Rolls-Royce, %100 Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı test programını başarıyla tamamladı

Rolls-Royce, %100 Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı test programını başarıyla tamamladı

Rolls-Royce, %100 Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı test programını başarıyla tamamladı

Rolls-Royce (LSE: RR., ADR: RYCEY), %100 Sürdürülebilir Havacılık Yakıtının (SAF) üretimdeki tüm sivil uçak motoru çeşitlerine uyumluluk testlerini başarıyla tamamladığını duyurdu.

Bu başarı, SAF kullanımının önünde herhangi bir motor teknolojisi engellinin bulunmadığını göstererek 2021 yılında verilen taahhüdü yerine getirmiş oldu.

Test programı, şirketin Kanada’daki tesisinde BR710 iş jeti motoru üzerinde yapılan yer testi ile tamamlandı. Program kapsamında teste tabi tutulan diğer motorlar arasında Trent 700, Trent 800, Trent 900, Trent 1000, Trent XWB-84, Trent XWB-97, Trent 7000, BR725, Pearl 700, Pearl 15 ve Pearl 10X yer aldı.

Test sürecinde, operasyon koşullarını bire bir yansıtan bir dizi yer ve uçuş testi gerçekleştirildi. Yapılan tüm testler, %100 SAF kullanımının motor performansını olumsuz etkilemediğini doğruladı.

Rolls-Royce CEO’su Tufan Erginbilgiç, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Üretimdeki tüm uzun menzilli uçak ve iş jeti motorlarının %100 SAF ile uyumlu olduğunu halka açık bir şekilde ortaya koyan ilk jet motoru üreticisi olmak bizleri mutlu ediyor. Bu başarı, hem Rolls-Royce hem de tüm havacılık sektörü için önemli bir dönüm noktası. Şirket olarak 2050 yılına kadar Net Sıfır hedefine ulaşma konusundaki bağlılığımızı kanıtlamakta ve müşterilerimizi de aynı hedef doğrultusunda desteklemeye devam ettiğimizi gösteriyor.”

 

Rolls-Royce’un Mühendislik, Teknoloji ve Emniyet Grup Direktörü Simon Burr ise şunları dile getirdi:

“Bu dönüm noktası sadece Rolls-Royce için değil, aynı zamanda havacılık endüstrisi için de çok önemli bir aşama. Bu testlerle elde edilen başarının, ileride %100 SAF üretimine yatırım yapmak isteyenleri destekleyecek düzeyde bir teknik doğrulama sunacağına inancımız tam.”

Birleşik Krallık Ulaştırma Bakanı Mark Harper ise şunları söyledi:

“Dünya çapında uçuşları karbondan arındırmaya yönelik bu yolculuk, İngiliz inovasyonundan güç alıyor ve Birleşik Krallık hükûmeti tarafından destekleniyor. Bugün yapılan duyuru, Rolls Royce ve Birleşik Krallık’ın ulaşımı karbondan arındırma konusunda küresel liderler olduğunu ve bizi Net Sıfır’a bir adım daha yaklaştırdıklarının bir göstergesi.”

Rolls-Royce, üretimdeki tüm motor tiplerinin uyumluluğunu kanıtlamanın yanı sıra, yeni nesil UltraFan motor demonstratörünün de aynı özelliğe sahip oldugunu teyit etti. Bu yılın başlarında yapılan ilk motor testi %100 SAF ile gerçekleştirilmişti.

Rolls-Royce SAF serüveni, bu ayın sonunda Trent 1000 motorlarının dünyanın ilk %100 SAF transatlantik uçuşu olan Uçuş 100’de Virgin Atlantic Boeing 787 Dreamliner’a güç vermesiyle devam edecek.

Birleşik Krallık Ulaştırma Bakanlığı tarafından desteklenen Virgin Atlantic liderliğindeki konsorsiyumda Boeing, Sheffield Üniversitesi, Imperial College London ve Rocky Mountain Institute yer alacak. Normal jet yakıtıyla yapılacak dönüş uçuşu da, motor ve uçağın mühendislik değişikliklerine gerek duymaksızın her iki yakıt türünde de çalışabileceğini kanıtlayacak.

Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı, konvansiyonel yakıta alternatif olarak kullanılabilecek ikame bir yakıt olarak havacılığın enerji dönüşümü yolculuğunu destekleyen büyük bir potansiyele sahip.

SAF’ın yaşam döngüsü dikkate alındığında, IATA (Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği) harmanlanmamış SAF’ların net CO2 yaşam döngüsü emisyonlarının geleneksel yakıttan %80’e kadar daha düşük olduğunu tahmin ediyor.

Rolls-Royce, 2050 yılına kadar Net Sıfır uçuşa ulaşmak için %100 SAF ile çalışan yüksek verimli yeni nesil gaz türbinlerinin bir kombinasyonunun, hedeflenen toplam çözümün yaklaşık %80’ine kadar katkıda bulunacağını tahmin ediyor.

Jet yakıtı için uluslararası standartlar birimi olan ASTM International, şu anda %50 geleneksel jet yakıtı ile en fazla %50 SAF karışımına izin veriyor. Rolls-Royce’un üretimdeki tüm sivil uçak motorları halihazırda %50 SAF karışımıyla çalışmak üzere sertifikalı. Başarılı %100 SAF testleri, %100 SAF ile ticari uçuşlara giden yol için daha fazla destek sağlayacak. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Haber Kaynağı www.sektorel.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

Havacılık ve savunma sanayindeki uygulamalarımızla IDEF 23 fuarı nda dikkat çekeceğiz

Havacılık ve savunma sanayindeki uygulamalarımızla IDEF 23 fuarı nda dikkat çekeceğiz

Bu yıl IDEF’23 Fuarı’na kapsamlı hazırlandıklarını belirten Baycan Elektrik Genel Müdürü Engin Yılmaz, “IDEF’2023 Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’nda uygulamalarımızı ve üretim proseslerimizi tanıtacağız. Türkiye’nin en büyük Savunma Sanayi ve Güvenlik Fuarı’nda yeni; özellikle yurtdışında faaliyet gösteren Havacılık ve Savunma Sanayi firmaları ile tanışmayı ve somut projeler geliştirmeyi planlıyoruz. Mevcutta TÜSAŞ, TEI, Aselsan ve Roketsan gibi Savunma Sanayi’nin önde gelen firmaları ile çalışıyoruz. İlerleyen dönemde Havacılık ve Savunma Sanayisinde yalnızca milli projelerde değil uluslararası paydaşlarla iş birliği yönünde ilerleyeceğiz. Hedefimiz kısa sürede Havacılık ve Savunma Sanayinin kablo donanım sektöründe tercih edilen tedarikçi partner firması olmak.” dedi.

IDEF’23 16’ncı Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı, 25-28 Temmuz 2023 tarihlerinde İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını ziyaretçilerine açacak. T.C. Milli Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirilecek fuara katılacak olan Baycan Elektrik; çalışmalarını, uygulamalarını ve yeniliklerini ziyaretçileri ile paylaşacak.

56 YILDIR MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNDEN ÖDÜN VERMEDEN ÇALIŞIYORUZ

IDEF’23 Fuarı’nın Havacılık ve Savunma Sanayinin son teknolojileri ve projelerini dünya ile buluşturacak olan bir fuar. Baycan Elektrik olarak bu organizasyonun ve sektörün bir parçası olmanın gurur kaynağı olduğunu ifade eden Genel Müdür Engin Yılmaz, firmanın Erdoğan Kılıç tarafından 1967 yılında temellerinin atıldığını ve İstanbul’da 20 kişilik bir atölyede Arçelik’e sertifikalı bir tedarikçi olarak çalışmalarına başladığı bilgisini verdi. Yılmaz, “Kurulduğumuz günden bu zamana kadar Baycan Elektrik olarak müşteri memnuniyetinden ödün vermedik. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan 7.500 metrekarelik tesisimizde kablo donanımı, deneyimli AR-GE ve ÜR-GE ekibimizle tasarım desteği, prototip üretimi, elektrik, elektronik ve plastik parçaların montajı ve test süreçlerini kesintisiz bir şekilde gerçekleştiriyoruz.  Şirketimizin öncelikli değerleri arasında %100 müşteri memnuniyeti bulunuyor” dedi. 

IDEF’23 FUARI’NA HAZIRIZ, ONAYLI HAVACILIK VE SAVUNMA SANAYİ TEDARİKÇİSİ OLARAK SEKTÖRDE YERİMİZİ ALDIK

“Savunma Sanayii sektörünün bileşenlerinin buluşacağı fuarda Baycan Elektrik olarak çalışmalarımızı ziyaretçilerimize ve misafirlerimize daha yakından tanıtma ve anlatma imkânı bulacağız” diyen Yılmaz, “Türkiye’ye katma değer sağlayan ve yatırımlarımızla ülkemiz ekonomisine değer katan Baycan Elektrik olarak tüm çalışma arkadaşlarımızı ve ortaklarımızı standımıza bekliyoruz” ifadesini kullandı. Kuruluşundan bu yana Beyaz Eşya ve Otomotiv sektörleri için üretim yapan firmanın yönetim kurulu başkanı Hakan Kılıç’ın vizyonunda Havacılık ve Savunma Sanayi sektöründe yer alması için çalışmalarına yaklaşık 3 yıl önce başladıkları bilgisini veren Baycan Elektrik’in Genel Müdürü Yılmaz, “Bu süreçteki ilk yatırımlarımızdan biri şirketimizde gerekli tüm eğitimlerini tamamlamış olan bir Certified IPC Trainer (Sertifikalı IPC Eğitmeni) yetiştirmek oldu. Eğitmenimiz şimdiye kadar 50 personelimizin Certified IPC Specialist (Sertifikalı IPC Uzmanı) eğitimlerini verdi. Daha sonra AS 9100 ve IPC gereklilikleri kapsamında oluşturulmuş toplamda 500 metrekarelik Havacılık ve Savunma Sanayi tesisimizin yatırımları tamamlandı ve tesis güvenlik belgesi alındı. AS 9100 sertifikamız ile Millî Savunma Bakanlığı tarafından onaylı Havacılık ve Savunma Sanayi tedarikçisi olarak sektörde yerimizi aldık. Türkiye’de 50 yılın üstünde Beyaz Eşya ve Otomotiv sektörlerinde kablo donanımı tecrübesi ile Havacılık ve Savunma Sanayi atılımı gerçekleştiren ilk firma olduğumuzu söyleyebiliriz.’’ ifadelerini kullandı.

HAVACILIK VE SAVUNMA SANAYİNİN TERCİH EDİLEN PARTNERİ OLACAĞIZ

Hedeflerinin kısa sürede Havacılık ve Savunma Sanayi’nin kablo donanım sektöründe tercih edilen tedarikçi partner firması olmak olduğunu söyleyen Engin Yılmaz son olarak şöyle konuştu: ‘’Sektörün standartlarını, gerekliliklerini ve gelişmelerini yakından takip ediyoruz. Beyaz Eşya ve Otomotiv sektörleri için üretimlerimizde sağladığımız Yalın Üretim, Ergonomi ve Metod Zaman Ölçümü (MTM) uygulamalarımızdan edindiğimiz deneyimleri Havacılık ve Savunma Sanayideki projelerimiz ile bütünleştirdik. Dijitalleşme kapsamında Endüstri 4.0 modelini temel alan bir işletme olarak makine parkurumuzda bulunan tüm cihazların akıllı donanımlara sahip olması yönünde projelerimiz devam ediyor. Güçlü yönetim ve organizasyonel yapımız; kurumsal kimliğimiz Havacılık ve Savunma Sanayinin standartları ile birebir uyuşuyor. 

TÜSAŞ, TEI, ASELSAN VE ROKETSAN İLE ÇALIŞIYORUZ

Mevcutta TÜSAŞ, TEI, Aselsan ve Roketsan gibi Savunma Sanayinin önde gelen firmaları ile çalışıyoruz. Çalıştığımız projelerin birçoğu bu kuruluşlar ve Baycan Elektrik arasında ticari iş birlikleri ile sonuçlanıyor. Firmaların koaksiyel kablo, semi-rigid kablolar, askeri standartlara ait konnektör ve terminaller, elektrik ve elektronik teçhizatlar içeren tüm projelerine yanıt vermekteyiz. İlerleyen dönemde Havacılık ve Savunma Sanayide yalnızca milli projelerde değil uluslararası paydaşlarla da iş birliği yönünde ilerleyeceğiz.” 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Haber Kaynağı www.sektorel.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

İGA, Geleceğin Havacılık Uzmanlarını Yetiştirmek İçin 1000 Stajyer Alıyor – Ulusal24.com

İGA, Geleceğin Havacılık Uzmanlarını Yetiştirmek İçin 1000 Stajyer Alıyor – Ulusal24.com

Türkiye’nin havacılıkta küresel ölçekteki en büyük projelerinden olan; dünya çapında küresel aktarma merkezi olma misyonu taşıyan İGA İstanbul Havalimanı, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından gençlerimizi iş hayatına hazırlayacak Ulusal Staj Programı kapsamında 1.000 üniversite öğrencisini, MT (Management Trainee) Programı’yla da 20 yeni mezunun işe alımını gerçekleştiriyor.

 

İGA, İstanbul Havalimanı’nda sağladığı istihdamla binlerce kişiye iş fırsatı sağlarken, geleceğin havacılık uzmanlarının yetişmesi adına Ulusal Staj Programı kapsamında 1.000 stajyer ve MT Programı’yla da 20 yeni mezunu işe alacağını açıkladı. 
 
İGA’nın dahil olduğu Ulusal Staj Programı ile ulusal ve uluslararası firmaların yanı sıra ekonominin bel kemiği KOBİ ve start-upların yetenek kazanımı konusunda desteklenmesi hedefleniyor. 
 
“Doğru İşe Doğru İnsan” felsefesi ile eşitlik ilkesinden asla ödün vermeyen, geleceğe emin adımlarla ilerleyen, kendine güvenen, sorumluluk sahibi, yeniliklere açık 1.000 kişiyi Ulusal Staj Programı kapsamında istihdam edeceğini duyuran İGA, gençlere Türkiye’ye havacılık sektöründe çağ atlatan İGA İstanbul Havalimanı’nda çalışma fırsatı tanıyor. 
 
İngilizce seviye tespit sınavına katılacak 1, 2 ve 3. sınıf öğrencilerinden seçilecek stajyerler, operasyonel birimler ağırlıklı olmak üzere, Terminal Operasyon, İGA PASS ve farklı departmanlarda görev alacak. 

Management Trainee Programıyla 20 yeni mezuna iş imkânı… 
 
Şirketlerin çalışma ortamlarını ve kültürlerini keşfedip deneyimleme imkânı sunan Talentopia.co, İGA ile ortaklaşa MT programı uyguluyor. 3 haftalık başvuru süresi sonrası yeni mezunlar İGA İstanbul Havalimanı’nda çalışma fırsatı yakalıyor. 
 
MT Programıyla İGA İstanbul Havalimanı’ndaki staja başvuru yapmak için talentopia adresi üzerinden başvuru yapılması gerekiyor.
 
İGA, ekonomiye kattığı değer ve gençlere yaptığı yatırımlar ile Türkiye ekonomisine duyduğu güvenin en önemli göstergelerinden birisinin, oluşturduğu istihdam olduğuna inanıyor.
 
On binlerce kişiye sağladığı iş gücüyle de önemli bir rol üstlenen İGA, staj programlarına sağladığı destekle Türkiye’yle birlikte büyümek adına elini taşın altına koyuyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Haber Kaynağı www.sektorel.com.tr

İlgili

Haber Kaynağı www.ulusal24.com