Girişimcilik Merkezi İzmir 2023;ün en başarılı yenilikçi fikirlerini ödüllendirdi

Girişimcilik Merkezi İzmir 2023;ün en başarılı yenilikçi fikirlerini ödüllendirdi

Girişimcilik Merkezi İzmir 2023’ün en başarılı yenilikçi fikirlerini ödüllendirdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin TÜSİAD işbirliği ile hayata geçirdiği Girişimcilik Merkezi İzmir, genç girişimcilerin önünü açmaya devam ediyor. Bu yıl “Bilişim Teknolojileri” temasıyla yapılan programda dereceye giren girişimciler ödüllerini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in elinden aldı. Tüm projelerin hayata geçmesini dileyen Başkan Soyer, “Bu konuda üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin TÜSİAD işbirliği ile İzmir’in girişimcilik dönüşümüne yön vermek için hayata geçirdiği Girişimcilik Merkezi İzmir, sektörlere genç girişimciler kazandırmaya devam ediyor. 2021’de Tarımsal Girişimcilik, 2022’de Akıllı ve Sürdürülebilir Ulaşım, bu yıl ise Bilişim Teknolojileri temasıyla yapılan programda kazananlar belli oldu. Hedef Holding ile yürütülen programda, eğitim ve mentorluk sürecini başarıyla tamamlayan 7 ekip, Girişimcilik Merkezi İzmir’de yapılan Demo Day etkinliğinde fikirlerini jüri ile yatırımcılar önünde kamuoyu ile paylaştı.

Soyer: “Verdikleri emekten dolayı kutluyorum”

Programda birinciliği EnzyVerse projesi ile elde eden Beyza Kaynarca ödülünü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in elinden aldı. İkincilik Emircan Oğuz’un Debi projesinin oldu. Oğuz’un ödülünü Hedef Holding Genel Müdürü Haluk Lap takdim etti. Programda üçüncülük ödülünü Berkan Bostanoğlu’nun Agromechatronics projesi kazandı. Ödülü EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer verdi. Başkan Tunç Soyer, “Her yarışmanın bir kazananı oluyor. Diğer arkadaşlarımızı da verdikleri emek ve bu yolculuktaki kararlıkları nedeniyle bütün kalbimle kutlamak istiyorum. Diliyorum ki ödül alan arkadaşlarımızın projelerinin hayata geçme imkânı olur. Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız” dedi.

Girişimcilere pek çok destek var

Programa girmeye hak kazanan girişimci ekipler, Girişimcilik Merkezi İzmir tarafından ücretsiz olarak sağlanan hizmetlere erişim imkânına sahip oluyor. Bunlar arasında mentor desteği, birebir danışmanlık, eğitimler ve atölye çalışmaları, girişimcilerin ve projelerin düzenli takibi, Ar-Ge için gerekli donanımların bulunduğu Fabrikasyon Laboratuvarı İzmir’e erişim, program katılımcılarının başarılı iş fikirlerinin kamuoyunda tanıtılması ve girişimcilerin projeleri kapsamında uygun programlara yönlendirme gibi hizmetler yer alıyor.

Geçmiş programlar

Her sene İzmir’in stratejik öncelikleri dikkate alınarak farklı bir temaya yönelik çalışmalar hayata geçirmeyi hedefleyen Girişimcilik Merkezi İzmir’in 2021 yılı teması Tarımsal Girişimcilik olarak belirlendi. 2022 yılı için belirlenen Akıllı ve Sürdürülebilir Ulaşım teması ise Ford Otosan ve WRI Türkiye işbirliğiyle “Şehrini Geliştir” ve İnci Holding işbirliğiyle “Akıllı ve Sürdürülebilir Ulaşım#2” olmak üzere iki farklı program olarak yürütüldü.

Bu yılki Bilişim Teknolojileri programı ile de Afet Yönetimi ve Acil Durum, Akıllı Şehirler, FinTech, Yeşil Mutabakata Uyum (Sürdürülebilirlik) alt sektörlerinde yenilikçi iş fikirlerinin hayata geçirilmesi amaçlandı. 18-40 yaş arası herkesin başvurabildiği programla yenilikçilik teşvik edildi ve kentin sorun alanlarına ilişkin çözümlerin üretilmesi hedeflendi. Programda birincilik için 100 bin TL, ikincilik için 75 bin TL, üçüncülük içinse 50 bin TL ödül belirlendi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Haber Kaynağı www.sektorel.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

Microsoft’un girişimcilik programı GrowthX Accelerator’ın 3. dönemi başladı

Microsoft’un girişimcilik programı GrowthX Accelerator’ın 3. dönemi başladı

Microsoft for Startups tarafından düzenlenen Growth Accelerator programının 3. dönemi, aralarında Türkiye’den de 2 şirketin bulunduğu 12 start-up’ın katılımıyla başladı. Program kapsamında inovatif girişimcilerin doğru teknolojileri kullanarak Orta Doğu’da faaliyet gösteren B2B start-up’larını büyütmeleri, ölçeklendirmeleri ve pozitif etki yaratmaları hedefleniyor. 

 

Microsoft for Startups Orta Doğu, GrowthX Accelerator programının 3. döneminin başladığını duyurdu. Microsoft ile Abu Dhabi Yatırım Ofisi’nin (ADIO) iş birliği içinde geliştirdiği Growth Accelerator programı, büyüme sürecindeki B2B start-up’ların deneyim kazanmalarına destek olan eşsiz fırsatlar sunuyor. 2021’de başlayan çevrimiçi program kapsamında bugüne dek 36 start-up mezun olurken; girişimciler inovatif fikirlerini hayata geçirerek faaliyet gösterdikleri bölgelerde pozitif etki yaratmayı başardılar. Yeni başlayan 3. dönem Kasım 2022’de sona erecek. 

 

GrowthX Accelerator’ın 3. dönemi kapsamında aralarında Türkiye’den de 2 farklı şirketin yer aldığı 12 start-up enterprise satışı, teknik yeterlilik, yatırım toplamaya hazır bulunma ve müşteri etkileşimi taktikleri gibi konularda online eğitim alacak. Start-up’ların isimleri ve faaliyet alanları şöyle sıralanıyor:

 

Fortyguard (Birleşik Arap Emirlikleri), veri takip modelini kullanarak sıcaklığın şehirler üzerindeki etkisini ölçen bir start-up.
Ilmversity (Pakistan), maliyet avantajı sunan, one-stop bir EdTech SaaS platformu.
Klickit (Mısır), eğitim kurumları için kişiye özel ödeme ve ücret çözümleri geliştiriyor.
MonSpark (Türkiye), web sayfaları için izleme çözümleri sunan bulut tabanlı bir platform.
Pisano (Birleşik Arap Emirlikleri), müşteri şikayetlerini takip ederek çözüm geliştiren bir deneyim yönetme platformu.
Poilabs (Türkiye), inovatif teknolojileri kullanarak işitme engelli bireyler için erişilebilir alanlar yaratıyor.
Raabtaa (Pakistan), gerçek zamanlı bir iş birliği ve müşteri etkileşimi yaratma platformu.
Supercommerce (Suudi Arabistan), teknoloji ekiplerinin e-ticaret yapmasını mümkün kılan bir platform.
Vita Virtues (Birleşik Arap Emirlikleri), sigorta şirketleri ve broker’lar için dönüştürücü dijital çözümler sunuyorlar.
Xina AI (Ürdün), dünyanın ilk Arapça Chatbot’u ve interaktif ses asistanını (IVA) geliştirdiler.
Edraak Systems (Pakistan), endüstriyel üreti akışlarında optimizasyonu sağlama konusunda uzman bir start-up.
Pay Caps (UAE), tüccarların tüm ödeme işlerini tek noktadan yürüten bir ödeme çözümleri sistemi sunuyorlar.

 

GrowthX Accelerator’ın 3. döneminde Türkiye’den de 2 farklı start-up görmekten gurur duyduklarını ifade eden Microsoft Türkiye Pazarlama ve Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Münir Kundakçı, “GrowthX Accelerator eğitim programına katılan start-up’lar sektörün uzman isimlerinin tecrübelerinden faydalandıkları gibi aynı zamanda bunları kendi şirketlerini ölçeklemek ve çözüm üretmek için nasıl kullanacaklarını da öğreniyorlar. 360 derece güçlenen start-up’lar hem bölgesel ekosistemlerine hem de dijital ekonomiye katkı sağlıyor” dedi. 

 

Microsoft for Startups GrowthX Accelerator programı ile ilgili daha geniş bilgi almak için https://www.microsoft.com/MEA/startups/growthxaccelerator/ linkini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Haber Kaynağı www.sektorel.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com