()

WhatsApp’ın kişisel verileri toplayıp işlemesi tüm dünyayı harekete geçirdi. Rekabet Kurumu, WhatsApp hakkında soruşturma başlatmış ve veri toplamanın önüne geçmişti. Şimdi de Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) devreye girdi.

KVKK, Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 15. maddesi uyarınca WhatsApp’ın uygulamış olduğu bu gizlilik politikasının yanlış olduğunu belirtiyor. Yani WhatsApp ve iştirakleri bu tip kişisel verileri toplayı yurtdışına gönderemez.

WhatsApp’ın uygulamış olduğu bu politika zaten Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na aykırı. Kullanıcılar istemediği sürece verilerini firmalar ile paylaşamaz. Ancak WhatsApp, verilerinizi paylaşmazsanız uygulamayı kullanamazsınız diyor. Bu tamamen kanunlara aykırı bir politika.

Muhtemelen WhatsApp, Türkiye’de hizmet verebilmek için veri toplama olayını kullanıcının isteğine bırakmak zorunda kalacak. Olması gereken de bu zaten.

KVKK’nın WhatsApp hakkında yaptığı açıklamanın tam metnine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

“Ülkemizde son günlerde basına da yansıyan çeşitli haberlerden; Whatsapp Inc tarafından WhatsApp uygulamasını kullanmak isteyen kullanıcıların kişisel verilerinin işlenmesine ve yurtdışında bulunan tedarikçi, iş ortakları, hizmet sağlayıcıları ve diğer üçüncü taraflara aktarılmasına rıza verilmesini içerecek şekilde kullanım şartlarının güncellendiği, bu kapsamda rıza vermeyen kullanıcıların bu uygulamayı kullanamayacağı ve hesaplarının silineceğine dair kullanıcılara bilgilendirme iletildiği anlaşılmaktadır.

Bu kapsamda, Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 15 inci maddesi uyarınca Kişisel Verileri Koruma Kurulunun 12.01.2021 tarihli toplantısında konu, kişisel verilerin korunması mevzuatı genel hükümleri ile Kanunun açık rıza, veri işleme şartları, yurtdışına veri aktarımı ve temel ilkeler yönünden değerlendirilecek olup, gelişmeler hususunda kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”


Haber Kaynağı www.teknolojioku.com

Bu yazıyı yararlı buldunuz mu?

Oy vermek için yıldızlara tıklayın.

Ortalama Puanı / 5. Oy Sayısı:

Şu ana kadar oylanmamış! Bu gönderiye ilk oy veren siz olun.

As you found this post useful...

Bizi Sosyal Medyada da Takip Edin.

Bir Cevap Yazın

All rights reserved 1CONN Creative.

%d blogcu bunu beğendi: