafone ve Ericsson ile iş birliği yapan OPPO, burada ilk 5G SA ağ dilimleme teknolojisini sergiledi. OPPO ayrıca, 5G terminal dilimlemeyi test etmek için China Mobile ile de çalışmalar yürüttü. OPPO, kurumsal ortaklara ve son kullanıcılara daha güvenli ve esnek 5G iletişimi sunacak olan 5G kurumsal ağ dilimleme teknolojisinin kullanıma alınmasını teşvik etmek için, iş ortağı küresel operatörlerle çalışmaya devam edecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Haber Kaynağı www.sektorel.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

Ericsson yeni üç bant, üç sektör 5G radyo ile sürdürülebilirlikte çıtayı yükseltti

Ericsson yeni üç bant, üç sektör 5G radyo ile sürdürülebilirlikte çıtayı yükseltti

Dokuz radyonun yaptığı işi tek başına yapabilen yeni üç bant, üç sektör 5G radyosu geliştiren Ericsson, şebeke sürdürülebilirliğinde bir kez daha çıtayı yükseğe taşıdı. Üç bant tek sektör radyolara kıyasla yüzde 40 oranında daha az enerji tüketen Radyo 6646’nun alüminyum gövde ağırlığını da yüzde 60 azaltarak, sahadaki ayak izini küçültüyor.

 

Yeni radyo, Ericsson’un üç sektör ürünlerinin çoklu bant operasyon kabiliyetini daha da genişleterek, 900, 800 ve 700MHz frekans bantlarını tek ve kompakt bir 2G ve 5G uyumlu radyoda bir araya getiriyor. İletişim hizmet sağlayıcıların (CSP) sürdürülebilir çözümlere yönelik ihtiyaçlarının giderek artığı bu dönemde, Radyo 6646’nın düşük bant spektrum kabiliyeti hem 5G kapsama alanını hem de orta bant (3,5GHz) performansını enerji verimliliği yüksek bir şekilde artıracak.

 

Enerji tüketiminde yüzde 40’lık bir azalma, yıllık bazda elektrikli bir otomobili 40 kez şarj etmeye eşdeğer bir enerji tasarrufu sağlamak anlamına geliyor. Dahası, yeni üç bant, üç sektör 5G radyonun ağırlığının yüzde 60 azaltılmış olması da CSP’lerin kurulum maliyetlerini, kule kiralarını ve karbon ayak izlerini en düşük seviyeye indirmelerine yardımcı olacak. Tek bant yapılarda ise sadece Radyo 6646, dokuz radyonun işini tek başına yerine getirecek.

 

Telefonica Spain RAN Teknolojisi ve Destek Müdürü Vicente Abad, şu değerlendirmede bulundu: “Ericsson’un yeni Radyo 6646 ürünü ekonomik ve sürdürülebilir olduğu gibi, 5G kapsama alanını maliyet yönünden çok uygun bir şekilde genişletmek için son derece kompakt ve esnek bir çözüm sunuyor. Ayak izi ve enerji tüketimi yönünden sunduğu avantajlarla 5G’nin gelişiminde büyük rol oynayacağını düşünüyor, İspanya’da ilk uygulamayı gerçekleştirmek için sabırsızlanıyoruz.”

 

Ericsson Ağ Ürünleri Başkanı David Hammarwall, şunları kaydetti: “Yeni, enerji tasarruflu radyomuz, spektrum kabiliyetiyle, kurulum kolaylığı sağlayan formu bir araya getirmesi sebebiyle benzersiz. Bu inovasyon sayesinde Avrupa’dan başlamak üzere, 5G daha hızlı ve yalın bir kurulum ile kapsamını genişletecek. Mobil Telekomünikasyon Operatörleri,  Bağımsız 5G (5G Standalone) hizmetlerini son kullanıcıya, endüstrilere ve kritik önem taşıyan iletişim hizmetlerine yönelik yeni uygulamalar sunarak genişletebilecekler. 

 

Radyo 6646 dıştan içe geniş alan erişimini, çatılar ve kuleler gibi dış mekanlardan ofisler, bodrumlar, mağazalar ve evler gibi iç mekanlara doğru genişletecek. Ayrıca, bu teknoloji sayesinde orta bant TDD (what does TDD stand for ??)’nin Taşıyıcı Birleştirme (Carrier Aggregation) ve Bağımsız 5G ile bir araya getirilmesiyle 5G ağlarının kapasitesi artacak.

 

Yeni radyo ürünü, Bağımsız 5G açılımının önemli spektrumlarından biri olan 700MHz bandını destekliyor ve düşük bantların performansını aşıp orta bant TDD’ye ulaşmasını sağlıyor.  Üç düşük bant sayesinde Radyo 6646, Nesnelerin İnterneti (IoT)  dahil olmak üzere, 2G’den 5G’ye kadar tüm mobil iletişim jenerasyonlarında iç mekan ve dış mekan kapsama alanlarını genişletecek. Çok geniş bir yelpazedeki cihazlar tarafından desteklenen bu frekanslar, 5G hizmetlerinin büyümesini önemli ölçüde hızlandırma fırsatı sunuyor.

 

Radyo 6646, 2021 yılında dünya genelinde piyasaya sürülen çift bant üç sektör Radyo 6626’nın devamı niteliğinde. Ericsson ayrıca bu senenin başlarında, karbon? ayak izinde sıfır ya da minimum bir artışla kayda değer enerji tasarrufu ve 10 kata kadar kapasite artırımı sunan 7 yeni 5G RAN çözümü geliştirdiğini açıklamıştı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Haber Kaynağı www.sektorel.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

Ericsson yeni üç bant, üç sektör 5G radyo ile sürdürülebilirlikte çıtayı yükseltti – Ulusal24.com

Ericsson yeni üç bant, üç sektör 5G radyo ile sürdürülebilirlikte çıtayı yükseltti – Ulusal24.com

Dokuz radyonun yaptığı işi tek başına yapabilen yeni üç bant, üç sektör 5G radyosu geliştiren Ericsson, şebeke sürdürülebilirliğinde bir kez daha çıtayı yükseğe taşıdı. Üç bant tek sektör radyolara kıyasla yüzde 40 oranında daha az enerji tüketen Radyo 6646’nun alüminyum gövde ağırlığını da yüzde 60 azaltarak, sahadaki ayak izini küçültüyor.

 

Yeni radyo, Ericsson’un üç sektör ürünlerinin çoklu bant operasyon kabiliyetini daha da genişleterek, 900, 800 ve 700MHz frekans bantlarını tek ve kompakt bir 2G ve 5G uyumlu radyoda bir araya getiriyor. İletişim hizmet sağlayıcıların (CSP) sürdürülebilir çözümlere yönelik ihtiyaçlarının giderek artığı bu dönemde, Radyo 6646’nın düşük bant spektrum kabiliyeti hem 5G kapsama alanını hem de orta bant (3,5GHz) performansını enerji verimliliği yüksek bir şekilde artıracak.

 

Enerji tüketiminde yüzde 40’lık bir azalma, yıllık bazda elektrikli bir otomobili 40 kez şarj etmeye eşdeğer bir enerji tasarrufu sağlamak anlamına geliyor. Dahası, yeni üç bant, üç sektör 5G radyonun ağırlığının yüzde 60 azaltılmış olması da CSP’lerin kurulum maliyetlerini, kule kiralarını ve karbon ayak izlerini en düşük seviyeye indirmelerine yardımcı olacak. Tek bant yapılarda ise sadece Radyo 6646, dokuz radyonun işini tek başına yerine getirecek.

 

Telefonica Spain RAN Teknolojisi ve Destek Müdürü Vicente Abad, şu değerlendirmede bulundu: “Ericsson’un yeni Radyo 6646 ürünü ekonomik ve sürdürülebilir olduğu gibi, 5G kapsama alanını maliyet yönünden çok uygun bir şekilde genişletmek için son derece kompakt ve esnek bir çözüm sunuyor. Ayak izi ve enerji tüketimi yönünden sunduğu avantajlarla 5G’nin gelişiminde büyük rol oynayacağını düşünüyor, İspanya’da ilk uygulamayı gerçekleştirmek için sabırsızlanıyoruz.”

 

Ericsson Ağ Ürünleri Başkanı David Hammarwall, şunları kaydetti: “Yeni, enerji tasarruflu radyomuz, spektrum kabiliyetiyle, kurulum kolaylığı sağlayan formu bir araya getirmesi sebebiyle benzersiz. Bu inovasyon sayesinde Avrupa’dan başlamak üzere, 5G daha hızlı ve yalın bir kurulum ile kapsamını genişletecek. Mobil Telekomünikasyon Operatörleri,  Bağımsız 5G (5G Standalone) hizmetlerini son kullanıcıya, endüstrilere ve kritik önem taşıyan iletişim hizmetlerine yönelik yeni uygulamalar sunarak genişletebilecekler. 

 

Radyo 6646 dıştan içe geniş alan erişimini, çatılar ve kuleler gibi dış mekanlardan ofisler, bodrumlar, mağazalar ve evler gibi iç mekanlara doğru genişletecek. Ayrıca, bu teknoloji sayesinde orta bant TDD (what does TDD stand for ??)’nin Taşıyıcı Birleştirme (Carrier Aggregation) ve Bağımsız 5G ile bir araya getirilmesiyle 5G ağlarının kapasitesi artacak.

 

Yeni radyo ürünü, Bağımsız 5G açılımının önemli spektrumlarından biri olan 700MHz bandını destekliyor ve düşük bantların performansını aşıp orta bant TDD’ye ulaşmasını sağlıyor.  Üç düşük bant sayesinde Radyo 6646, Nesnelerin İnterneti (IoT)  dahil olmak üzere, 2G’den 5G’ye kadar tüm mobil iletişim jenerasyonlarında iç mekan ve dış mekan kapsama alanlarını genişletecek. Çok geniş bir yelpazedeki cihazlar tarafından desteklenen bu frekanslar, 5G hizmetlerinin büyümesini önemli ölçüde hızlandırma fırsatı sunuyor.

 

Radyo 6646, 2021 yılında dünya genelinde piyasaya sürülen çift bant üç sektör Radyo 6626’nın devamı niteliğinde. Ericsson ayrıca bu senenin başlarında, karbon? ayak izinde sıfır ya da minimum bir artışla kayda değer enerji tasarrufu ve 10 kata kadar kapasite artırımı sunan 7 yeni 5G RAN çözümü geliştirdiğini açıklamıştı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Haber Kaynağı www.sektorel.com.tr

Continue Reading

Haber Kaynağı www.ulusal24.com

OPPO, Ericsson ve Qualcomm ile İş Birliği Yaptı – Ulusal24.com

OPPO, Ericsson ve Qualcomm ile İş Birliği Yaptı – Ulusal24.com

OPPO, Android 12 işletim sistemine sahip cihazlara, dünya çapındaki ağ operatörlerinin kullanımına uygun olarak geliştirilen 5G kurumsal ağ dilimleme çözümünü sunma konusunda Ericsson ve Qualcomm Technologies ile sektörde devrim yaratacak bir iş birliğine imza attı.

 

Dünyanın önde gelen lider akıllı ürün markası OPPO, Ericsson ve Qualcomm Technologies ile iş birliği yaparak 5G kurumsal ağ dilimleme çözümünü başarıyla test ettiğini duyurdu. Dünya çapındaki ağ operatörleri tarafından uygulanabilecek özellikte tasarlanan çözüm, 5G kurumsal ağ dilimleme kullanımını hayata geçirme konusunda atılan önemli bir adım olarak dikkat çekiyor. OPPO, Ericsson ve Qualcomm, 5G kurumsal ağ dilimleme çözümünü yakın zaman önce OPPO’nun 5G İletişim Laboratuvarında sergilemişti. OPPO, çekirdek ağ, kablosuz ağ ve çip modülü arasında bağlantı sağlamak için Ericsson ve Qualcomm Technologies ile yakın çalışmalar yürütmüştü.

 

OPPO Taşıyıcı Ürünler Birimi Kıdemli Direktörü Xia Yang, “5G kurumsal ağ dilimleme, 5G ile farklılaştırılmış uygulamaları gerçekleştirmenin anahtarıdır. Şirketin ‘İnsanlık için Teknoloji, Dünya için İyilik’ misyonundan yola çıkan OPPO, 5G kurumsal ağ dilimleme teknolojisinin ticarileştirilmesini hızlandırmak için teknoloji ekosistemi genelindeki inovasyonlardan ve güçlü iş birliklerinden yararlanacak. Ortaklarımızla birlikte, OPPO kullanıcılarının, özelleştirilmiş 5G bağlantı deneyiminin keyfini çıkaran ilk kullanıcılar olmasını sağlayacağız” dedi. 

 

Ericsson, Packet Core Çözümleri Başkanı Monica Zethzon, şunları söyledi: “5G ağ dilimleme, kurumların ağ güvenliği, güvenilirlik ve esneklikle ilgili ihtiyaçlarını daha iyi karşılamaları için güçlü bir çözüm sunuyor. OPPO ve Qualcomm ile iş birliği içinde Ericsson’un çift modlu 5G Core ve 5G RAN Dilimleme yeteneklerine dayanarak geliştirilen çözüm, bulut servis sağlayıcılarının kurumlara daha özelleştirilmiş 5G hizmetleri sunmaları için destek olacak.” 

 

Qualcomm Technologies Ürün Yönetimi Başkan Yardımcısı Sunil Patil, “Ticari 5G kurumsal ağ dilimlemenin sunulması, 5G SA ile sunulan vaatlerin yerine getirilmesinde önemli bir adıma işaret ediyor. Bu teknolojinin ticarileştirilmesi, 5G yeteneklerinin, uygulamaların ihtiyaçlarına göre özelleştirmesine imkan tanıyacak olan 5G ağ araçlarını sunacak” dedi.

 

Fiziksel bir ağı birden çok uçtan uca sanal ağa bölen 5G ağ dilimleme, belirli ihtiyaçlara ve kullanım senaryolarına uygun bağımsız ve özelleştirilmiş ağ kaynakları sunuyor ve böylece daha esnek ve etkili 5G ağları sağlamak için daha çok 5G kaynağı kullanımına imkan tanıyor. Şirketler bundan sonra ticari kullanıma sunmak amacıyla ekosistem, cihaz ve ağ ile ilgili ayrıntıları tamamlamak üzere çalışmalarını hızlandıracak. 

 

OPPO, birkaç yıldır ağ operatörleriyle ve diğer iş ortaklarıyla 5G ağ dilimleme konusunda Ar-Ge çalışmaları yürütüyor. Bundan önce İngiltere’deki Coventry Üniversitesi’nde ilk 5G SA ağını kurmak için Vodafone ve Ericsson ile iş birliği yapan OPPO, burada ilk 5G SA ağ dilimleme teknolojisini sergiledi. OPPO ayrıca, 5G terminal dilimlemeyi test etmek için China Mobile ile de çalışmalar yürüttü. OPPO, kurumsal ortaklara ve son kullanıcılara daha güvenli ve esnek 5G iletişimi sunacak olan 5G kurumsal ağ dilimleme teknolojisinin kullanıma alınmasını teşvik etmek için, iş ortağı küresel operatörlerle çalışmaya devam edecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Haber Kaynağı www.sektorel.com.tr

Continue Reading

Haber Kaynağı www.ulusal24.com

Ericsson ve Turkcell’den Dijital Dönüşüme Katkı Sağlayacak İş Birliği – Ulusal24.com

Ericsson ve Turkcell’den Dijital Dönüşüme Katkı Sağlayacak İş Birliği – Ulusal24.com

Ericsson ve Turkcell, “Ericsson Özel Şebeke” (Ericsson Private Network) çözümü kapsamında sanayi kuruluşlarının dijital dönüşümünü hızlandıracak bir iş birliğine imza attı.
 

Ericsson ve Turkcell, “Ericsson Özel Şebeke” (Ericsson Private Network) çözümü kapsamında sanayi kuruluşlarının dijital dönüşümünü hızlandıracak bir iş birliğine imza attı.  
Ericsson ve Turkcell, akıllı üretim, petrol ve rafineri, liman işletmeleri, havalimanları, enerji ve dağıtım, ve madencilik gibi çeşitli sektörlerdeki kullanım alanlarını birlikte araştıracak, belirleyecek ve geliştirecek.
Bu iş birliği ile endüstrilerin ihtiyaç duyacağı mobil bağlantı sağlanacak ve endüstriyel çözümler geliştirmek için yerel ve küresel Endüstri 4.0 iş ortakları ile birlikte çalışılacak.  

 

Ericsson ve Turkcell, “Ericsson Özel Şebeke” (Private Network) çözümü kapsamında birçok sektörün dijital dönüşümüne katkı sağlayacak önemli bir iş birliği anlaşması imzaladı. Ericsson, tamamen izole ve endüstri alanına kurulabilecek “Özel Şebeke” çözümü aracılığıyla endüstrilerinin ihtiyaç duyabileceği potansiyel kullanım senaryolarının belirlenmesi ve uygulanması için Turkcell’i destekleyecek. 

 

Bu  anlaşma, Türkiye’de akıllı üretim, petrol ve rafineri, liman işletmeleri, havalimanları, enerji ve dağıtım ve madencilik  gibi farklı sektörlerde Özel Şebeke çözümünün kullanım alanlarını araştırılması, belirlenmesi ve geliştirilmesi için Turkcell ve Ericsson arasındaki karşılıklı iş birliğinin temelini oluşturuyor. Çözümün kullanım alanları, varlıkları izlemekten  üretimi geliştirmek için gerçek zamanlı otomasyona, dijital ikizler ve veri odaklı bakış ile iş operasyonlarını optimize etmeye, çalışan güvenliğini artıran saha incelemelerinden uzaktan kontrol edilen robotlar geliştirmeye, çalışan yeteneklerini geliştiren artırılmış gerçeklik uygulamalarından çeşitli dijital teknolojilerden faydalanmaya kadar uzanıyor. 

 

Turkcell Kurumsal Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata, “Dijital yolculuğumuzda her zaman ileriye bakıyoruz. Ericsson ile Özel Şebeke Çözümü kapsamında yaptığımız bu iş birliği, Türkiye’deki sanayi kuruluşlarının dijital dönüşümüne büyük katkı sağlayacak. Ericsson’un Endüstri 4.0 alanındaki liderliği ve ekosistemdeki iş ortaklarının desteği ile Türkiye’nin geniş sektör havuzunda sayısız kullanım alanına kapı açacak yüksek performanslı, güvenli ve esnek bir özel şebekeden faydalanacağız” dedi.

 

İş birliği kapsamında geçtiğimiz Şubat ayında Turkcell ofisinde Ericsson Özel Şebeke Çözümü devreye alınarak başarılı bir deneme gerçekleştirildi.

 

Ericsson Türkiye Genel Müdürü Işıl Yalçın, “Araştırma ve geliştirme alanında uzun vadeli iş ortağı olarak Turkcell’i geleceğe hazır, tüm bağlantı teknolojilerine uyumlu bir şebeke oluşturması için destekliyoruz. Turkcell ile olan bu iş birliğimiz, endüstriyel çözümler geliştirmek için yerel ve küresel düzeydeki Endüstri 4.0 iş ortakları arasındaki iş birliğini güçlendirecektir. Turkcell’in dijital yolculuğundaki bu önemli dönüm noktasından gurur duyuyor ve Türkiye’deki sektörlerin dijital dönüşüm yolculuğunu heyecanla takip ediyoruz” dedi.

  

Ericsson Özel Şebeke Çözümü, kurumsal Bilgi Teknolojisi (BT) ve Operasyon Teknoloji (OT) kullanıcılarının hassas verilerini kendi altyapılarında tutarken yönetim ihtiyaçlarını karşılıyor ve aynı zamanda bulut tabanlı bir şebeke yönetim portalı ve sorun giderme uygulaması ile iş operasyonlarını optimize eden ve basitleştiren güvenli ve basit bağlantı sunuyor. Yükseltmeler sırasında kesintiye neden olmayan ve hassas verileri şirket bünyesinde tutan Ericsson’ın özel şebekesi, Hizmet Düzeyi Anlaşmaları (SLA) aracılığıyla yüksek performans sağlıyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Haber Kaynağı www.sektorel.com.tr

İlgili

Haber Kaynağı www.ulusal24.com