Enerjisa Enerji, işlemlerini daha hızlı ve kolay hale getirebilmek için mobil uygulamasını yeniledi

Enerjisa Enerji, işlemlerini daha hızlı ve kolay hale getirebilmek için mobil uygulamasını yeniledi

İnsan ve teknolojiyi odağına alarak daha akıllı ve yeşil bir dünyaya katkı sunmak için projeler üreten Türkiye’nin lider elektrik dağıtım, perakende satış ve müşteri çözümleri şirketi Enerjisa Enerji, müşterilerinin hayatlarına dokunmaya devam ediyor. Enerjisa Enerji, müşteri hizmet kanallarından olan Enerjisa Mobil uygulaması ve Enerjisa Online Hizmetler Merkezinin tasarım ve altyapısını tamamen yenileyerek müşterilerinin hizmetine yeniden sundu.  Bu sayede online işlemlerin çok daha hızlı ve kolay hale gelmesi ile aktif kullanıcı sayısının iki katına çıkması hedefleniyor.

Türkiye’nin lider elektrik dağıtım, perakende satış ve müşteri çözümleri şirketi olan Enerjisa Enerji, dijital dönüşüm ve teknoloji yatırımı konusunda da sektöre örnek uygulamalar geliştirmeye devam ediyor. Enerjisa Enerji’nin 3 milyonun üzerinde indirilme sektördeki rekoru elinde bulunduran mobil uygulamasını titizlikle çalışarak yeni uygulama geliştirirken, online işlemlerin gerçekleştirilebildiği websitesini de yeni yüzüyle müşterilerinin kullanımına sunuyor. Enerjisa Enerji müşterileri yeni abonelik, abonelik iptali dahil tüm elektrik işlemlerini, Online Hizmetler Merkezi ve uygulama mağazalarından ücretsiz olarak indirilebilen Enerjisa Mobil üzerinden tamamlayabiliyor.

Online Hizmetler Merkezi ve Enerjisa Mobil uygulaması ile Enerjisa Enerji müşterileri zamandan tasarruf ederek diledikleri zaman diledikleri yerden birçok işlemi gerçekleştirebiliyor. Bu uygulama kullanıcılara tek tıkla üye olabilme, abonelikten fatura ödemeye randevudan başvuruya kadar tüm işlemlerini kolaylıkla tamamlayabilme olanağı sunuyor. 

 

Yenilenen uygulama ve Online Hizmetler Merkezi yeni özellikleri de beraberinde getiriyor. 

Enerjisa müşterileri yeni uygulama ve Online Hizmetler Merkezi aracılığıyla artık anlık elektrik kesintisini bölgesindeki ilgili dağıtım şirketine iletmek üzere ön başvuruda bulunabilecek ve ilgili dağıtım şirketi tarafından yayınlanan planlı kesintileri uygulama üzerinden kolayca takip edebilecek. Abonelik ve tahliye işlemi yaptırmak isteyen müşteriler, yenilenen Enerjisa Mobil ve Online Hizmetler Merkezi’nde bu işlemlerini eski uygulamaya kıyasla yüzde 45 daha hızlı gerçekleştirerek sadece birkaç dakika içinde tamamlayabilecek.Türkiye’nin enerji dönüşümüne öncülük eden Enerjisa, yenilenen dijital kanalları ile müşterilerinin enerji tüketimlerini takip etmelerine de imkan sağlıyor. Müşteriler yenilenen bu kanallar ile fatura bildirimlerini faturalar oluştuğu anda alabilecek; elektrik tüketimlerini grafikler üzerinden inceleyebilecek ve yaşadıkları bölgedeki kullanıcılarla kendi tüketimlerini karşılaştırabilecek. Yenilenen  uygulama ve Online Hizmetler Merkezi aracılığıyla sadece birkaç dakika içinde başvuru oluşturulup sonucu takip edilebilecek. Ayrıca müşterilerin profillerini kişiselleştirebilme ve sözleşme hesap numarası ile yakınlarının faturasını ödeyebilme özellikleri de hizmete sunuluyor. 

Yenilenen dijital kanalları ile ilgili görüşlerini aktaran Enerjisa Perakende Satış Şirketleri Genel Müdürü Ersin Esentürk, “Enerjisa Enerji olarak 14 ilde 22 milyondan fazla kullanıcıyla Türkiye’nin yüzde 25’ine hizmet veriyoruz ve son 10 yılda yaptığımız teknoloji yatırımları sayesinde bugün sektörde öncü konumdayız. Online Hizmetler Merkezi ve Enerjisa Mobil uygulaması ile abonelik yaptırma ve abonelik iptali hizmetlerini dijital ortama taşıyarak, zaman ve kaynakların kullanımı noktasında önemli bir tasarruf sağladık. Ayrıca müşterilerimiz hizmetlerimize yönelik talep ve geri bildirimlerini de online olarak bizimle paylaşabiliyorlar. En önemlisi, müşterilerimiz fiziki kanalları ziyaret etmeden evlerinin konforunda fatura inceleme, ödeme işlemleri, abonelik işlemleri ve diğer taleplerinin yanı sıra ilgili dağıtım şirketi tarafından yayınlanan planlı kesintilerin takibini de kolayca online kanallarımızdan gerçekleştirebiliyor.

Müşteri geribildirimlerinden yola çıkarak büyük özveriyle yazılım sürecini tamamladığımız, tamamen bugünün dünyasına, trendlerine uygun olarak uzman ekiplerle tasarladığımız Online Hizmetler Merkezi ve Enerjisa Mobil uygulamasını müşterilerimizin hizmetine Haziran 2023 tarihinde sunduk. Enerjisa Mobil, her gün gelişen yapısıyla, daha fazla işlem için hizmet vermeye devam ediyor. Müşterilerimizin uçtan uca kusursuz bir deneyim yaşamalarını sağlayarak memnuniyetlerini daha da artıracağımıza ve kullanıcı sayısını iki katına çıkaracağımıza inanıyoruz.” dedi.

Online Hizmetler Merkezi ve Enerjisa Mobil uygulamasının yenilenen yüzü ile kampanyalardan ve yeniliklerden haberdar olmak isteyen kullanıcılar, bu bilgileri ve fatura bilgilendirmelerini almak için uygulama bildirimlerini açık bırakabilir.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Haber Kaynağı www.sektorel.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

Wi-Fi’den 100 kat daha hızlı ışık tabanlı kablosuz ağ çıkıyor – Teknoloji

Wi-Fi’den 100 kat daha hızlı ışık tabanlı kablosuz ağ çıkıyor – Teknoloji





Birçok şirket yıllardır açılımı Light Fidelity olan LiFi teknolojisi üzerinde çalışıyor ve kısa bir süre önce IEEE standardizasyona doğru önemli bir adım attı. Kabul edilen IEEE 802.11bb standardı veya kısaca LiFi, kablosuz iletişim formatı WiFi veya 5G’nin yerini almayacak ancak belirli ortamlarda her ikisinden de açıkça avantajlı ve yüksek hızlı olacak.

Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü (IEEE), 802.11bb’yi ışık tabanlı kablosuz iletişim standardı olarak resmen kabul etti. Bu gelişmenin Li-Fi teknolojisinin uygulanmasını ve benimsenmesini hızlandıracağının altı çiziliyor. Yeni standart, farklı üreticilerin birbiriyle uyumlu LiFi cihazları üretmesinin önünü açıyor. Ancak WiFi ve ethernet’in yakın zamanda ortadan kalkmasını beklememek gerek.

Donanımhaber’in aktardığı gibi Li-Fi, Wi-Fi ve 5G gibi geleneksel teknolojilere kıyasla güvenlik sağlayarak daha hızlı ve daha güvenilir kablosuz iletişim sunma kabiliyetiyle ön plana çıkıyor.

LiFi NE KADAR HIZLI?

Light Fidelity (LiFi), radyo dalgaları yerine, yaygın LED ampullerden gelen titrek ışık yoluyla verileri fotonları algılayıp tekrar bilgiye dönüştürebilen alıcılara iletiyor. Işıktaki titremeyi insanlar fark edemiyor zira titreşim 60Hz’in üzerindeki frekanslarda gerçekleşiyor, yani insan gözünün algılayamayacağı kadar hızlı. Dahası, LiFi sinyalleri WiFi’den 100 kat daha hızlı olabilir ve potansiyel olarak 224GB/s gibi olağanüstü hızlara ulaşabilir.

NERELERDE KULLANILACAK?

PureLiFi, Fraunhofer HHI ve Philips gibi bu teknoloji üzerinde çalışan şirketler, teknolojiyi aydınlatma sistemlerine entegre ederek cihazların ev veya ofislerdeki tavan ışıkları aracılığıyla internet alabilmesini sağlıyor. Fraunhofer HHI, LiFi’yi sokak lambaları, stop lambaları ve araç farlarını kullanarak iletim yapmak suretiyle ulaşımı geliştirmek için kullanmayı ve potansiyel olarak araçtan araca iletişimi mümkün kılmayı öneriyor. Örnek bir senaryo şu olabilir: Evinizde yüksek hızlı internet var ancak Wifi sinyali her odanıza ulaşmıyor. Wifi güçlendirici ürünlerine alternatif olarak ev internetine bağlı bir LiFi aydınlatma ürünü alınabilecek.

Işık tabanlı internet, daha yüksek hızların yanı sıra WiFi veya 5G’ye göre birkaç belirgin avantaja sahip. LiFi, herhangi bir radyo dalgası kullanmadığı için radyo dalgası spektrumunun zaten sıkışık olduğu yerlerde faydalı olabilir. Ayrıca LiFi, tünel içi gibi diğer kablosuz teknolojilerin genellikle zorlandığı ortamlarda güçlü bir sinyal sağlayabilir.

LiFi ayrıca opak nesnelere nüfuz etmediği için daha çok daha güvenli. Bu da herhangi birinin duvarlardan veya bir ışık kaynağının ulaşamayacağı yerlerden ağları izlemesini, karıştırmasını veya ele geçirmesinin önüne geçiyor.

Wi-Fi, 5G ve Li-Fi bir arada kullanılacak

En büyük dezavantaj ise menzil. Bu nedenle, mevcut kablosuz teknolojilerin yerini almaktan ziyade muhtemelen onları tamamlayacaktır. Li-Fi’nin Wi-Fi, 5G veya kablolu ağların yerini almayacağını unutmamak gerekiyor. Radyo dalgaları, atmosfer ve katı nesneler üzerinden uzun mesafeli iletimde hala belirgin bir avantaja sahip.

Bunun yerine, Li-Fi’nin benzersiz avantajlarından en iyi şekilde yararlanarak, belirli kullanım durumlarına göre her teknolojinin güçlü yönlerinden yararlanmaya odaklanmak gerekiyor.

Li-Fi teknolojisinin entegrasyonu ise IEEE’nin resmi standardizasyonu ile artık hızlanacak diyebiliriz. IEEE 802.11bb standardının yayınlanmasıyla birlikte üreticiler artık Li-Fi teknolojisini uygun olan yerlerde cihazlarına güvenle entegre edebilecekler.

Önde gelen Li-Fi şirketi pureLiFi, 14,5 mm uzunluğunda kompakt bir bileşen olan Light Antenna ONE modülünü üreticilere tedarik etmekte. Bununla birlikte Şubat ayındaki Mobil Dünya Kongresi’ne (MWC) kadar standardı destekleyen çok çeşitli Li-Fi ağ cihazlarının ve kullanıcı cihazlarının ortaya çıkmasını bekleyebiliriz.


Haber Kaynağı www.aykiri.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

En hızlı elektrikli otomobil ABD’de teslim edildi: Fiyatı dudak uçuklattı. – Teknoloji

En hızlı elektrikli otomobil ABD’de teslim edildi: Fiyatı dudak uçuklattı. – Teknoloji





Rimac Automobili, Nevera adlı ilk elektrikli hiper otomobilini bir müşteriye ABD’de teslim ettiğini duyurdu. Nevera, dünyanın en hızlı otomobillerinden biri olup, şu anda üretim aşamasında bulunan en hızlı elektrikli otomobil klasmanında yer aldı. Otomobil, Rimac’ın New York’taki bayisi tarafından sahibine teslim edildi.

Birkaç yıl süren test ve konsept geliştirme çalışmalarının ardından Rimac, 2021 yılında sınırlı sayıda (150 adet) üretim versiyonuyla performans meraklılarını etkilemeyi başardı.

FİYATI 2 MİLYON EURO OLARAK AÇIKLANDI

Geçtiğimiz ay içinde, sadece bir günde 23 hız rekorunu kırarak en hızlı üretim elektrikli otomobil unvanını elde eden Nevera’nın fiyatı 2 milyon Euro olarak açıklandı.

Rimac Nevera, hızlanma, aerodinamik, azami hız ve durma gücünün test edildiği 29.93 saniyelik bir 0-249-0 rekoru kırdı. Almanya’daki bir test pistinde, Nevera bağımsız olarak doğrulanmış 23 hız rekorunun yanı sıra üretim aşamasındaki bir elektrikli otomobilin en yüksek hızı unvanını da elde etti.

TEKNİK ÖZELLİKLER

O gün kırılan diğer rekorlar arasında 0-60 mph (1.74 saniye), 0-100 mph (3.23 saniye), 0-120 mph (4.19 saniye), 1/4 mil (8.26 saniye), 0-200 mph (10.86 saniye) gibi zamanlarda rekorlar bulunuyor.

Teknik özellikleri arasında dört bağımsız, karbon kovanlı, sabit mıknatıslı elektrik motoru, dört bağımsız invertör ve vites kutusu, yazılım kontrollü tork vektörlemeli önden çekiş yer alır. Ön taraftaki iki motor 307 beygir gücü ve 270 Nm maksimum tork üretirken, arka taraftaki motorlar 612 beygir gücü ve 900 Nm maksimum tork üretmektedir. Rimac Nevera, 120 kWh batarya paketi sayesinde 300 mil (480 km) menzil sunmaktadır.

Rimac, elektrikli hiper otomobilin ilk modelini ABD’deki sahibine teslim ettiğini duyurdu. İlk model, sedefli Barut Grisi rengiyle geldi ve Genmetal Infinitus jantlar ve parlak siyah kaliperlerle şık tasarımını tamamladı.

Rimac Automobili’nin satış müdürü Ronmi Kert, aracı sahibine bizzat teslim etmekten gurur duyduğunu ifade etti. Kert ayrıca, elektrikli araçlarla ilgilenen erken benimseyenlerin sayısının arttığını ve bu alanda pazarı belirleyen bir trend olduğunu gözlemlediğini belirtti.

TESLA ROADSTER RAKİBİ

Bu arada Tesla’dan Elon Musk, yeni nesil Roadster’ın Rimac Nevera’nın yakın zamanda kırdığı performans rekorlarını geçeceğini zaman zaman ima etmekten kaçınmıyor. Ancak henüz Tesla Roadster yola çıkmadı.


—-advertisement—

loading…

Haber Kaynağı www.aykiri.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

Diablo IV, Blizzard tarihindeki en hızlı satan oyun oldu – Teknoloji

Diablo IV, Blizzard tarihindeki en hızlı satan oyun oldu – Teknoloji





Bu yılın en heyecanla beklenen oyunlarından biri olan Blizzard’ın yeni oyunu Diablo IV, resmi olarak salı günü (6 Haziran) piyasaya sürüldü. Önceden ön sipariş veren pek çok oyuncu içinse heyecan dolu bir süreç başlamıştı.

Ön sipariş veren oyuncular, oyunu 1 Haziran’da oynamaya başladılar. Bu süre zarfında toplamda 93 milyon saatten fazla oyun süresi kaydedildiği duyuruldu.

Oyunda küçük bazı sorunlar yaşansa da Blizzard ekibi, hızla düzeltmeler yaparak oyun deneyimini geliştirdi. Hem konsol platformunda hem de PC’de satışların rekor seviyede olduğu belirtiliyor. Ancak, satış rakamlarına dair spesifik bir bilgi paylaşılmadı.

Diablo IV, platformlar arası oynanabilirlik ve çapraz ilerleme desteği sunmasıyla da dikkat çekiyor. Oyuncular, farklı platformlarda arkadaşlarıyla birlikte oynamanın keyfini çıkarabiliyor ve ilerlemelerini diğer cihazlarda sürdürebiliyor.

Diablo serisinin yeni oyunu olan Diablo IV, karanlık ve zorlu dünyasıyla oyuncuları büyülemeye devam ediyor. Oyunseverlerin uzun bir bekleyişin ardından heyecanla oynamaya başladığı Diablo IV, başarılı grafikleri, sürükleyici hikayesi ve geniş oyun dünyasıyla oyunseverlere unutulmaz bir deneyim sunmayı hedefliyor.


Haber Kaynağı www.aykiri.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

En hızlı Android telefonlar belli oldu – Teknoloji

En hızlı Android telefonlar belli oldu – Teknoloji

Akıllı telefonları ve diğer mobil cihazların hızını test etmek için kullanılan AnTuTu, Mart ayının en hızlı Android telefonlarını açıkladı.

Şubat ayında açıklanan listeye göre en hızlı cihaz, Nbuia Red Magic 8 Pro Plus olmuştu. Nbuia’yı ise Vivo X90 Pro Plus takip etmişti.

Mart ayının en hızlı telefonu ise Red Magic 8 Pro Plus oldu. Vivo X90 Pro Plus ise ikinci sırada en hızlı telefon oldu. 

Üçüncü sırada ise Xiaomi 13 Pro, dördüncü sırada Xiaomi 13 ve beşinci sırada ise Samsung Galaxy S23 Plus yer alıyor.

En hızlı orta segment Android telefonlar ise şu şekilde:

iQOO Neo 7
vivo V27 Pro
Xiaomi 12T
realme GT Neo 3 
POCO X4 GT
Redmi K50i 
Redmi Note 11T Pro 
realme GT Neo 2 
iQOO Neo 6 
realme GT Neo 3T 

—-advertisement—

loading…

Haber Kaynağı www.aykiri.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

Dünyanın en hızlı arabaları -2023 – Teknoloji

Dünyanın en hızlı arabaları -2023 – Teknoloji

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte en çok gelişen sektörlerden birisi de şüphesiz ulaşım ve motorlu araç sektörü oldu. Ulaşım ve motorlu araçların gelişmesiyle durdurulamaz bir yükselişe sahne olan otomotiv sektörü özellikle kendini hız yönünde geliştirmeye devam ediyor. 

İnsanların hız tutkusunun serüveni binek hayvanlarla başladı ve tekerleğin icadı ile bambaşka boyutlara ulaştı. 1886 yılında ilk otomobil ünvanını alan Karl Benz tarafından üretilen Benz-Motorwagen bir mihenk taşı olarak kendini gösterdi. O günden bu yana insanoğlu hep daha hızlı bir araba peşinde oldu.

Dünyanın en hızlı arabası ünvanına sahip olmak isteyen üreticiler hiç şüphesiz ki önce güçlü bir motora ihtiyaç duyuyor. Bunun yanı sıra büyük bir bi akü paketi ve aracın aerodinamiğini etkileyen tasarımı çok büyük önem arz ediyor. 

İşte sizler için teknolojik ve tasarımsal açıdan pek çok etkeni göz önüne alarak derlediğimiz dünyanın en hızlı 10 arabası:

10. Koenigsegg Jesko Absolut

En yüksek hız: (Teoride) 498km/s

Koenigsegg Jesko Absolut, İsveçli otomobil üreticisinin yeni hiper otomobili. Son yıllarda oldukça gelişen hiper arabalar için markalar yarış içerisinde. Özellikle Bugatti ve Mclaren hiper otomobil konusunda her zaman zirvedeki isimler olmayı başardılar. Sınırları aşan muazzam mühendislik becerisi gerektiren hiper arabalara Koenigsegg yüksek performanslı makineleriyle geliyor. Markanın son modeli olan Jesko, performans  açısından sınırları aşıyor. Üstelik sadece hız ve gücü bir araya getiren süper otomobil beklentileri karşılamakla kalmıyor . Aynı zamanda çıtayı da yükseklere çıkartıyor.

9. Lamborghini Aventador SVJ

En yüksek hız: 349km/s

İtalyan markasının otomobillerine aşina olan herkes Lamborghini’nin keskin çizgilerine hakimdir. Özellikle Aventador modelinde zirveye çıkan bu çizgiler otomobilin sertliğini ve agresifliğini sonuna kadar hissettiriyor. 6,5 litrelik V12 motorundan 770 beygir güç üreteten Aventador agresifliğini yollarda da hissetirmeyi başarıyor.

8. Pagani Huayra

En yüksek hız: 383km/s

Harika görünüme sahip Pagani Huayra AMG’den türetilmiş çift turboşarjlı V12 motora sahiptir. Pagani Huayra modelinde ağırlığı azaltmak ve aynı zamanda daha sert hale getirmek için çoğunlukla karbon fiberden kullanılmış ve havada daha kolay kaymasına yardımcı olmak için aktif aero ile kaplanmıştır.

7. Aston Martin Valkyrie

En yüksek hız: 402km/s

Aston Martin’in en yeni hiper otomobili Valkyrie, uzun zamandır konuşulan bir araç.  Ara. 1.176 beygir güç ve 900 Nm tork üretiyor.  Böylesine muhteşem güç ve tork değerlerine sahip olan Valkyrie’nin motor sistemi ise hibrit bir motor sistemi şeklinde.

Yani Valkyrie’nin kaputu altında 1 adet benzinli 1 adet de elektrikli motor görev yapıyor. Görev yapan bu motorlardan benzinli olanı Cosworth firması tarafından geliştirilmiş ve 6.5 litre hacmindeki bir V12 motor. 11.100 devire kadar devir çevirebilen bu motorun 10.500 devirde maksimum beygir gücünü verebildiği de belirtiliyor.

6. Koenigsegg Regera

En yüksek hız: 402km/s

Dünyadaki en önemli hiper otomobil üreticilerinden birisi olan Koenigsegg Regera modeli ile ön plana çıkıyor. Regera, hem sıradışı tasarımı hem de sıradışı performansı ile Koenigsegg firmasının önceliklerini doğrudan gösteren bir model. Maksimum hız değeri ise 402 km/s’nin biraz daha üzerinde olarak belirtilen otomobil dikkatleri üzerine çekiyor.

5. McLaren Speedtail

En yüksek hız: 402km/s

McLaren’in en sıradışı modellerinden biri olan Speedtail üstün teknik özelliklerinden daha çok tasarımıyla dikkat çekiyor. Speedtail, tanıtıldığında açıklanan 403 km/s hıza ulaşarak markanın sunduğu en hızlı model oldu.  Speedtail, Florida’daki Johnny Bohmer Proving Ground pistinde, ikonik F1 modelinin 386.4 km/s’lik hız rekorunu geçmeyi başardı. 

4. Rimac Nevera

En yüksek hız: 415km/s

Hırvatistan’ın yerli  otomobil markası olan Rimac’ın, şaşkınlık verecek kadar güçlü ve hızlı modeli Nevera görenleri adeta büyülüyor.  Yeni Rimac Nevera, adeta caddelerde gitmek için üretilmiş bir Formula 1 otomobili gibi olmasıyla insanı her an heyecanlı tutuyor. 1877 beygirin tamamının üretildiği dört adet elektrikli motor, Yeni Nevera’nın tam merkezinde kendine yer buluyor. Rimac Nevera, 0’dan 100’e tam tamına 1.9 saniyede çıkmayı başarıyor. Bu sürede bu kadar ciddi bir hız, fiziksel olarak da vücudunuzda değişik tepkimelere yol açabilir.

3. SSC Tuatara

En yüksek hız: 431km/s

Dünyanın en hızlı SSC Tuatara ile tanışın. Süper otomobil 532 km/sa hıza ulaşarak Bugatti’ye ait unvanı ele geçirdi. Araçta 5.9 litrelik V8 motor var. Ünite 1.750 beygir güç üretebiliyor. SSC Tuatara’nın fiyat etiketi ise tam 1.9 milyon dolar.

2. Hennessey Venom F5

En yüksek hız: 437km/s

Hennessey Venom F5 Roadster, özellikleri ile sektöre yeni bir soluk getiriyor. Araç, kaputunun altında tam 1817 beygir güce ve 1617 Nm torka sahip 6.6 litre hacminde bir V8 motorunu barındırıyor. Şanzıman tarafında ise 7 ileri çift kavramalı bir sistem bulunuyor.  

1. Bugatti Chiron Supersport 300+

En yüksek hız: 489km/s

Dünyanın şüphesiz en iyi hiper otomobillerinden birisi olan Bugatti Chiron’un daha da özel Super Sport 300+ adlı versiyonunun hazırlanma süreci 2 yıl aldı. Bugatti Chiron Super Sport 300+ gelişmiş bir aerodinamik yapıya sahip olması gereğiyle biraz daha uzun olan araçta dört turbolu 8.0 litrelik W16 motoru bulunuyor. Bu motor 1.578 beygir güç üretebiliyor ve araç 440 km/saat kısıtlandırılmış bir maksimum hıza sahip. Aracın her bir adedi 3.5 milyon eurodan başlayan fiyatlarla satılıyor.

Bugatti’nin üretim ve lojistik müdürü Christophe Piochon da konuyla ilgili olarak “Bu otomobil, Bugatti’nin ürettiği en hızlı hiper otomobil şeklinde ve de firmamızın mühendislik konusundaki uzmanlığı, bitmeyen performans tutkusu gibi şeyleri de açıkça gösteriyor. Bu özel otomobilin ilk 8 adedini müşterilerimize teslim etmekten dolayı çok heyecanlıyız.” cümlelerini kuruyor.

 

 

.

 

 

 

Haber Kaynağı ulusal24.com

En hızlı 10 Android telefon açıklandı – Teknoloji

En hızlı 10 Android telefon açıklandı – Teknoloji

Her ay yeni tanıtılan Android telefonları performans testine sokan AnTuTu, aralık ayının en hızlı 10 Android telefon modelini açıkladı.Akıllı telefon tarafında her ay yepyeni cihazlar karşımıza çıkıyor. Özellikle Çin merkezli teknoloji şirketlerinin piyasaya sürdüğü akıllı telefonların sayısı her geçen gün artıyor. Bu telefonlar arasında en iyisini tercih ederken bazı kıstaslara göre değerlendirmek gerekiyor.ARALIK AYININ EN HIZLI ANDROID TELEFONLARI BELLİ OLDUAnTuTu da tam olarak bu noktada karşımıza çıkıyor. Akıllı telefonları farklı kıstasları değerlendirmeye alarak liste hazırlayan şirket, ağustos ayının en hızlı Android cihazlarını açıkladı.Yayınlanan listede Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2’den güç alan iQOO 11 Pro en hızlı telefon oldu. Toplamda 1 milyon 311 bin 221 puan alan akıllı telefonu 1 milyon 309 bin 159 puanlı Redmi K60 Pro takip ediyor.  Sırasıyla 1 milyon 299 bin 346 puanla Vivo X90 Pro Plus, takip ederken, 1 milyon 288 bin 523 puanla iQOO 11 dördüncü sırada yer alıyor. Xiaomi 13 Pro beşinci sırada yer alırken, bir sonraki telefon Xiaomi 13 oluyor.Listenin tamamı ise şu şekilde:iQOO 11 – 1 milyon 311 bin 221 puanRedmi K60 Pro – 1 milyon 309 bin 159 puanVivo X90 Pro+ – 1 milyon 299 bin 346 puaniQOO 11 – 1 milyon 288 bin 523 puanXiaomi 13 Pro – 1 milyon 180 bin 921 puanXiaomi 13 – 1 milyon 278 bin 940 puanVivo X90 Pro – 1 milyon 275 bin 365 puanMoto X40 – 1 milyon 273 bin 954 puanVivo X90 – 1 milyon 221 bin 809 puanOnePlus Ace Pro – 1 milyon 108 bin 874 puan

Haber Kaynağı www.aykiri.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

Akıllı fabrikalarda veri alışverişini hızlı ve güvenli hale getiren teknoloji

Akıllı fabrikalarda veri alışverişini hızlı ve güvenli hale getiren teknoloji

16. İstanbul Bilişim Kongresi’nde konuşmacı olarak yer alan CLPA Türkiye Müdürü Tolga Bizel, üretim sektöründeki büyük veriye dikkat çekti

 

Endüstriyel CC-Link ağ kapılarını dünyaya açmak hedefiyle ilerleyen CLPA (CC-Link Partner Association), Türkiye Bilişim Derneği (TBD) İstanbul şubesi tarafından 29 Kasım tarihinde Bahçeşehir Üniversitesi Güney Kampüsü’nde “Sürdürülebilir Teknolojiler Çağı, Kendi Kaynağını Üretebilen Toplum’’ temasıyla düzenlenen 16. İstanbul Bilişim Kongresi’ne katıldı. “Dijital veri bağımlısı bir dünya nasıl yönetilecek? Veri bilimi ve yapay zekâ ile mümkün mü?” konulu panelde panelistler arasında yer alan CLPA Türkiye Müdürü Tolga Bizel, akıllı fabrikalardaki büyük verinin toplanması, paylaşılması ve işlenmesi için güvenli ve hızlı bir alt yapıya ihtiyaç olduğunu vurguladı.

 

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) İstanbul şubesi ev sahipliğinde “Sürdürülebilir Teknolojiler Çağı, Kendi Kaynağını Üretebilen Toplum” temasıyla düzenlenen 16. İstanbul Bilişim Kongresi, 29 Kasım tarihinde Bahçeşehir Üniversitesi Güney Kampüsü’nde gerçekleşti. Endüstriyel haberleşme ve kontrol ağı CC-Link’in dünya genelinde yaygınlaşması için faaliyet gösteren CLPA (CC-Link Partner Association) ise kurultayın sponsorları arasında yerini aldı. Moderatörlüğünü TOBB Türkiye Yazılım Meclisi Başkanı Ertan Barut’un üstlendiği “Dijital veri bağımlısı bir dünya nasıl yönetilecek? Veri bilimi ve yapay zekâ ile mümkün mü?” konulu panele; CLPA Türkiye Müdürü Tolga Bizel, Technohouse Yazılım Projeler Müdürü Kemal Demir, Bilig OpEx Kurucu Ortağı Tuluğ Siyahi ve TBD İstanbul Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Avukat Ceyda Cimili Akaydın konuşmacı olarak katıldı.

 

“Akıllı fabrikalarda büyük hacimli veriler hızlı ve güvenli şekilde işlenmeli’’

Sanayi 4.0 sürecinde büyük verinin toplanması, paylaşılması ve işlenmesinin kritik düzeyde önemli hale geldiğine dikkat çeken CLPA Türkiye Müdürü Tolga Bizel, “Akıllı fabrikalarda iletişim verilerinin hızlı ve güvenilir bir şekilde yönetilmesi gerekiyor. Makinelerin birbiriyle iletişim kurabildiği bu fabrikalarda pek çok veri, çok sayıda cihaz tarafından gerçek zamanlı olarak oluşturularak süreçlerin şeffaf bir şekilde görüntülenmesini sağlamak üzere paylaşılıyor. Bu sürecin başarısında ise bant genişliği büyük önem taşıyor. CLPA’nın Zaman Duyarlı Ağ (TSN-Time Sensitive Network) teknolojisinden yararlanan dünyanın ilk endüstriyel açık ağı CC-Link IE TSN ise bu noktada devreye giriyor. CC-Link IE TSN teknolojisiyle işletmeler, modern Sanayi 4.0 uygulamalarının üreteceği büyük hacimli verileri işleyebiliyor ve bunun sonucunda ise ağ güvenirliği, üretkenlik ve kalite güvence stratejilerini bir sonraki aşamaya taşıyabiliyor. Saniyede 100 megabit ile haberleşebilen endüstriyel haberleşme sistemlerinden 10 kata kadar daha hızlı olan bu yeni nesil teknoloji sayesinde Sanayi 4.0’ın gereklerini yerine getirmek kolaylaşıyor. Veri alışverişini hızlı ve güvenli bir şekilde sağladığından doğru stratejik hamleler yapılabiliyor ve üretkenlik seviyesi artıyor. Bu sayede sanayicilerin rekabet gücü de yükseliyor” şeklinde konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Haber Kaynağı www.sektorel.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

Dünyanın en hızlı aracı hatta sesten bile hızlı! Sizi tanıştıralım. – Otomobil – U24

Dünyanın en hızlı aracı hatta sesten bile hızlı! Sizi tanıştıralım. – Otomobil – U24

14 metre boyunda olan araç, deposu tam dolu iken toplam ağırlığı 8 ton civarındadır. Üç boyutlu olarak üretilen direksiyon ellerin tam olarak kavranmasını kolaylaştırmış olup titanyum malzeme kullanılmıştır, ayrıca tekerlekler için ise alüminyum içeren alaşımlar kullanılmıştır.

Üç adet motordan oluşan (jet ve araba) araç 135 bin beygir gücünde jeti sollayan hatta sesten daha hızlı olmasıyla dikkat çekiyor.

Bu özelliklere sahip aracı durdurmak kolay olamasa gerek.4 tekerleğe bağlı fren sistemi ve paraşütün kullanıldığı mühendislik harikası,160 km/h hızla giderken 4 saniyede, 960 km/h hızla giderken 16 saniyede durabilmekte olup, Nevada Çölü’nde yapılan pistte sürüş denemeleri sonrası hiç bir çakıl taşı parçasına rastlanmamıştır.

Aerodinamik yasalarını sorgulatan bu tasarımı tüm dünya konuşuyor.Bilim ve mühendisliğe olan ilgiyi artırıyor, bu yönde yapılacak olan çalışmalar için cesaret veren eğitici bir yol izlettiriyor.

 

 

Haber Kaynağı ulusal24.com

En hızlı Android cep telefonları belli oldu – Teknoloji

En hızlı Android cep telefonları belli oldu – Teknoloji

Akıllı telefon sektöründeki hareketlilik sürüyor. Son zamanlarda birbirinden farklı tasarıma sahip birçok model kullanıcıların beğenisine sunulurken, cihazları belirli standartlar altında test ederek kıyaslayan AnTuTu gibi platformlar da her ay yeni listeleriyle teknoloji meraklılarının karşısına çıkıyor.ShiftDelete’in haberine göre; AnTuTu, son olarak globalde eylül ayının en hızlı Android telefonlar listesini paylaştı.EYLÜL AYININ EN HIZLI ANDROID TELEFONLAR LİSTESİAnTuTu‘nun eylül ayının en hızlı Android telefonlar listesine Qualcomm damga vurdu. Rakibi MediaTek’e büyük farkla üstünlük kuran şirket; bu ayki listede 10 modelin 8’inde karşımıza çıkmayı başardı.AnTuTu’ya göre eylülün en hızlı Android amiral gemisi telefonu MediaTek Dimensity 9000+’tan güç alan ROG Phone 6D Ultimate oldu. Toplamda 1 milyon 133 bin 998 puan alan cihazı 1 milyon 122 bin 406 puanlı ROG Phone 6 Pro takip etti.Listenin üçüncüsü 1 milyon 119 bin 221 puanlı ROG Phone 6 oldu. İlk üç cihazda olduğu gibi Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1‘le gelen telefonun ardından yine aynı yonga setinden güç alan Red Magic 7S Pro takip etti.1 milyon 95 bin 968 puan alan akıllı telefonun ardından beşinci sırada Red Magic 7 karşımıza çıkıyor.İşte eylül ayının en hızlı 10 Android telefonu:ROG Phone 6D Ultimate – 1 milyon 133 bin 998 puanROG Phone 6 Pro – 1 milyon 122 bin 406 puanROG Phone 6 – 1 milyon 119 bin 221 puanRed Magic 7S Pro – 1 milyon 95 bin 968 puanRed Magic 7 – 1 milyon 59 bin 348 puanvivo X80 – 1 milyon bin 534 puanGalaxy Z Fold 4 5G – 998 bin 367 puanMotorola Edge 30 Pro – 992 bin 709 puanXiaomi 12 Pro – 985 bin 527 puanPOCO F4 GT – 982 bin 486 puan

Haber Kaynağı www.aykiri.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com