Twitter’da SMS ile kimlik doğrulama ücretli oldu – Teknoloji

Twitter’da SMS ile kimlik doğrulama ücretli oldu – Teknoloji

Twitter, gelir kazanmak için farklı özellikleri devreye almaya devam ediyor. Ayrıca platform daha önce ücretsiz sunulan özellikleri ‘ücretli’ sunmaya başladı.

Daha önce ücretli olacağı konuşulan ve tepki çeken SMS ile kimlik doğrulama artık Twitter Blue abonelerine özel bir şekilde sunuluyor. 

Türkiye’de de kullanıma açılan Twitter Blue aboneliğine özel hale getirilen SMS ile kimlik doğrulama 20 Mart yani bugün itibariyla aktif edildi. 

Daha önce konu hakkında SMS ile kimlik doğrulaması kullanan kişiler uyarılmış ve bu şekilde hesaplarını koruyorlarsa kaldırmaları gerektiği duyurulmuştu. Söz konusu özelliğin ücretli olması konusunda fazla eleştiri almasına rağmen özellik ücretli hale getirildi ve eleştirilmeye de devam ediliyor.

 

Haber Kaynağı www.aykiri.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

Facebook hesaplarını ve kripto para cüzdanlarını çalan kimlik avı saldırılarına dikkat

Facebook hesaplarını ve kripto para cüzdanlarını çalan kimlik avı saldırılarına dikkat

Yeni PHP bilgi çalan zararlı yazılımlar Facebook hesaplarını hedef alıyor

 

Siber güvenlik şirketi ESET, yeni bir kimlik avı saldırısına karşı uyarılarda bulundu. ESET Türkiye Teknik Müdürü Gürcan Şen saldırganların hedeflerinde kripto para cüzdanlarının da olabileceğini paylaştı. 

 

Bleeping Computer‘a göre, yeni bir Ducktail kimlik avı kampanyası, Facebook hesaplarını, tarayıcı verilerini ve kripto para birimi cüzdanlarını çalmak için kullanılan PHP’de yazılmış daha önce hiç görülmemiş bir zararlı yazılım yayıyor. Kullanıcıları cezbetmek için kampanyanın parçası olarak oyunlar, altyazı dosyaları, yetişkin videoları ve kırık MS Office uygulamaları vaad ediliyor. Bu dosyalar ZIP formatında meşru web sitelerinde barındırılıyor. Çalıştırıldığında, kurulum arka planda gerçekleşirken, kurban ön uçta sahte bir ‘Uygulama Uyumluluğunu Kontrol Etme’ penceresi görürken arka planda dolandırıcılar tarafından gönderilen sahte uygulama yükleniyor. 

 

ESET Türkiye Teknik Müdürü Gürcan Şen, yeni kimlik avı saldırısı ile ilgili şu  açıklamalarda bulundu; LinkedIn ve diğer iş mesajlaşma platformlarındaki anlık mesajlar söz konusu olduğunda kullanıcıların son derece dikkatli olması gerekiyor. Bu platformlardan gelen mesajlar, alışık olduğumuz ve kullandığımız  standart e-postalar kadar sık. Gelen mesajlar, özellikle dosya indirme istekleriyle size ulaşıyorsa, olası kimlik avı e-postalarında olduğu gibi şüpheyle yaklaşmalısınız. Kötü amaçlı yazılım, birçok bilgiyi hızla çalabilir. Kurbanın şirketindeki reklamları yöneten Facebook hesaplarına bağlı verilere özel olarak odaklanarak tarayıcılarından bilgi çalar. Hedeflerini dikkatli bir şekilde seçer. Bu hem maddi hem de itibar kaybına yol açabilir.  Bu kimlik avı saldırısında, saldırganların kripto para cüzdanlarıyla da ilgilendikleri görülüyor. Kullanıcıların korsan  yazılım ve  oyun modlarından,  hilelerden kaçınmalarını bir kez daha hatırlatmak istiyorum. 

 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Haber Kaynağı www.sektorel.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

1 Yılda 874 Milyon Kimlik Avı Saldırısı Görüldü – Ulusal24.com

1 Yılda 874 Milyon Kimlik Avı Saldırısı Görüldü – Ulusal24.com

Son araştırmalara göre, 2021 yılında toplam 874 milyon kimlik avı saldırısı gerçekleşti. Bir önceki yıla kıyasla 29 artış gösteren saldırılardan en çok toptan ve perakende satış şirketleri etkilenirken saldırıların etki kapsamı, gerçekleşme sıklığı ve karmaşıklığı kullanıcıların ve şirketlerin hassas verilerini tehdit ediyor. Siberasist Genel Müdürü Serap Günal, keskin artışlar gösteren kimlik avı saldırılarından korunabilmek için izlenmesi gereken 4 adımı paylaşıyor.

 

Kimlik avı saldırıları 2021 yılında 29 artış göstererek toplam 874 milyona kadar ulaştı. Singapur’da 829, Rusya’da 799 ve Fransa’da 342 oranlarında korkutucu keskin artışların gözlemlendiği kimlik avı saldırıları, gün geçtikçe endişe verici bir hal alıyor. Toptan ve perakende satış sektörü, artışın yükünü 436’lık sıçrama ile üstlenirken 2020’nin en çok kimlik avı saldırısına uğrayan üretim sektörünü geçerek lider konuma yükseldi. Kimlik avı saldırılarındaki bu ciddi artışta Dark Web’de hizmet olarak satılmasının da etkisi olduğunu aktaran Siberasist Genel Müdürü Serap Günal, saldırıların etki kapsamı, gerçekleşme sıklığı ve saldırı karmaşıklığına dikkat çekiyor. Kimlik avı saldırıları, kullanıcıların hassas verilerini çalmanın yanı sıra fidye yazılımı gibi daha komplike saldırıları gerçekleştirmek için de başlangıç noktası olarak kullanılabiliyor. Covid-19’un etkileriyle bazı sektörlerde bu tür saldırı artışlarının sürdüğüne dikkat çeken Günal, kullanıcıları ve şirketleri kimlik avı saldırılarına karşı önlemler alınması konusunda uyarıyor.

 

Covid-19 Kimlik Avı Saldırılarının Korkutucu Artışına Neden Oldu

 

Kimlik avı saldırıları, genellikle bireysel kullanıcılar için bir tehdit olarak görülse de siber saldırganlar bu tür saldırıları şirketlere fidye yazılımı saldırısı gerçekleştirmek ya da hassas kurumsal verileri çalmak için başlangıç adımı olarak da kullanıyor. Covid-19 salgını ile tüketici harcamalarındaki artışa bağlı olarak toptan ve perakende satış sektörlerine yönelen siber saldırganlar, 436 daha fazla kimlik avı saldırısı gerçekleştirerek satış sektörünü lider konuma ulaştırdı. Sağlık hizmetleri ise 2021 yılı boyunca 59 daha az kimlik avı saldırısına uğradı. Sektörler özelinde veriler değişkenlik gösterse de kimlik avı saldırılarında birçok ülkede keskin artışlar gözlemlendiğini aktaran Siberasist Genel Müdürü Serap Günal, şirketleri hassas verilerini korumaları konusunda uyarıyor. Son yıllarda ortaya çıkan Covid temalı siber saldırıların, kimlik avı dolandırıcılıklarının 7,2’sini oluşturduğunu aktaran Günal, hassas verilerini korumak isteyen kullanıcı ve şirketlerin alması gereken önlemleri 4 adımda paylaşıyor.

 

1. Hızlı raporlama alın. E-posta kutularına gelebilecek sahte içerikleri tanıyarak süzgeçten geçiren ve potansiyel risklere karşı hızlı rapor gönderecek bir filtre sistemi düzenlenmeli. Riskli e-postalar spam kutusuna taşınmalı ya da püskürtülmeli.

 

2. Kullanılan sitelerin güvenliğinden emin olun. Hesaplara gelen ve filtrelemeyi aşan e-postalar arasında çeşitli link ve bağlantılar olabilir. Bu linklere tıklarken URL’nin “https” ile başladığından, adres çubuğunun yakınlarında ise kapalı bir kilit simgesi olduğundan emin olunmalı. Sitenin güvensiz olabileceğine dair herhangi bir uyarı aldıktan sonra siteye kesinlikle girmeye çalışılmamalı, ayrıca kötü niyetli görünen sitelerden dosya indirmemeye özen gösterilmeli.

 

3. Direnç yazılımı oluşturun. Hackerlar hassas verilere ulaşmak için en az dirençli yolu seçerler. Bu yol, başlatılan saldırıyı ilerletmek ve yol boyunca herhangi bir güvenlik açığından faydalanmak için kullanılır. Dolayısıyla kimlik avı saldırılarına karşı çift faktörlü koruma yöntemlerinden yararlanılmalı ve kurulacak koruyucu sistem yazılımı, gelebilecek saldırılara dirençli olmalıdır.

 

4. Çalışanlarınızı bilgilendirin. Kimlik avı dolandırıcıları, hassas şirket verilerine bir çalışanın verileri üzerinden ulaşabilir. Dolayısıyla şirketin tüm çalışanlarına kötü amaçlı yazılımlar konusunda siber güvenlik eğitimleri verilmeli.

Haber Kaynağı www.ulusal24.com