2023;te siber güvenliğe en çok sigorta sektörü ihtiyaç duydu

2023;te siber güvenliğe en çok sigorta sektörü ihtiyaç duydu

Bilişim güvenliği alanındaki profesyonel ürün ve çözümleri ile çözüm ortaklarına satış ve destek veren teknoloji şirketi Laykon Bilişim, 10 yılı aşkın süredir Bitdefender, Narbulut, Watchguard, CoSoSys, Berqnet ve Logalarm markalarıyla sektöre değer katıyor. Şirket ve bireylerdeki teknoloji kullanım oranlarındaki artışın, tüm sektörlerde siber güvenlik ürünleri satışlarında yükselişe sebep olduğunu dile getiren Laykon Bilişim Genel Müdürü Barbaros Akkoyunlu, siber güvenlik sektörüne dair 2023 değerlendirmelerini ve 2024 öngörülerini paylaşıyor. 

 Bilişim sektöründe 10 yılı aşkın uzman ve deneyimli kadrosuyla sektörde faaliyet gösteren Laykon Bilişim, çözüm ortakları ve siber güvenlik sektörü için 2023 yılı değerlendirmelerini sundu. Bu yıl çeşitli sektörler arasında özellikle sigorta şirketleri ile yoğun iş birlikteliklerinin olduğunu dile getiren Laykon Bilişim Genel Müdürü Barbaros Akkoyunlu, “Şirket ve bireylerdeki teknoloji kullanım oranlarındaki artış sebebiyle, sigorta firmaları tarafında siber güvenlik poliçelerinin satışı arttı. Bu konuda Bitdefender Antivirüs’ün Türkiye distribütörü olarak Türkiye’deki sigorta şirketleriyle yoğun iş birlikteliğine sahip marka olduğumuzu söyleyebiliriz. Dijital dünyanın iş yapış şekillerinin içine bu denli girdiği bir zamanda tüm sektörler için güvenlik çözümleri temel ihtiyaç haline geldi. Sigorta sektörünün yanı sıra ayakkabı imalatından, mali müşavire, doktordan, hastaneye, fabrikaya, bankaya, sigortacıya kadar her kurum için güvenlik çözümleri zorunluluk haline gelerek vazgeçilmez bir unsur oldu.” dedi.

IoT Cihazlara Yönelik Güvenlik İhtiyacında Artış Var

Otomotiv, elektrikli araçlar, akıllı TV ve giyilebilir teknolojiler sayesinde gerçekleşen IoT güvenlik çözümlerindeki artışı aktaran Barbaros Akkoyunlu, IoT güvenlik çözümlerinin, EDR ötesinde XDR teknolojilerine olan yönelimleri artırdığını açıkladı. Sektördeki diğer çözümlere artan yönelimlerden bahseden Akkoyunlu, “Antivirüs Endpoint çözümleri 2023 için yine olmazsa olmaz güvenlik katmanlarından biri oldu. Ancak burada yoğunluğun artık standart endpoint çözümlerinden ise EDR/XDR modüllerine yönelişin arttığını gözlemliyoruz. Bunun yanı sıra kişisel hatalar, halen en büyük açık olarak şirketlerde büyük veri kaybına neden oluyor. Bu nedenle 2023 yılında şirketlerin DLP çözümlerine yönelimi arttı. 2020 yılından bu yana distribütörü olduğumuz CoSoSys ile 2024 yılında bu yatırımların şirket tarafında artacağını düşünüyoruz. Biz de bundan dolayı kendi şirketimizde ekip ve sözleşmelerimizi güçlendirme yoluna gittik.” dedi.

Pandemi dönemi sürecinden sonra hibrit çalışma düzeni birçok şirket için kalıcı hale geldi. Bu dönemde yatırım maliyetlerinin artışıyla birlikte BYOD kullanımlarının arttığını dile getiren Barbaros Akkoyunlu, “MDM ihtiyacını da tetikleyen bu durum, uzak bağlantı ve RDP kullanımlarıyla oluşan güvenlik açıklarının kapatılmasını mutlak ihtiyaç haline getirdi. Aynı zamanda da Firewall alımlarında ciddi oranda artış yaşandı.” açıklamasında bulundu.

“Siber Güvenlik Dünyasının Can Kurtaranı Bu Yıl da Bulut Yedekleme Çözümleri Oldu”

Siber güvenlik, iş sürekliliği ve bulut çözümleri alanında kullanıcılarına yeni teknolojiler sunduklarını ifade eden Barbaros Akkoyunlu, “Siber güvenlik dünyasının can kurtaranı bu yıl da bulut yedekleme çözümleri oldu. Biz de Laykon Bilişim olarak Narbulut yedekleme çözümleri ile şirketlere iş sürekliliği alanında katkı sağlıyoruz. Özellikle deprem bölgesindeki birçok şirket Narbulut sayesinde tekrardan verilerine ulaşıp ticaret hayatları için önemli olan veri kaynaklarına ulaşarak sorunlarını kısa sürede çözebildiler. Deprem zamanında duran ticari hayatla birlikte sıkıntı yaşayan şirketlere bu çözümü sağlayabilmek bizim için büyük bir sevinç kaynağı oldu.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Haber Kaynağı www.sektorel.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

Telekomünikasyon Sektörü Seçim Sonrası Ne Bekliyor?

Telekomünikasyon Sektörü Seçim Sonrası Ne Bekliyor?

Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER), 14 Mayıs günü yapılacak seçimler sonrası karar vericilerin dikkate alması bakış açısıyla elektronik haberleşme sektörü için acil yapılması gerekenleri değerlendirdi. TELKODER Yönetim Kurulu Başkanı Halil Nadir Teberci, daha güçlü bir Türkiye için en kritik alanların başında olan telekomünikasyon sektörünün son yıllarda daha fazla atılım yapması beklenirken adeta yerinde saydığına dikkat çekerek, “Ülkemiz yeni bir seçimle yeni bir döneme giriyor ve bu yeni dönemde elektronik haberleşme sektörünü daha fazla rekabete taşıyacak, daha bilinçli ve uzman politikalar güdülmesi gerekiyor.” dedi.

Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER), 14 Mayıs günü yapılacak seçimler sonrası karar vericilerin dikkate alması bakış açısıyla elektronik haberleşme sektörü için acil yapılması gerekenleri değerlendirdi. 

Düzenleyici kurumlar yetkin ve daha şeffaf olmalı

TELKODER tarafından ilk aşamada; BTK, Rekabet Kurulu gibi düzenleyici ve denetleyici kurumların daha bağımsız ve sektörün gelişmesi adına daha etkin hareket etmesi, bu kurumların atamalarında liyakatin ön planda tutularak ilgili yöneticilerin düzenlenen sektörlerdeki şirketlerin yönetim kurullarında ek bir göreve getirilmemesi, lisans gibi süreçlerin daha şeffaf işletilmesi adına internet üzerinden takip edilebilir olması ve kamuoyunun düzenli bilgilendirilmesi gerektiği gibi hususlar vurgulandı. Özellikle kurumların idari ve mali bağımsızlıklarının sağlanmasının kritik olacağına dikkat çekilerek bu kurumlardaki yönetici ve personellerin göreve getirilirken ilgili sektörlerdeki geçmişlerinin daha fazla önemsenmesi gerektiği ifade edildi.

Güçlü Türkiye İçin Güçlü Altyapı

Telekomünikasyon sektörünün, rekabeti net biçimde belirleyen bir gelişim stratejisi ve eylem planıyla geleceğe adapte olabileceği ve bunun da güçlü bir fiber altyapısıyla mümkün olacağından hareketle; öncelikle altyapının büyütülmesi için gerekli yatırımların yapılmasının önünün açılması, geçmiş yıllarda sektör oyuncularının da mutabık kaldığı ortak altyapının hayata geçirilmesinin ivedilik taşıdığı belirtildi.

TELKODER Yönetim Kurulu Başkanı Halil Nadir Teberci, daha güçlü bir Türkiye için en kritik alanların başında olan telekomünikasyon sektörünün son yıllarda daha fazla atılım yapması beklenirken adeta yerinde saydığına dikkat çekerek, “Ülkemiz yeni bir seçimle yeni bir döneme giriyor ve bu yeni dönemde elektronik haberleşme sektörünü daha fazla rekabete taşıyacak, daha bilinçli ve uzman politikalar güdülmesi gerekiyor.” dedi.

Halil Nadir Teberci açıklamasını şöyle sürdürdü: “Sektörlerin gelişmesi için daha bağımsız kurumların varlığı, bu yapılarda daha uzman kişilerin etkin olması ve rekabeti sağlayan daha inançlı politikaların yürütülmesi elzem. Telekomünikasyon sektörü büyük bir potansiyel taşıyor ve dijitalleşen dünyada tüm bireysel yaşamı ve iş dünyasını ve dolayısıyla da ekonomiyi sırtlanıyor. Seçimler sonrası ülkemizi yönetecek politikacıların telekomünikasyon sektörünün gerçek manada artık önünü açması gerekiyor. Fiber altyapının büyütülmesi, sektörel rekabetin sağlanması, vergilerin indirilmesi, sabit geniş bant yaygınlığında en az OECD seviyesine ulaşılması, internet hızlarının daha fazla artırılması, internet değişim merkezi olmak adına yürütülecek çalışmaların hızlandırılması, bulut, uydu ve veri merkezleri hizmetleri alanında yatırımların önünün açılması ve bu alanlarda teşviklerin artırılması, KVKK’nın Avrupa ile uyumlu hale getirilmesi ve Evrensel Hizmet Fonu kapsamında ayrılan kaynakların kırsal bölgelerde gerekli yatırımlara dönüştürülmesi hususlarında uygulamaya geçilmesi ve bu hedeflerin nasıl bir takvimle sonuca ulaştırılacağının şeffaf biçimde ilan edilmesini de bekliyoruz.”

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Haber Kaynağı www.sektorel.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com