Zyxel, hibrit çalışan küçük ve orta ölçekli işletmeler için yeni uç nokta güvenlik çözümü Astra’yı sundu

Zyxel, hibrit çalışan küçük ve orta ölçekli işletmeler için yeni uç nokta güvenlik çözümü Astra’yı sundu

Zyxel’in yeni güvenlik çözümü Astra, tüm uç noktaları tek bir portal üzerinden izleme ve koruma özellikleri ile hibrit çalışan küçük ve orta ölçekli işletmelerin güvenlik ihtiyaçlarına çözüm olacak.

Güvenlik ve bulut destekli ev ve iş çözümleri lideri Zyxel Networks, hibrit çalışmanın yükselişi ile küçük ve orta ölçekli işletmelerde ortaya çıkan güvenlik ihtiyaçlarına karşılık yeni bulut tabanlı uç nokta güvenlik hizmeti Astra’yı pazara sundu. Günümüzde giderek daha fazla insanın uzaktan çalışmayı tercih etmesiyle, kurumların bulut tabanlı sistemlere geçişi hızlanmış durumda. Gartner’ın yakın tarihli bir araştırması, kurumların %85’inden fazlasının 2025 yılına kadar bulut teknolojilerini benimsemiş olacağını ortaya koyuyor.

Son dönemde uzaktan ve esnek çalışma uygulamalarındaki yükseliş, çalışanların iş yeri ağlarına istedikleri yerden bağlanmasına ve çalışmasına imkan sağlıyor. Bu durum, işletmelerin artık şube ofislere ve bulut tabanlı uygulamalara erişim gerektiren birden çok cihazla daha fazla uzaktan çalışanlarını desteklemesi gerektiği anlamına geliyor.

Bu merkezi olmayan ağ sistemleri modern iş gücünde ihtiyaç duyulan esnekliği sağlayabilirken, maalesef ki siber güvenlik risklerini artırıyor. Zyxel’in bu soruna çözüm olarak geliştirdiği Astra, kullanıcılara nereden çalıştıklarından bağımsız olarak ilk güvenlik korumasını sağlayan ve birden fazla uç noktaya kurulabilen bulut tabanlı bir güvenlik hizmeti sunuyor.

Çalışanlar ofis sınırlarının dışında dahi güvende

Zyxel’in yeni çözümü Astra, Dark Web Monitor, IP/URL İtibarı ve Web Filtreleme yetenekleri dahil olmak üzere güvenlikle ilgili tüm kontrolü ilgili işletme yöneticisine sağlayarak, çalışanların cihazlarının ofis dışındayken bile izlemesini ve güvenliklerinin sağlanmasını mümkün kılıyor. Bulut tabanlı Astra’nın tehdit istihbaratı veri tabanı otomatik olarak güncelleniyor ve gerçek zamanlı olarak uç noktalara gönderiliyor. Bu sayede her zaman güncel kalan Astra için kullanıcıların manuel olarak güncellemeleri indirmelerine ve çalıştırmalarına gerek kalmıyor. 

Güvenliği sağlamak şimdi daha kolay

Astra, ağ yöneticilerinin, bu yıl içinde piyasaya sürülecek masaüstü sürümüyle yepyeni bir mobil uygulama aracılığıyla uzak cihazlardaki güvenlik ayarlarını kolayca izlemesine ve kontrol etmesine olanak tanıyor. Bu birleşik platform, ihtiyacı olan ekiplere anında görünürlük ve erişilebilirlik sağlayan uyarıları, raporları ve olay analizlerini bir araya getiriyor. Astra uygulaması, cihaz performansından ödün vermeden kullanıcıları kimlik avına ve istismar saldırılarına karşı korumak için mobil cihazlara da kurulabiliyor.

Zyxel Gateway SBU Kıdemli Başkan Yardımcısı Bay Ken Tsai, “Günümüz esnek çalışma koşullarını sağlamak için sunulan hibrit uygulamalar çalışanlar için son derece önemli, ancak bu durum nedeniyle ortaya çıkabilecek siber riskleri de göz ardı etmemek gerek. Özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler, sayısı giderek artan uç noktalar için güvenlik sağlayan ve işletmeleri genişleyen tehdit ortamına karşı koruyan, birçok özelliği bir araya getiren ve teknolojik alt yapısı güçlü bir güvenlik çözümüne ihtiyaç duyuyor. Zyxel’in çeşitli güvenlik duvarları ve bulut güvenlik hizmetlerini bir araya getiren Astra, küçük ve orta ölçekli işletmelere iş süreçlerini güvence altına almak için birleşik ve tutarlı bir yaklaşım sunuyor” dedi.

Astra uygulaması şu anda, iOS ve Android uygulama marketlerde lisanslı bir hizmet olarak yer alıyor. Ayrıca Zyxel, bu yılın sonlarında Astra’nın bir masaüstü sürümünü piyasaya sürmeyi planlıyor. Her lisanslı kullanıcı, Astra’yı en fazla iki uç noktaya kurabiliyor. İşletmeler, 999 çalışana kadar lisans satın alabiliyor ve hepsini tek bir Astra portalından yönetebiliyor.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Haber Kaynağı www.sektorel.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

Hibrit Çalışmadaki Siber Güvenlik Açığı Birleşik Siber Güvenlik Çözümleriyle Kapanabilir – Ulusal24.com

Hibrit Çalışmadaki Siber Güvenlik Açığı Birleşik Siber Güvenlik Çözümleriyle Kapanabilir – Ulusal24.com

UZAKTAN ÇALIŞMA KÖTÜ AMAÇLI YAZILIM SALDIRISINA MARUZ KALMA RİSKİNİ 3,5 KAT ARTIRDI!

 

Covid-19 ve uzaktan çalışma modeli kötü amaçlı yazılım saldırılarına maruz kalma riskini önemli ölçüde artırmaya devam ediyor. Özellikle uzaktan çalışma modeline geçişle birlikte kötü amaçlı yazılım saldırılarında 3,5 kat artış yaşandığını aktaran WatchGuard Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, kötü amaçlı yazılımların çoğunun geleneksel sistemlerin uç noktalarına kolaylıkla ulaştığına dikkat çekiyor.

 

Hem BT çalışanları hem de onları istihdam eden şirketlerin hibrit çalışma ortamlarından yararlanmak istemesi şaşırtıcı olmamalıdır. PwC tarafından yapılan araştırmaya göre, ankete katılan şirketlerin 66’sı çalışanlarına daha fazla iş esnekliği sunacaklarını dile getiriyor. Kurumsal ağlara uzaktan erişimden kaynaklanan güvenlik zorluklarını ele aldıkları son güvenlik raporuna dikkat çeken WatchGuard Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, uzaktan çalışma modeline geçişle birlikte kötü amaçlı yazılım saldırılarında 3,5 kat artış yaşandığını, birleşik bir güvenlik sistemi kullanılmaz ise kötü amaçlı yazılımların çoğunun uç noktalara kolaylıkla ulaşabileceğini aktarıyor.

 

Birleşik Güvenlik Platformu ile Siber Saldırılardan Korkmayın!

 

Uzaktan çalışma modeli gerekli siber güvenlik önlemleri alınmadığında ne yazık ki çalışanları ve şirket verilerini açık hedef haline getiriyor. Artan siber saldırılara karşı da şirketler, verilerini korumak için çeşitli siber güvenlik çözümlerinin arayışına giriyor. WatchGuard’ın Birleşik Güvenlik Raporuna göre, uzaktan çalışma modeli kötü amaçlı siber saldırı oranı 3,5 kat artırdı. Genellikle uzaktan çalışma modeli için altyapıya sahip olmayan şirketler siber saldırılardan olumsuz etkileniyor açıklamasında bulunan WatchGuard Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, şirketlerin bir birleşik güvenlik platformuna sahip olması gerektiğini ve uç noktaları korumanın önceliklendirmesi gerektiğinin altınız çiziyor.

 

Uç Noktaları Korumak Şirketlerin Öncelikleri Arasında Olmalı!

 

Siber güvenlik tehditleri son zamanlarda sıklıkla değişirken uç nokta güvenliği de devamlılığını giderek artıran unsurlardan birini oluşturuyor. Aslında hackerler gelişiyor, sistemler güncelleniyor ve korunuyor ama değişen şey, saldırganların uç noktaları nasıl tehlikeye attığı oluyor. Hackerlerin günümüzde gerekli çözümleri uygulamayan birçok şirkete yakalanmadan uç noktalara eriştiğine ve tüm siber güvenlik korumalarını altüst edebildiğine dikkat çeken Ülke Yusuf Evmez, yine burada kilit noktanın kimlik avı ile başladığına ve bununla ilişkili hackerlerin uzaktan erişim sağlayabildikleri trojanlarla sistemlere sızabildiklerini aktarıyor. Şirketlerin bu aşamada uç nokta tespit ve yanıt hizmetlerinden faydalanması gerektiğini belirten Evmez, WatchGuard EPDR ve EPP çözümleri sayesinde şirketlerin, çeşitli güvenlik açığından yararlanan, bilinen veya bilinmeyen herhangi bir çeşit truva atı veya kötü amaçlı yazılıma karşı korunduğunu, çalışanlar kimlik avı içeren e-postayı açıp belgeler indirseler bile herhangi bir zarar ile karşılaşmadığını aktarırken, çok faktörlü kimlik doğrulama çözümleri ile daha da güvenli hesaplara ve erişim süreçlerine sahip olduklarını dile getiriyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Haber Kaynağı www.sektorel.com.tr

İlgili

Haber Kaynağı www.ulusal24.com