Bıtdefender mobile securıty androıd için en iyi güvenlik yazılımı seçildi

Bıtdefender mobile securıty androıd için en iyi güvenlik yazılımı seçildi

BITDEFENDER MOBILE SECURITY

ANDROID İÇİN EN İYİ GÜVENLİK YAZILIMI SEÇİLDİ 

 

2023’ÜN EN İYİ ANDROİD ANTİVİRÜS UYGULAMASI 

BITDEFENDER MOBILE SECURITY OLDU

 

Dünyanın en çok kullanılan mobil işletim sistemi Android, bankacılık işlemlerinden eğlenceli oyunlar oynamaya kadar hayatın her alanında yer ediniyor. 2023’ün sonunda 3,6 milyar insanın Android işletim sistemi kullanması beklenirken, bu durumdan faydalanmak isteyen birçok kötü amaçlı kişiler bulunuyor. Birleşik Krallık’ın en çok ziyaret edilen teknoloji sitesi Techradar uzmanlarının incelemeri sonucu 2023’ün en iyi mobil antivirüs çözümü seçilen Bitdefender Mobile Security, üstün korumasıyla rakiplerinden ayrılan çözümler sunuyor.

 

Günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası olan akıllı telefon ve tabletler, kullanıcılara birçok alanda çeşitlilik ve erişilebilirlik sağlıyor. Kişisel bilgiler, kredi kartı ve bankacılık işlemleri gibi hassas verileri barındıran bu cihazlar, kötü amaçlı kişiler tarafından da çeşitli saldırılara maruz kalabiliyor. 2023’ün sonunda 3,6 milyar insanın Android tabanlı cihaz sahibi olacağı göz önünde bulundurulduğunda, dünya nüfusunun yaklaşık yarısı ciddi tehlikelere karşı hedef haline geliyor. Birleşik Krallık’ın en çok ziyaret edilen teknoloji sitesi Techradar uzmanları tarafından en iyi mobil antivirüs çözümü seçilen Bitdefender Mobile Security, cihaz performansını etkilemeden siber tehditlere karşı otomatik koruma sağlıyor. Kötü amaçlı yazılımları algılama, kötü amaçları yazılımlara karşı koruma, performans ve bataryayı verimli kullanma gibi kategorilerdeki tüm testleri başarıyla geçen Bitdefender Mobile Security, tüm bu işlemleri kullanıcıyı rahatsız etmeden gerçekleştirerek rakiplerinin önüne geçiyor.

 

Sessiz Koruma, Üstün Performans

 

Bireysel ve kurumsal kullanıcılar için ödüllü antivirüs ve siber güvenlik çözümleri sunan Bitdefender Mobile Security, Birleşik Krallık’ın en çok ziyaret edilen teknoloji sitesi Techradar uzmanları tarafından en iyi mobil antivirüs çözümü seçildi. Android tabanlı akıllı telefonları ve tabletleri kötü amaçlı saldırılardan, virüslerden ve yazılımlardan koruyan Bitdefender Mobile Security, kullanıcı dostu ara yüzüyle kullanıcılarına pratik kullanım ve etkin koruma sağlıyor. Zararlı yazılım ve saldırılara karşı arka planda sessizce çalışan Bitdefender Mobile Security, kullanıcıyı rahatsız etmeden bilgilendiriyor. Bu sayede kullanıcılar, günlük işlerine ara vermeden dijital dünyada güvenli bir şekilde işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

 

“Tehditleri Otomatik Olarak Önleyen, Etkili Bir Güç”

 

Mobil antivirüs programlarının kişileri kötü amaçlı yazımlardan koruduğunu ve cihaz performansını artırdığını belirten Bitdefender Antivirüs Türkiye distribütörü Laykon Bilişim’in Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, “Dijital çağın en çok kullanılan cihazları olan akıllı telefon ve tabletler, artık sadece bir iletişim aracı değil, kişisel ve bankacılık gibi hassas bilgileri barındıran özel cihazlardır. Bu bilgilere erişmek için yöntem ve taktiklerini sürekli olarak geliştiren siber saldırganlar, çevrimiçi ortamlar yoluyla ya da zararlı uygulamalarla android kullanıcılarını tehdit etmeye devam ediyor. Bu tür tehlikelere karşı cihaz performansını etkilemeden tam koruma sağlayan Bitdefender Mobile Security, kullanıcı dostu arayüzüyle etkili bir güvenlik sunuyor. Verimli batarya kullanım özelliğine sahip Bitdefender Mobile Security, cihaz kullanımına olumsuz bir etkisi bulunmadan arka planda sessiz bir şekilde çalışarak tehditleri otomatik bir şekilde önlüyor.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Haber Kaynağı www.sektorel.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

Kaspersky, META bölgesindeki en çarpıcı fidye yazılımı saldırı tekniklerini paylaştı

Kaspersky, META bölgesindeki en çarpıcı fidye yazılımı saldırı tekniklerini paylaştı

2022’nin ikinci çeyreğinde fidye yazılımları bilgi güvenliğine yönelik ana tehditlerden biri olmaya devam ediyor. META bölgesi de bundan payını alıyor. Bunun en dikkate değer örneklerinden birini Afrika’nın en büyük perakende zinciri olan Shoprite’a yapılan saldırılar oluşturuyordu. Bölgedeki fidye yazılımlarına dair çarpıcı diğer örnekler arasında LockBit grubu tarafından Sahra altında kalan Afrika bölgesinde gerçekleştirilen saldırılar ve BAE’deki varlıkları hedef alan Cl0p saldırıları yer alıyor.

 

Dahası, Kaspersky uzmanları iç yapıları, reklamları ve saldırılar sırasında kullandıkları yaratıcı teknikler açısından fidye yazılımı gruplarının giderek endüstriyel hale gelişine tanık oluyor. Bu eğilim, bu yılın başlarında Kaspersky tarafından yayınlanan fidye yazılımı trendlerinde de belirtilmişti.

 

Kaspersky Kaspersky Kıdemli Güvenlik Araştırmacısı Maher Yamout, şunları söylüyor: “Fidye yazılımlarının geliştirilmesinde, daha sofistike ve hedefli olmanın yanı sıra kurbanları daha fazla tehdide maruz bırakma yönünde belirgin bir eğilim görüyoruz. Son yıllarda fidye yazılımı grupları, dağınık çetelerden sıyrılıp tam teşekküllü bir endüstrinin ayırt edici özelliklerine sahip işletmelere uzanan uzun bir yol kat etti. Fidye yazılımı saldırılarının daha önce küçük ölçekli saldırganlarda pek rastlamadığımız, zaman alıcı ancak son derece verimli bir şekilde manuel olarak gerçekleştirildiği durumlarla daha fazla karşılaşıyoruz”.

 

Kaspersky Tehdit İstihbaratı ekibi, en yaygın taktikleri, teknikleri ve prosedürleri (TTP’ler) daha iyi anlamak ve analiz etmek için modern fidye yazılımları hakkında kapsamlı bir çalışma hazırladı. Yapılan analizler Conti/Ryuk, Pysa, Clop (TA505), Hive, Lockbit2.0, RagnarLocker, BlackByte ve BlackCat’in faaliyetlerine odaklanıyor. Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Almanya ve diğer ülkelerde faaliyet gösteren bu gruplar Mart 2021 ile Mart 2022 arasında imalat, yazılım geliştirme ve küçük işletme gibi sektörlerdeki 500’den fazla kuruluşu hedef aldı.

 

Kaspersky uzmanları, bu fidye yazılımı gruplarının MITRE ATT&CK bilgi tabanında açıklanan teknikleri ve taktikleri nasıl kullandığını analiz etti ve siber saldırı zinciri boyunca TTP’ler arasında birçok benzerlik buldu. Şirket ağının veya kurbanın bilgisayarının hedef alınması, kötü amaçlı yazılımların teslimi, keşif, kimlik bilgilerine erişim, gölge kopyaları silme, yedekleri ortadan kaldırma ve son olarak ana hedefe ulaşma olmak üzere fidye yazılımı saldırıları birbirine oldukça benzeyen ve kolayca tahmin edilebilen bir yöntem izliyor.

 

Araştırmacılar saldırılar arasındaki benzerliğin nereden geldiğini şöyle açıklıyor:

Fidye yazılımı gruplarının kendi başlarına kötü amaçlı yazılım dağıtmadıkları, yalnızca veri şifreleme hizmetlerini sağladığı “Hizmet Olarak Fidye Yazılımı” (RaaS) adlı bir olgu giderek yayılıyor. Kötü niyetli dosyaları dağıtan kişiler de bu işi daha kolay yoldan yapmak istedikleri için, erişim sağlarken belli bir şablona uygun teslim yöntemlerini veya otomasyona dayalı araçları kullanıyor.
Bilinen ve benzer araçları yeniden kullanmak saldırganların hayatını kolaylaştırıyor ve saldırı hazırlama süresini azaltıyor.
Ortak TTP’lerin yeniden kullanılması, bilgisayar korsanlığını kolaylaştırıyor. Ancak bu tür teknikleri tespit etmek mümkün olsa da olası tüm tehdit vektörlerine dair önleyici tedbir almak son derece zor.
Kurbanlar güncellemeleri ve yamaları yüklemekte geç kalıyor. Çoğu zaman saldırıya uğrayanları savunmasız kalanlar oluşturuyor. 

Fidye yazılımı TTP’lerinin raporunu Securelist adresinden indirebilirsiniz. 

Kendinizi ve işletmenizi fidye yazılımı saldırılarından korumak için Kaspersky aşağıdaki şu kurallara uymanızı öneriyor:

Uzak masaüstü/yönetim hizmetlerini (RDP, MSSQL vb.) mutlaka gerekli olmadıkça genel ağlara maruz bırakmayın ve bunlar için her zaman güçlü parolalar, iki faktörlü kimlik doğrulama ve güvenlik duvarı kuralları kullanın.
Uzak çalışanlara erişim sağlayan ve ağınızda ağ geçidi görevi gören ticari VPN çözümleri için mevcut yamaları vakit geçirmeden kurun.
Fidye yazılımlarının güvenlik açıklarından yararlanmasını önlemek için kullandığınız tüm cihazlarda yazılımlarınızı her zaman güncel tutun.
Savunma stratejinizi yanal hareketleri ve internete veri sızmasını tespit etmeye odaklayın. Siber suçluların bağlantılarını tespit etmek için giden yöndeki trafiğe özellikle dikkat edin.
Çevrimdışı yedekleme stratejilerine özellikle dikkat edin ve verilerinizi düzenli olarak yedekleyin. Gerektiğinde acil bir durumda yedeklediğiniz verilere hızlı bir şekilde erişebildiğinizden emin olun.
Bilinmeyen kaynaklardan yazılım indirmekten ve korsan yazılım indirip kurmaktan kaçının.
Tedarik zincirinizin ve yönetilen hizmetlerin ortamınıza erişimini değerlendirin ve denetleyin.
Herhangi bir veri hırsızlığı durumunda verilerinizin açığa çıkmasıyla ilgili itibar riski için bir eylem planı hazırlayın.
Saldırganlar nihai hedeflerine ulaşmadan önce, saldırıyı erken aşamada belirlemeye ve durdurmaya yardımcı olan Kaspersky Endpoint Detection and Response Expert ve Kaspersky Managed Detection and Response hizmetleri gibi çözümleri kullanın.
Kurumsal ortamınızı korumak için çalışanlarınızı eğitin. Kaspersky Automated Security Awareness Platform ile sağlanan özel eğitim kursları size bu konuda yardımcı olabilir.
Açıklardan yararlanma önleme, davranış algılama ve kötü amaçlı eylemleri geri alabilen bir düzeltme motoruyla desteklenen Kaspersky Endpoint Security for Business gibi güvenilir bir uç nokta güvenlik çözümünü tercih edin. KESB ayrıca siber suçlular tarafından kaldırılmasını engelleyebilecek koruma mekanizmalarına da sahiptir.
Tehdit aktörleri tarafından kullanılan gerçek TTP’lerden haberdar olmak için en son Tehdit İstihbaratı bilgilerini kullanın. Kaspersky Tehdit İstihbarat Portalı, yaklaşık 25 yıldır ekibimiz tarafından toplanan siber saldırı verilerini ve öngörülerini sağlayan Kaspersky’nin TI’si için ortak bir erişim noktasıdır. İşletmelerin bu zor zamanlarda daha etkili savunmalar yapmasına yardımcı olmak için Kaspersky, devam eden siber saldırılar ve tehditler hakkında bağımsız, sürekli güncellenen ve küresel kaynaklı bilgilere ücretsiz olarak erişim sağladığını duyurdu. Teklife erişim isteğinde bulunmak için bu adresi kullanabilirsiniz.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Haber Kaynağı www.sektorel.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

Fidye Yazılımı Kurbanlarının 83’ü Verilerine Yeniden Erişim İçin Fidye Ödüyor – Ulusal24.com

Fidye Yazılımı Kurbanlarının 83’ü Verilerine Yeniden Erişim İçin Fidye Ödüyor – Ulusal24.com

FİDYE YAZILIM SALDIRILARINA ÖDEME YAPMAMAK İÇİN 4 NEDEN! 

 

Yapılan son araştırmalar, fidye yazılım saldırıları ile karşı karşıya kalan kullanıcıların kendi başlarına verilerini kurtarabilecek yeterli donanıma sahip olmadıklarını gösteriyor. 2021 Fidye Yazılımı Durumu Anketi ve Raporu araştırmasına göre, fidye yazılım saldırısına uğrayan kullanıcıların 83’ü saldırganlara fidye ödeyerek verilerini geri kazanmanın yollarını arıyor. Özellikle fidye ödemekten başka bir seçeneklerinin olmadığını dile getiren katılımcıların 90’ının fidye yazılım saldırıları için özel bir bütçe ayırdığına dikkat çeken Komtera Teknoloji Satış Direktörü Gürsel Tursun, kullanıcılar için endişe yaratan fidye yazılım saldırılarına neden ödeme yapılmaması gerektiğini 4 adımda paylaşıyor.

 

Günümüzde gittikçe yaygınlaşan fidye yazılım saldırıları önemli güvenlik sorunlarından biri olmaya devam ediyor. Fidye yazılım saldırıları, bulaştığı sistemlerdeki tüm dosyaları şifreleyerek kullanıcının erişimini engelliyor. Saldırganlar özel olarak geliştirdikleri fidye yazılım virüsü ile genellikle bilgisayar içerisine bir not bırakıyor ve kullanıcıların dosyalarına yeniden erişim sağlayabilmeleri için fidye talebinde bulunuyor. 2021 yılında gerçekleştirilen global bir fidye yazılımı araştırmasına göre, fidye yazılım saldırısına uğrayan kullanıcıların 83’ü saldırganlara fidye ödeyerek verilerini geri kazanmanın alternatif yollarını arıyor. Özellikle kullanıcıların verileri elde etmek adına kolay bir yol olduğunu düşündükleri için fidye ödemeyi kabul ettiklerinin altını çizen Tursun, fidye yazılım saldırılarına karşı ödeme yapmanın verileri geri getirmede kesin ve yasal bir çözüm olmadığının altını çiziyor.

 

Fidye Ödemesi Yapmak Tek Çözüm Yolu Mu?

 

Kişisel verileri ele geçirip büyük kazanç elde etmek isteyen fidye yazılım saldırganları, kullanıcıların verilerini ele geçirip şifreleyerek erişimlerini engelliyor. Fidye yazılımlarının şifrelediği dosyaları kurtaran çeşitli güvenlik araçları mevcut ancak saldırganlar, uygulamalarını sürekli geliştiriyor ve şifre kırma araçları bir süre sonra işe yaramıyor. Araştırma verileri gösteriyor ki fidye yazılım kurbanlarının çoğu uygun veri yedekleri olmadığı için ya da ödeme yapmamaya kıyasla daha ucuz ve daha az riskli bir seçenek olarak gördükleri için fidye ödemeyi tercih ediyor. Kullanıcılar için önemli olan fidye yazılım saldırısından kurtularak verilere en kısa sürede geri kavuşmak oluyor. Saldırganların tek çözüm yolu olarak sunduğu ödeme fidye ödemesi ise Komtera Teknoloji Satış Direktörü Gürsel Tursun’a göre tek çözüm yolu ödeme yapmak değil ve kullanıcıların fidye yazılım saldırılarına ödeme yapmamak için 4 önemli sebebi bulunuyor.

 

1. Fidye ödemesi sonrası verilere erişeceğinizin garantisi yok. Fidye yazılımı kurbanlarının çoğu, saldırgana talep edilen fidye miktarını öderlerse verilerine ve sistemlerine yeniden erişebileceklerini varsayıyor. Kullanıcıların yalnızca şifre çözme anahtarının çalışmadığını veya verilerin zaten kullanılamaz olduğunu keşfetmek için fidye ödediği çok sayıda örnek saldırı karşımıza çıkıyor. Fidye yazılım saldırganları verileri kullanıcıya her zaman tamamen teslim etmiyor.

 

2. Fidye ödemesi yalnızca daha fazla saldırıyı teşvik eder. Kullanıcılar, bir saldırıdan kurtulmak için ya da yerinde veri yedekleri olmadığı için fidye talebini kabul ediyor ve yalnızca operasyonel kesintileri, şifrelenmiş veri ve sistemlerin kilidini açma çabasını önlemek için ödemeyi yapıyor. Nedeni ne olursa olsun bir saldırgana ödeme yapmak iyi bir fikir değil çünkü bu durum yalnızca daha fazla saldırı yapabilmesi için maddi kaynak oluşturmasına destek oluyor.

3. Fidye ödemeleri daha gelişmiş saldırıları destekliyor. Çoğu tehdit aktörünün kullandığı fidye yazılımı araçları yıllar içinde çok fazla değişim göstermiyor ancak bazıları, gasp kampanyalarında çok karmaşık ve kötü amaçlı yazılımlar kullanmaya başladı. Fidye yazılım kurbanlarının ödemeleri sayesinde saldırganlar yazılımlarını geliştirerek saldırılarını daha karmaşık bir hale getirebiliyor.

 

4. Saldırganlar çalınan verilerinizi halen sızdırabilir veya satabilir. Fidye yazılım saldırıları son yıllarda nispeten yaygın hale geldi. Fidye saldırılarında ödeme yapmayı kabul etmek ve gerçekleştirmek kullanıcıları tamamen tehlikeden korumuyor. Saldırganlar verileri yedekleme ya da yeniden ele geçirme, sızdırma gücünü her zaman ellerinde bulunduruyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Haber Kaynağı www.sektorel.com.tr

İlgili

Haber Kaynağı www.ulusal24.com