Samsung ve UNDP, Innovation Campus programı çerçevesinde İnovasyon Merkezinde gençlere rehberlik etti

Samsung ve UNDP, Innovation Campus programı çerçevesinde İnovasyon Merkezinde gençlere rehberlik etti

Samsung ve UNDP, ‘‘Innovation Campus’’ programı çerçevesinde İnovasyon Merkezi’nde gençlere rehberlik etti

 

Samsung Electronics Türkiye ve UNDP Türkiye, Türkiye’nin gençlerini geleceğe hazırlamak ve dijital dönüşümde önemli bir rol oynamalarını sağlamak amacıyla, ‘‘Innovation Campus’’ programı kapsamında Samsung İnovasyon Merkezi’nde özel bir eğitim ve işe hazırlık etkinliği düzenledi. 18-19 Kasım tarihlerinde düzenlenen etkinlikte, Türkiye’nin dört bir yanından seçilen ve yapay zeka eğitimi alan gençler ağırlandı. Etkinlik kapsamında, Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Woo-Sung Lee, katılımcılara ilham veren bir konuşma gerçekleştirdi. Ayrıca, Samsung Electronics Türkiye Başkanı ve CEO’su Philip Choi da gençlere tecrübelerini aktardı. 

 

Samsung Electronics Türkiye, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye ile iş birliği içinde “Innovation Campus” adlı bir program yürüterek, gençlere yapay zeka, nesnelerin interneti, kodlama ve programlama alanında temel eğitimler sunuyor. Bu iş birliği, gençleri nitelikli iş gücüne katılımlarını   güçlendirecek teknik becerilerle donatarak, eğitimde fırsat eşitliği sağlıyor. Innovation Campus, yapay zeka dersleri ile, gençlerin dijital beceriler kazanarak vizyonlarını geliştirmelerine ve toplumsal sorunlara farklı açılardan yaklaşarak çözüm üretmelerine yardımcı oluyor.

 

Program Samsung’un teknoloji konusundaki küresel bilgi birikiminin aktarılmasına aracılık ederken, aynı zamanda gençlerin yetkinlik bazlı gelişimlerini de destekliyor. Küresel eğitim içeriği UNDP SDG AI Lab’in uzmanları ve değerli akademisyenler tarafından gençlerle buluşturuluyor. Genç istihdamına katkı sunan program, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA’lar) yolunda ilerlemeyi destekleyen çözümlerin geliştirilmesini odağına alıyor. Gençler program boyunca geliştirdikleri beceriler ile SKA’lara katkı sağlayacak çözümler üretirken, projelerini UNDP’nin uluslararası bilgi ve deneyiminden öğrenerek hayata geçiriyorlar.

 

Başkonsolos Lee öğrencilere ilham verici bir perspektif sundu

Bu vizyon çerçevesinde, İstanbul Levent’teki Samsung İnovasyon Merkezi’nde, 18-19 Kasım tarihlerinde bir etkinlik gerçekleşti. Etkinlikte çerçevesinde, Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Woo-Sung Lee gençlerle buluştu. Başkonsolos Lee, Kore ve Türkiye arasındaki ikili ilişkiler hakkında değerli bilgiler paylaştı, gençlere ilham verdi. Bu etkinlikte, Samsung Electronics Türkiye Başkanı ve CEO’su Philip Choi, Samsung’un teknoloji ve inovasyon alanındaki öncü rolü, gençlerin sektörde nasıl lider olabilecekleri ve gelecek teknoloji trendlerini nasıl şekillendirebilecekleri üzerine konuştu.

 

Etkinlik, 19 Kasım Pazar günü, işe hazırlık eğitimi ile devam etti. Eğitim kapsamında gençler, iş hayatına girişte kariyer planı hazırlama, özgeçmiş yazma, iş görüşmesi teknikleri ve profesyonel ağ kurma gibi önemli konularda yetkinliklerini geliştirdi. Depremden etkilenen gençler başta olmak üzere Türkiye’nin farklı şehirlerinden gençlerin katılımıyla gerçekleşen etkinlik, öğrencilerin kariyer yolculuklarında önemli bir adım oldu.

 

Samsung Electronics Türkiye Başkanı ve CEO’su Philip Choi: ‘‘Samsung, gençleri eğitim yoluyla güçlendirerek, herkes için daha iyi bir dünya yaratma vizyonuna katkıda bulunuyor’’

Samsung Electronics Türkiye Başkanı ve CEO’su Philip Choi, ‘‘Samsung, sosyal sorumluluk programlarında eğitimi odağına koyuyor. Gençlerin tam potansiyellerini ortaya çıkarmalarını sağlayarak, pozitif sosyal değişimlere öncülük etmelerine destek oluyor. Bu yaklaşım, genç neslin sadece akademik başarılarına değil, aynı zamanda topluma katkıda bulunan bireyler olarak gelişimlerine de odaklanıyor. ‘Innovation Campus’ ile gençlerimizin hayatlarına pozitif etkiler bırakmayı ve onları geleceğin parlak liderleri olarak görmeyi umuyoruz’’ ifadelerini kullandı.

 

Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Woo-Sung Lee: ‘‘Türkiye, Kore ile birçok benzer kültürel ve tarihsel unsurları paylaşıyor ve muazzam bir potansiyele sahip’’

Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Woo-Sung Lee, konuşmasında, ‘‘Kore, kısa zamanda olağanüstü bir büyüme ve ekonomik gelişme elde etti ve son zamanlarda ‘Hallyu’ veya ‘Kore Dalgası’ olarak bilinen yumuşak gücüyle küresel dünyada güçlü bir ülke haline geldi. Türkiye, Kore ile birçok benzer kültürel ve tarihsel unsurları paylaşıyor ve muazzam bir potansiyele sahip. Genç nesil, Türkiye’nin umut vadeden geleceğini temsil ediyor. Bu anlamda Türkiye’nin potansiyelini gerçekleştirmek için kendi alanlarında ellerinden gelenin en iyisini yapmaları bekleniyor. Kore halkı, Kore Savaşı sırasında Türkiye’nin yirmi binden fazla asker göndermiş olmasını derinden takdir ediyor. Kore Savaşı Gazilerinin asil fedakarlığı ve kararlılığı sayesinde Kore, ekonomik refah ve demokrasiye kavuştu’’ cümlelerine yer verdi.

 

Yapay zeka sınıfı için başvurular devam ediyor

“Innovation Campus” kapsamında gençlere sunulan eğitimler, sadece teknik becerilerle sınırlı kalmayıp, onları iş dünyasında başarılı olmaları için gereken yetkinliklerle de donatmayı hedefliyor. Şu anda, programın yeni ve heyecan verici bir bölümü olan yapay zeka sınıfı için başvurular açık durumda. İlgilenen gençler, program hakkında daha fazla bilgi almak ve başvuru yapmak için için Innovation Campus | Samsung Türkiye adresini   ziyaret edebilirler.

Haber Kaynağı ulusal24.com

Huawei İnovasyon Haftası’nda 5.5G ekosistemi ve enerji verimliliği tartışıldı

Huawei İnovasyon Haftası’nda 5.5G ekosistemi ve enerji verimliliği tartışıldı

Huawei İnovasyon Haftası, bu yıl “Kazan-Kazan” temasıyla, 18-21 Temmuz tarihleri arasında Çin’in Shenzhen kentinde düzenlendi. Küresel mobil operatörler ve bilişim sektörü profesyonellerini bir araya getiren etkinlikte; 5.5G teknolojisi, enerji verimliliği çevreci teknolojilerle kalkınma, dijital dönüşüm ve dijital ekonomide ortak başarı, öne çıkan konular arasındaydı. 

 

Huawei İcra Direktörü ve Mobil Operatörlerden Sorumlu Başkanı Ryan Ding açılış konuşmasında, mevcut bilişim altyapısının enerji verimliliği anlamında iyileştirilmesinin, bilişim endüstrisinin gelişimi için kilit bir rol oynadığını söyledi. Ryan Ding, “Önümüzdeki beş ila on yıl içinde, gitgide artan veri trafiğinin neden olduğu karbon emisyonlarındaki artış, hassasiyetle ele alınması gereken küresel bir sorun haline gelecektir. Enerji verimliliğinin iyileştirilmesi ve yeşil teknolojilerin kullanılması, artan enerji tüketiminin yaratacağı sorunların çözümü için son derece önemlidir” dedi. 

 

Huawei Ağ Sistemleri Çözümleri Satış Pazarlama Grubu Başkanı Peng Song, etkinlik kapsamında gerçekleştirilen “Mobil Ağ Sistemleri Bulut Dönüşüm” panelinde, Huawei’in mobil operatör bulut sistemlerinin dönüşümü özelindeki planlarını aktardı. Peng Song şunları söyledi: “Telekomünikasyon endüstrisi bulut dönüşümünde kritik bir aşamaya geçti. Bu da birçok yeni fırsat ve zorluğu beraberinde getiriyor. Mobil operatörlerin 15’inin, 2023 yılının sonuna kadar, yüz milyarlarca dolarlık bir pazar genişliği sağlayacak, kapsamlı bir bulut stratejisi geliştirmesi ve bu stratejiyi hayata geçirmesi bekleniyor.”

 

Huawei Ağ Sistemleri Çözümleri Pazarlama Direktörü Dr. Philip Song ise yaptığı değerlendirmede; “Endüstrinin büyük oyuncuları olarak, birden fazla alanda inovasyon ve işbirliği için birlikte çalışmak, fikir birliği oluşturmak durumundayız. Bilişim sektöründe sıfır karbon hedefine ulaşmak ve daha gelişmiş bir küresel bilgi teknolojileri sektörünü yaratmak için, yenilikçi bir enerji verimliliği standardı oluşturmalıyız” dedi.

 

5.5G dönemi yaklaşıyor

 

Huawei, 2020’deki 11. Küresel Mobil Geniş Bant Forumu’nda ilk kez 5.5G teknolojisinden söz etmişti. Şirket, Nisan ayında gerçekleştirilen Huawei Küresel Analist Zirvesi’nde ise F5.5G (Sabit 5.5G) teknolojisinin getirilerini katılımcılarla paylaşmıştı. Bu dönemden itibaren sektör, bu alandaki yeni fikirlere ve yeni uygulamaların gelişimine tanıklık etti. Sanayi alanında da dijital dönüşüm büyük bir hız kazandı. Yapay zekanın kurumsal üretim süreçlerine tamamen entegre olması ile 5.5G’nin daha fazla öne çıkması ve nesnelerin interneti pazarının büyümesi bekleniyor. Makineler ve insanlar arasındaki işbirliğinin, özellikle karmaşık senaryolar söz konusu olduğunda daha fazla artması da yine beklentiler arasında. 

 

Huawei Yönetim Kurulu İcra Direktörü ve Bilişim Altyapısı Yönetim Kurulu Başkanı David Wang konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede; “2025’e baktığımızda, ağ servis gereksinimlerinin çeşitliliği ve büyüklüğü büyük ve yeni pazar potansiyeli yaratacak. Bu fırsatları mobil operatörler ve sektördeki iş ortaklarımızla değerlendirmek ve 5.5G’nin önünü açmaya yardımcı olacak yenilikleri keşfetmek için buradayız. Dijital teknolojilerdeki yeni gelişmelerin, gerçek zamanlı, ilgi çekici ve daha sürükleyici bir deneyimi desteklemesi ve kademeli olarak dünya çapında 10 Gbps’lik bir ağ deneyimini sunabilir hale getirmesi gerekiyor” dedi. 

 

Etkinlikte söz alan diğer konuşmacılar, ağ işletme ve bakım verimliliği, genel ağ verimliliği ve enerji ekipmanı verimliliğini ölçen tüm senaryolarda, kapsamlı bir endeks sistemine ihtiyaç duyulduğu konusunda ortak görüş bildirdi. Enerji tasarrufu ve dijital ekonominin gelişimine yönelik çalışmaların koordine edilmesi ve yeni bir bilişim altyapısının oluşturulmasına yönelik gereksinimler de etkinlikte ele alınan diğer konular arasındaydı.  

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Haber Kaynağı www.sektorel.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

Huawei İnovasyon Haftası’nda 5.5G ekosistemi ve enerji verimliliği tartışıldı – Ulusal24.com

Huawei İnovasyon Haftası’nda 5.5G ekosistemi ve enerji verimliliği tartışıldı – Ulusal24.com

Huawei İnovasyon Haftası, bu yıl “Kazan-Kazan” temasıyla, 18-21 Temmuz tarihleri arasında Çin’in Shenzhen kentinde düzenlendi. Küresel mobil operatörler ve bilişim sektörü profesyonellerini bir araya getiren etkinlikte; 5.5G teknolojisi, enerji verimliliği çevreci teknolojilerle kalkınma, dijital dönüşüm ve dijital ekonomide ortak başarı, öne çıkan konular arasındaydı. 

 

Huawei İcra Direktörü ve Mobil Operatörlerden Sorumlu Başkanı Ryan Ding açılış konuşmasında, mevcut bilişim altyapısının enerji verimliliği anlamında iyileştirilmesinin, bilişim endüstrisinin gelişimi için kilit bir rol oynadığını söyledi. Ryan Ding, “Önümüzdeki beş ila on yıl içinde, gitgide artan veri trafiğinin neden olduğu karbon emisyonlarındaki artış, hassasiyetle ele alınması gereken küresel bir sorun haline gelecektir. Enerji verimliliğinin iyileştirilmesi ve yeşil teknolojilerin kullanılması, artan enerji tüketiminin yaratacağı sorunların çözümü için son derece önemlidir” dedi. 

 

Huawei Ağ Sistemleri Çözümleri Satış Pazarlama Grubu Başkanı Peng Song, etkinlik kapsamında gerçekleştirilen “Mobil Ağ Sistemleri Bulut Dönüşüm” panelinde, Huawei’in mobil operatör bulut sistemlerinin dönüşümü özelindeki planlarını aktardı. Peng Song şunları söyledi: “Telekomünikasyon endüstrisi bulut dönüşümünde kritik bir aşamaya geçti. Bu da birçok yeni fırsat ve zorluğu beraberinde getiriyor. Mobil operatörlerin 15’inin, 2023 yılının sonuna kadar, yüz milyarlarca dolarlık bir pazar genişliği sağlayacak, kapsamlı bir bulut stratejisi geliştirmesi ve bu stratejiyi hayata geçirmesi bekleniyor.”

 

Huawei Ağ Sistemleri Çözümleri Pazarlama Direktörü Dr. Philip Song ise yaptığı değerlendirmede; “Endüstrinin büyük oyuncuları olarak, birden fazla alanda inovasyon ve işbirliği için birlikte çalışmak, fikir birliği oluşturmak durumundayız. Bilişim sektöründe sıfır karbon hedefine ulaşmak ve daha gelişmiş bir küresel bilgi teknolojileri sektörünü yaratmak için, yenilikçi bir enerji verimliliği standardı oluşturmalıyız” dedi.

 

5.5G dönemi yaklaşıyor

 

Huawei, 2020’deki 11. Küresel Mobil Geniş Bant Forumu’nda ilk kez 5.5G teknolojisinden söz etmişti. Şirket, Nisan ayında gerçekleştirilen Huawei Küresel Analist Zirvesi’nde ise F5.5G (Sabit 5.5G) teknolojisinin getirilerini katılımcılarla paylaşmıştı. Bu dönemden itibaren sektör, bu alandaki yeni fikirlere ve yeni uygulamaların gelişimine tanıklık etti. Sanayi alanında da dijital dönüşüm büyük bir hız kazandı. Yapay zekanın kurumsal üretim süreçlerine tamamen entegre olması ile 5.5G’nin daha fazla öne çıkması ve nesnelerin interneti pazarının büyümesi bekleniyor. Makineler ve insanlar arasındaki işbirliğinin, özellikle karmaşık senaryolar söz konusu olduğunda daha fazla artması da yine beklentiler arasında. 

 

Huawei Yönetim Kurulu İcra Direktörü ve Bilişim Altyapısı Yönetim Kurulu Başkanı David Wang konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede; “2025’e baktığımızda, ağ servis gereksinimlerinin çeşitliliği ve büyüklüğü büyük ve yeni pazar potansiyeli yaratacak. Bu fırsatları mobil operatörler ve sektördeki iş ortaklarımızla değerlendirmek ve 5.5G’nin önünü açmaya yardımcı olacak yenilikleri keşfetmek için buradayız. Dijital teknolojilerdeki yeni gelişmelerin, gerçek zamanlı, ilgi çekici ve daha sürükleyici bir deneyimi desteklemesi ve kademeli olarak dünya çapında 10 Gbps’lik bir ağ deneyimini sunabilir hale getirmesi gerekiyor” dedi. 

 

Etkinlikte söz alan diğer konuşmacılar, ağ işletme ve bakım verimliliği, genel ağ verimliliği ve enerji ekipmanı verimliliğini ölçen tüm senaryolarda, kapsamlı bir endeks sistemine ihtiyaç duyulduğu konusunda ortak görüş bildirdi. Enerji tasarrufu ve dijital ekonominin gelişimine yönelik çalışmaların koordine edilmesi ve yeni bir bilişim altyapısının oluşturulmasına yönelik gereksinimler de etkinlikte ele alınan diğer konular arasındaydı.  

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Haber Kaynağı www.sektorel.com.tr

Continue Reading

Haber Kaynağı www.ulusal24.com