Huawei’den kırsal bölgelerde yaşayan 120 milyon kişiye bağlantı desteği

Huawei’den kırsal bölgelerde yaşayan 120 milyon kişiye bağlantı desteği

Huawei ve Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU), 2025 yılına kadar 80’den fazla ülkede kırsal bölgeye sabit ve mobil ağ bağlantısı ulaştırılmasını sağlayacak, küresel bir taahhüde imza attı. Dünya genelinde yaklaşık 120 milyon kişiyi kapsayacak, ‘Partner2Connect’ anlaşması, Huawei Yönetim Kurulu Başkanı Liang Hua tarafından açıklandı. 

 

Huawei, dünya genelinde kırsal alanlara ağ erişimi sağlayacak küresel bir iş ortaklığına imza attı. ‘Partner2Connect’ anlaşması; Huawei, ITU, Birleşmiş Milletler yetkilileri ve farklı ülkelerden bakanların katılımıyla, 23 Kasım’da Çin’in Şenzen kentinde gerçekleştirilen, ‘2022 Sürdürülebilirlik Forumu’nda duyuruldu.

 

Huawei Yönetim Kurulu Başkanı Liang Hua açılış konuşmasında, dijital çağda istikrarlı bir ağ erişiminin temel bir gereklilik olduğunu vurguladı. Hua şöyle devam etti; “Bu proje, birçok kişinin, güvenilir bir ağ erişimi ile hayatlarına değer katmasını sağlayacaktır. Bulut bilişim ve yapay zeka gibi dijital teknolojilerle sunulacak bağlantı desteği, herkesin dijital dünyanın imkanlarından faydalanmasına yardımcı olacaktır. Böylelikle dünya üzerinde daha fazla insanın, daha fazla bilgiye ve yeni iş imkanlarına kavuşması mümkün olacak, bu da sosyal ve ekonomik kalkınmayı teşvik edecektir.”

 

ITU Genel Sekreter Yardımcısı Malcolm Johnson, forumun açılış konuşmasında şunları söyledi; “Sadece bağlantı imkanı sunmanın yeterli olmadığı açık. Ağ erişimi, uygun fiyatlarla ve yerel dil desteğiyle sunulmalı. Huawei’ye, Partner2Connect (P2C) dijital iş ortaklığıyla kırsal bölgelerdeki ağ erişimine verdiği destek için teşekkür ederiz.”

 

Birleşmiş Milletler Çin Koordinatörü Siddharth Chatterjee ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Küresel nüfusun üçte birini yeterince kapsamayan dijitalleşme sürecini, tüm dünyada daha yaygın hale getirmek için; kamu kurumları, özel sektör temsilcileri, akademik kurumlar ve sivil toplum örgütleri birlikte çalışmalıdır. Yeni iş fırsatları yaratmak, finansal dengeyi sağlamak, yeşil dönüşümü teşvik etmek ve dünyamızın refah seviyesini artırmak için birlikte çalışmalı ve teknolojinin imkanlarından faydalanmalıyız.”

 

Huawei, kırsal bölgelerde geniş bant ağ erişimi sağlayan RuralStar serisi çözümleriyle, 70’ten fazla ülkede, 60 milyondan fazla insana halihazırda ağ erişimi sağladı. Örneğin Afrika’da, 250 bin kilometreden fazla optik fiber kurulumuyla, 30 milyon hanenin yüksek hızlı geniş bant internete erişmesi sağlandı.  

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Haber Kaynağı www.sektorel.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

Facebook’tan 1 milyon kişiye uyarı: Şifreler çalındı, 400’den fazla riskli uygulama var – Teknoloji

Facebook’tan 1 milyon kişiye uyarı: Şifreler çalındı, 400’den fazla riskli uygulama var – Teknoloji

Dünyada ve Türkiye’de en fazla kullanılan sosyal medya platformları arasında yer alan Facebook’tan kritik bir uyarı geldi.Facebook’un çatı kuruluşu Meta Platforms, “Yaklaşık 1 milyon Facebook kullanıcısını Apple ve Alphabet’in yazılım mağazalarından indirdiği uygulamalar sebebiyle güvenlik riski oluşturduğu konusunda uyaracağız. Bu kullanıcıların kullanıcı adları ve şifrelerinin çalınmış olma ihtimali var” açıklamasını yaptı.Bloomberg’ün haberine göre; Facebook tarafından yapılan açıklamada, “400’den fazla tehlikeli Android ve iOS uygulaması bulduk. Bunlar, kullanım için Facebook şifrelerini istiyor. Bu konuyu Apple ve Google’a ilettik” denildi.Risk yaratan uygulamalar arasında fotoğraf düzenleme uygulamaları, oyunlar ve sağlık uygulamalarının büyük çoğunlukta olduğu da kayıtlara geçti.RİSKLİ uygulama UYARISIApple, 400 riskli uygulamadan 45’inin kendi platformlarında olduğunu ve kaldırıldığını açıklarken Google da bütün uygulamaları kaldırma kararı alındığını duyurdu.Meta’nın küresel tehditlerle mücadeleden sorumlu direktörü David Agranovich, “Siber suçlular bu uygulamaların ne kadar popüler olduğunu biliyor ve insanların bilgilerini ve hesaplarını çalmak için benzerlerini yaratıyorlar. Eğer bir uygulama gerçek olamayacak kadar iyiyse, mesela diğer sosyal medya platformlarından çok daha farklı özellikler sunuyorsa dikkatli olmak gerek” dedi.Agranovich, “Facebook şifreleri çalınmış olma ihtimali olan 1 milyon kişinin hepsinin şifre ve kimlikleri çalınmış olmayabilir” yorumunu yaptı.

Haber Kaynağı www.aykiri.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com