Turkcell üst yönetimi değişti, bir AK Partili isim daha yönetimde yer aldı! – Teknoloji

Turkcell üst yönetimi değişti, bir AK Partili isim daha yönetimde yer aldı! – Teknoloji





Hisselerinin bir bölümü halka açık olan 2.2 milyar TL sermaeyeli Turkcell A.Ş’nin üst yönetimi değişti.

Turkcell’den Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre, Nisan 2021’den bu yana Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Şenol Kazancı, Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandı.

Mart 2020’den bugüne Turkcell Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı üstlenen Bülent Aksu ise Turkcell’in yeni Genel Müdürü oldu.

Şenol Kazancı kimdir?

Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Kazancı, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Kazancı, 2007-2011 yılları arasında TVNET Genel Müdürlüğü, 2011-2014 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevlerini yürüttü.

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olarak 2014-2021 yılları arasında görev yapan Kazancı, Nisan 2021’de Turkcell Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçildi.

Turkcell Genel Müdürü olarak atanan Bülent Aksu, telekom, enerji, petrokimya, tekstil ve denetim gibi sektörlerde finans, vergi, yönetim alanlarında 30 yıla yakın profesyonel yöneticilik tecrübesine sahip. Bülent Aksu, iş hayatına Kuveyt Türk AŞ Teftiş Kurulu’nda müfettiş olarak başladı.

Çalık Holding ve Akfel Grup’ta görev aldıktan sonra Azerbaycan Milli Petrol ve Gaz Şirketi (SOCAR) iştiraki olan Petkim ve STAR Rafineri’de CFO’luğu üstlenen Bülent Aksu, farklı sektörlerde birçok birleşme ve satın alma işlemi gerçekleştirdi. Aksu, uluslararası ve yerel piyasalarda proje finansmanı, bono ihracı gibi birçok finansal işlemleri başarıyla yürüttü.

Turkcell’de Temmuz 2016-Temmuz 2018 yılları arasında CFO olarak görev yapan Bülent Aksu, yenilikçi finansal çözümlerle Turkcell’e önemli katkılarda bulundu.

Bülent Aksu, Ağustos 2018-Ocak 2021 arasında Hazine ve Maliye Bakanlığında Bakan Yardımcısı, Kasım 2018-Mart 2019 arasında Türk Telekomünikasyon AŞ’de Yönetim Kurulu Üyesi, Mart 2019-Mart 2020 arasında Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi, Mayıs 2019-Şubat 2021 arasında Türk Eximbank Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı, Mart 2020’de Turkcell Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildi.

Aksu, Türkiye’yi 2018 yılında G20’de Şerpa olarak, Ağustos 2018-Ocak 2021 arasında Asya Kalkınma Bankası (ADB) ve Afrika Kalkınma Bankası (AfDB) nezdinde Guvernör olarak, Dünya Bankası (WB), Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Asya Altyapı Yatırım Bankası (AIIB) nezdinde Guvernör Vekili olarak, İslam Kalkınma Bankası (IsDB) nezdinde İcra Direktörleri Kurulu Üyesi olarak temsil etti.

Bülent Aksu, İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü mezunu.


Haber Kaynağı www.aykiri.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

Togg’un Fransa’daki isim hakkını satın alan bir Türk, ürettiği tekstil ürünlerini sosyal medyada paylaştı – Teknoloji

Togg’un Fransa’daki isim hakkını satın alan bir Türk, ürettiği tekstil ürünlerini sosyal medyada paylaştı – Teknoloji

Türkiye’nin ilk yerli elektrikli otomobilini yollara çıkarmaya hazırlanan Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (Togg), adıyla ilgili sorunlar yaşamaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl “togg.com” alan adını alamayan girişim, bu kez bir marka tescili davasıyla gündeme geldi.

Web Tekno ve Log’un haberine göre Togg, bir Türk tarafından Fransa’da kurulan aynı adlı tekstil markası nedeniyle Fransa’da tescil sorunuyla karşı karşıya kalmış durumda.

Resmi belgelere göz attığımızda, Muhittin Şahin’in TOGG markasını Fransa’da 30 Aralık 2019’da tescil ettiğini görüyoruz. Hatırlayalım: Yerli otomobil Togg, 27 Aralık 2019’da tanıtılmıştı.

Muhittin Şahin’in bu tescil tarihinde ‘tesadüfi’ bir şey olup olmadığı hakkında bir şey söylemek şu aşamada oldukça zor. Söz konusu marka tescilinin son geçerlilik tarihi ise 30 Aralık 2029 olarak gösteriliyor.

Henüz geçtiğimiz günlerde basını takip ettiyseniz, Adriana Lima’nın üzerinde ‘TOGG’ yazılı kıyafetler ile sokaklarda dolaştığı fotoğrafları görmüşsünüzdür. İşte bu TOGG, o Fransa merkezli TOGG. 

TOGG’un alışveriş yapılabilen internet sitesinin alan adı “toggstore.fr” ise 18 Ekim 2022’de alınıyor. Bu bilgiler, who.is üzerinde herkese açık bir şekilde gösteriliyor.

“Togg, TOGG YÜZÜNDEN FRANSA’DA MARKAYI TESCİL EDEMİYOR”

Togg, tüm dünyada marka tescilini almayı başarmış olsa da Fransa’da, 3, 18 ve 25. maddelerinin tescilli olması nedeniyle bu kategoriler özelinde tescil alamıyor. Mahkeme, Togg’un itirazını da kabul etmiyor ve gurbetçi ile anlaşma yoluna işaret ediyor.

Togg yöneticileri, Muhittin Şahin ile irtibata geçmeye karar verdiği aktarılsa da durumun akıbeti bilinmiyor. Öte yandan Muhittin Şahin, Togg yetkililerinden yalnızca TOGG markalı tekstil ve aksesuarları kendi üretip satmak istiyor.

TOGG’DAN AÇIKLAMA

Togg, bazı yayın kuruluşlarının Fransa ile birlikte Avrupa Birliği’nde de marka tescili alamadığı iddialarına yönelik açıklamada bulundu. Togg, AB’de marka tescili aldığını ancak Fransa’daki davanın henüz devam ettiğini açıkladı. Şirketin yaptığı açıklama şu şekildeydi:

“Kısa süre önce sosyal medyada bazı hesaplarda, daha sonra ulusal çapta yayın yapan bazı gazetelerin web sitelerinde “Togg’un adı da Fransa’dan” “Togg Fransız patentli çıktı” gibi başlıklarla Togg markasının Avrupa’da tescilli olmadığına dair bazı iddialar yer aldı. Bu iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Togg, AB Marka Ofisi tarafından 15 Aralık 2021 tarihinde yayınlanan onay sertifikasıyla, eksiksiz tüm ürün gruplarını içeren toplam 45 sınıfta tescil edilmiştir.

Avrupa Birliği’nde tüm ürün grupları için Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. adına tescil edilen markanın tüm ürün gruplarındaki kullanım hakkı şirketimize aittir. Togg’un dünyaya tanıtıldığı 27 Aralık 2019 tarihinden birkaç gün sonra 30 Aralık 2019 tarihinde 03, 18 ve 25. Sınıflarda kötü niyetle alınmaya tescil edilmeye çalışıldığı açık olan Fransa’daki marka, Togg’un AB’nin tamamında ve tüm sınıflarda tescil edilmesiyle kötü niyetli hale gelmiştir. Markanın sahibi olduğunu iddia edilen kişiyle herhangi bir pazarlık yürütülmemektedir, Fransa’da mahkeme süreci devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Togg’un Fransa’daki isim hakkını satın alan bir Türk ise kendi ürettiği tekstil ürünlerinin seri üretimine başladı. Togg yazılı tişörtlerin üretim aşamasını ise sosyal medyada yayınladı.

Haber Kaynağı www.aykiri.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com