Şeytani ikiz saldırısı – Ulusal24 Haber Merkezi

Şeytani ikiz saldırısı – Ulusal24 Haber Merkezi

 Şeytani ikiz saldırısı, kullanıcıları meşru ağı taklit eden sahte bir Wi-Fi erişim noktasına bağlanmaları için kandıran siber saldırı türüdür.

Kullanıcı, tuzağa düşüp  şeytani ikiz erişim noktasına bağlandığında saldırgan ağ trafiğinden özel oturum açma kimlik bilgilerine kadar her şeye ulaşabilir. ESET Türkiye Ürün ve Pazarlama Müdürü Can Erginkurban, şeytani ikiz saldırılarına karşı nasıl önlem alınması gerektiğine yönelik bilgileri paylaştı. 

Şeytani ikiz saldırıları, isimlerini meşru Wi-Fi ağlarını birbirinden ayırt edilemeyecek kadar taklit edebilmelerinden alırlar. Saldırganlar bu sahte ağları oluşturarak kullanıcıları kandırıp oturum açmalarını sağlarlar. Kullanıcı verilerine erişerek kişisel bilgilerini çalabilirler. Suç işlemelerini veya suça ortak olmalarını sağlarlar. Bu durum özellikle birden fazla hesap için aynı kullanıcı adı ve parolayı kullanan kullanıcılar için tehlikelidir çünkü bilgisayar korsanı tek bir giriş denemesini izleyerek hepsine erişim sağlayabilir. Bu saldırıların tespit edilmesi neredeyse imkansızdır. 

Şeytani ikiz saldırısı nasıl çalışır?

Şeytani ikiz saldırıları, kurbanları güvenilir bir halka açık Wi-Fi ağına bağlandıklarını düşünmeleri için kandırarak çalışır. Saldırıyı olabildiğince inandırıcı hale getirmek için saldırganlar genellikle aşağıdaki adımları kullanır.

Ücretsiz Wi-Fi olan bir yer

Saldırganlar saldırılarını gerçekleştirmek için havaalanı, kütüphane ya da kahve dükkanı gibi ücretsiz ve popüler Wi-Fi erişimine sahip kalabalık bir yeri seçerler. Bu yerlerde genellikle aynı ada sahip birden fazla erişim noktası bulunur ve bu da sahte ağın fark edilmemesini kolaylaştırır.

Yeni bir Wi-Fi erişim noktası 

Ardından bilgisayar korsanı yasal ağ ile aynı SSID adını kullanarak yeni bir erişim noktası oluşturur. Bunu yapmak için telefonlar, dizüstü bilgisayarlar, taşınabilir yönlendiriciler ve tabletler dahil olmak üzere hemen hemen her cihazı kullanabilirler.

Sahte bir oturum açma sayfası

Daha önce halka açık bir Wi-Fi ağına giriş yaptıysanız, muhtemelen bir portal ile karşılaşmışsınızdır. Bunlar genellikle ağa erişmek için bir parola veya diğer temel bilgileri girmenizi gerektirir. Birçok yasal ağ bunları kullansa da, saldırganlar bunları kolayca kopyalayarak kullanıcıları giriş bilgilerini göndermeleri için kandırabilir. Saldırgan biraz yetenekli ise gerçek ve sahte bir portal sayfası arasındaki farkı söylemek neredeyse imkânsız olacaktır.

Kurbana yakınlık

Saldırgan şeytani ikiz erişim noktasını kurmayı tamamladıktan sonra, daha güçlü bir sinyal oluşturmak için cihazlarını veya yönlendiricilerini kurbanlara yaklaştırabilir. Bu şekilde ağ sinyalinin güçlü olmasını sağlayarak gerçek ağa tercih edilmesini sağlarlar ve bazı cihazlar otomatik olarak şeytani ikize bağlanır. 

Kullanıcı verilerinin çalınması

Bir kurban cihazını şeytani ikiz ağına bağladığında, bilgisayar korsanı sosyal medya hesaplarında gezinmekten banka ekstrelerini kontrol etmeye kadar çevrimiçi yaptıkları her şeyi izleyebilir. Bir kullanıcı ağa bağlıyken hesaplarından herhangi birine giriş yaparsa, bilgisayar korsanı giriş kimlik bilgilerini toplayabilir. Aynı kullanıcı adı ve parolayı farklı hesaplar için kullanmamak bu noktada çok önemli.

Şeytani ikiz saldırısından nasıl korunursunuz?

Kendi erişim noktanızı kullanın Şeytani ikiz saldırısından korunmanın en kolay yolu, mümkün olduğunca halka açık Wi-Fi yerine kişisel bir hotspot kullanmaktır. Bu, kamusal alanlarda her zaman güvenilir bir ağa bağlanmanızı sağlar ve saldırganlarnın verilerinize erişmesini önler. Erişim noktanızı gizli tutmak için bir parola belirlemeyi unutmayın.

Güvenli olmayan Wi-Fi ağlarından kaçının Genel bir ağa bağlanmanız gerekiyorsa, “Güvenli Değil” olarak işaretlenmiş erişim noktalarından uzak durun. Güvenli olmayan ağlar güvenlik özelliklerinden yoksundur ve şeytani ikiz ağlar neredeyse her zaman güvenli değil olarak işaretlidir. 

Otomatik bağlanmayın Cihazınızda otomatik bağlanmayı etkinleştirdiyseniz, kapsama alanına girdiğinizde daha önce kullandığınız tüm ağlara otomatik olarak bağlanacaktır. Bu, halka açık yerlerde tehlikeli olabilir, özellikle de geçmişte bilmeden kötü bir ikiz ağa bağlandıysanız. Evinizden veya ofisinizden her ayrıldığınızda otomatik bağlanmayı devre dışı bırakın.

Halka açık Wi-Fi üzerinden asla özel işlerinizi yapmayın Halka açık Wi-Fi kullanırken mümkün olduğunca özel hesaplara giriş yapmaktan kaçınmalısınız. Saldırganlar giriş bilgilerinize yalnızca kötü ikiz ağlarına bağlıyken kullanırsanız erişebilirler, bu nedenle oturumunuzu kapatmanız özel bilgilerinizi korumanıza yardımcı olabilir.

Trafiği şifrelemek için VPN kullanın Bir VPN, verilerinizi saldırganlar görmeden önce şifreleyerek sizi şeytani ikiz saldırısından korumaya yardımcı olabilir. Cihazınıza güvenilir bir VPN uygulaması indirdiğinizde, çevrimiçi etkinliğinizi ağa göndermeden önce şifreler veya karıştırır, böylece bir saldırganın verileri okuması ve anlaması imkansız hale gelir.

HTTPS önemli Genel bir ağ kullanırken, yalnızca HTTPS web sitelerini ziyaret ettiğinizden emin olun. Bu siteler uçtan uca şifreleme sunarak saldırganların izlemesini önler.

İki faktörlü kimlik doğrulama kullanın Özel hesaplarınıza iki faktörlü kimlik doğrulama eklemek, saldırganların bunlara erişmesini önlemenin diğer bir yoludur. Bir bilgisayar korsanı oturum açma bilgilerinize erişse bile, iki faktörlü kimlik doğrulama, hesabınıza erişmelerini engelleyecektir.

WPA3 şifrelemeyi tercih edin WPA3 en yeni Wi-Fi güvenlik protokolüdür. Verilerinizi şifreleyerek kaba kuvvet ve şeytani ikiz saldırılarına karşı korur. WPA3-Enterprise ise halka açık Wi-Fi ağları için güvenliği artıran ve saldırganların çevrimiçi etkileşimlerinizi izlemesini engelleyen bir WPA3 modudur.

Yazılımlarınızı güncel tutun Güncel olmayan yazılımlardan kaynaklanan güvenlik ihlallerini önlemek için işletim sisteminizi, tarayıcılarınızı ve kullandığınız diğer yazılımları düzenli olarak güncelleyin. Yazılım güncellemeleri genellikle saldırganların yararlanabileceği bilinen güvenlik açıkları için yamalar içerir.

Ağınızı izleyin Yakındaki Wi-Fi ağlarını düzenli olarak taramak için ağ izleme araçlarını kullanın. Beklenmedik veya şüpheli ağları, özellikle de bilinen genel ağlara benzer adlara sahip olanları arayın. Herhangi bir garip ağa bağlanmaktan kaçının ve ağ yöneticisini bilgilendirin. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Haber Kaynağı www.sektorel.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

GTA 6 resmen duyuruldu! – Ulusal24 Haber Merkezi

GTA 6 resmen duyuruldu! – Ulusal24 Haber Merkezi

Oyun dünyasının dev firmalarından Rockstar Games, oyun dünyasının yıllardır bir beklediği GTA VI için önemli bir açıklama yaptı. GTA 6 hakkında ilk defa bir resmi açıklamada bulunan Rockstar Games, GTA 6’nın ilk fragmanının bu Aralık ayında geleceğini açıkladı.

ROCKSTAR GAMES’İN AÇIKLAMASI

“Gelecek ay Rockstar Games’in 25. yılını kutluyoruz. Dünya çapındaki oyuncularımızın inanılmaz desteği sayesinde gerçekten tutkulu olduğumuz oyunlar yaratma fırsatına sahip olduk. Siz olmasaydınız bunların hiçbiri mümkün olmazdı ve bu yolculuğu bizimle paylaştığınız için hepinize çok minnettarız.

1998 yılında Rockstar Games, video oyunlarının da diğer eğlence türleri kadar kültür açısından vazgeçilmez olabileceği fikri üzerine kuruldu ve bu evrimin bir parçası olma çabalarımızda sevdiğiniz oyunları yarattığımızı umuyoruz.

Aralık ayı başlarında bir sonraki Grand Theft Auto’nun ilk fragmanını yayınlayacağımızı size duyurmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Bu deneyimleri sizlerle daha uzun yıllar paylaşmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.

Teşekkür ederim,

Sam Houser”

OYUNA HARCANAN MİKTAR 2 MİLYAR DOLAR

GTA 6’nın yapım maliyetinin 2 milyar dolar civarında olduğu öne sürülüyor. Bu rakam sadece oyun dünyası için değil eğlence sektörünün tamamı için bir rekor niteliği taşıyor.

Oyuna harcanın miktar göze yüksek gelse de GTA V’in yayımlandığı ilk 3 gün içinde 1 milyar dolar ve piyasaya sürüldüğü 2013 yılından bugüne 7.7 milyar dolar hasılat yaptığı biliniyor.
 

Haber Kaynağı www.aykiri.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

Papara, Uygulama Özelliğini Duyurdu – Ulusal24 Haber Merkezi

Papara, Uygulama Özelliğini Duyurdu – Ulusal24 Haber Merkezi

inansal teknoloji şirketi Papara, uygulama içi ‘Sohbet’ özelliğini yayına aldı. Papara kullanıcıları, telefon rehberlerinde kayıtlı diğer Papara kullanıcılarıyla Papara içinden sohbet edebilecek.

 

2016’dan bu yana kullanıcılarına 7/24 ücretsiz para transferi, kart ürünleri ve ödeme hizmetleri sunan finansal teknoloji şirketi Papara, uygulama içi ‘Sohbet’ özelliğini yayına aldı. Yeni özellik sayesinde Papara kullanıcıları, alıştıkları mesajlaşma deneyimiyle, telefon rehberlerinde kayıtlı olan Papara kullanıcılarıyla Papara’dan sohbet edebilecek.

 

Kullanıcı davranışlarından hareketle geliştirildi

Para gönderme ve para isteme deneyiminde açıklama ve GIF ekleme özellikleri sunan Papara, bu özelliğin kullanıcılar tarafından küçük tutarların karşılıklı transferiyle sohbet amacıyla kullanıldığını fark etti. Her ay 200 binden fazlakullanıcının, küçük meblağları mesajlaşmak için birbirlerine transfer ettiklerini keşfeden Papara, kullanıcıların uygulama içi sohbet deneyimi talep ettiklerine yönelik içgörüden yola çıkarak geliştirdiği özellikle, kullanıcıların alışık olduğu mesajlaşma deneyimini uygulamaya taşıdı.

 

Finansal işlemleri sohbet deneyimiyle buluşturuyor

Papara kullanıcıları, Papara’nın sunduğu para transferi, para isteme, işlem paylaş gibi özellikleri kullanarak rehberlerinde kayıtlı Papara kullanıcılarıyla sohbet başlatabiliyor. Mesaj alıntılama, ifade bırakma gibi alışılmış mesajlaşma deneyimlerini finansal işlemlerle buluşturan Papara, bu sayede kullanıcıların arkadaşlarıyla, aile üyeleriyle veya yakınlarıyla olan finansal işlemlerinin bir sohbet arayüzü üzerinden kolayca takip edilebilmesini de sağlıyor. İlerleyen dönemde Papara kullanıcıları, Hediye Kartı gönderme, harcama bölüştürme gibi diğer Papara işlemlerini de ‘Sohbet’ arayüzü üzerinde gerçekleştirebilecek.

 

Papara ‘süper uygulama’ olmaya adım adım yaklaşıyor

2016’dan bu yana para transferi, ödemeler, birikim gibi odaklarda ürünler sunan, 2022’de sigorta aracılığı alanında bir şirket kurarak kullanıcılarını hızlı, kolay, hesaplı ve keyifli sigorta deneyimleriyle buluşturan, geçtiğimiz aylarda Yurt Dışı Para Transferi ve Kıymetli Maden Hesabı gibi ürünlerini devreye alan Papara, ‘Sohbet’ özelliğiyle finansal süper uygulama olmaya bir adım daha yaklaştı. Şirket, ürün ve hizmet setini sürekli geliştirerek kullanıcıların tüm finansal ihtiyaçlarına yanıt bulabilecekleri bir dünya vaat ediyor.

 

Papara Hakkında

Papara, KPMG tarafından Global FinTech 100’de listelenen Türkiye’nin lider FinTech şirketidir. Türkiye’den seçilen 68’inci Endeavor girişimi olma başarısını gösteren Papara, özgün LinkedIn verileri ile belirlenen “LinkedIn En İyi Startup’lar 2022” listesinde ilk sırada yer almış, dünyanın önde gelen FinTech topluluklarından Finovate tarafından düzenlenen 2022 Finovate Awards’da “En İyi Mobil Ödeme Çözümü” seçilmiştir. 2016 yılında finansal hizmetleri herkes için hızlı, kolay, hesaplı ve keyifli hâle getirmek amacıyla kurulan Papara’nın 17 milyondan fazla bireysel kullanıcısı, aralarında Uber, Yandex gibi şirketlerin de bulunduğu 1.500’ü aşkın ticari kullanıcısı vardır. 570’ten fazla çalışanı olan ve Happy Place to Work® kapsamında Türkiye’nin en mutlu işyerleri arasında gösterilen Papara, ürün ve hizmetlerini daha geniş coğrafyalara yayarak bölgenin lider ve rekabetçi finansal teknoloji şirketi olmayı hedefliyor.

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Haber Kaynağı www.sektorel.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

iPhone 15 Pro Max almak isteyenlere kötü haber! – Teknoloji

iPhone 15 Pro Max almak isteyenlere kötü haber! – Teknoloji





Geçtiğimiz hafta düzenlenen özel etkinlikle Apple, uzun bir bekleyişin ardından yeni iPhone 15 modellerini resmi olarak tanıttı. 12 Eylül tarihinde tanıtılan bu yeni telefonlar, şimdi önsiparişe açıldı ve ilk satış performansı hakkında bazı önemli detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Özellikle iPhone 15 Pro modeli, geçtiğimiz yılın başarılı iPhone 14 Pro modelinin üzerinde bir ilgi görmeye başlamış durumda. Bu, Apple için olumlu bir gelişme gibi görünse de, yoğun talebi karşılamak şu anki koşullarda kolay bir iş değil. Üstelik Apple bu yıl, yeni iPhone’ların üretimine biraz daha geç başladı. Bu da özellikle iPhone 15 Pro Max modelinin stok sorunları yaşayabileceği anlamına geliyor.

Ünlü analist Ming-Chi Kuo, Apple’ı bekleyen bu potansiyel stok problemlerine dikkat çekiyor. iPhone 15 Pro Max’in diğer modellere göre daha fazla talep gördüğünü ve iPhone 15 Pro modellerinin iPhone 14 Pro’nun önünde olduğunu belirten Kuo, bu yoğun ilginin, telefonların teslimat sürelerini uzatacağını söylüyor.

Ayrıca Ming-Chi Kuo, Apple’ın bu yıl geçen yıla göre telefon üretimine bir ay daha geç başladığını vurguluyor ve bu nedenle iPhone 15 stoklarının, Apple’ın beklentilerini tam anlamıyla karşılayamayabileceğini ifade ediyor. Dolayısıyla yakın gelecekte stok problemlerinin ortaya çıkabileceği bir dönemle karşı karşıya olabileceğimizi belirtiyor.


Haber Kaynağı www.aykiri.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

Reklam engelleyici kullananlara YouTube’dan kötü haber! – Teknoloji

Reklam engelleyici kullananlara YouTube’dan kötü haber! – Teknoloji

YouTube, reklam engelleyici kullanan kullanıcılar için yeni bir anti reklam engelleyici bildirim ekranını test ediyor.

YouTube kullanıcıları, Ad-Blockers kullanarak videoları reklamsız izlemeyi tercih edenler artık yeni bir uyarı bildirimi ile karşılaşacaklar.

Bu uyarı bildiriminde, “Görünüşe göre reklam engelleyici kullanıyorsunuz. YouTube’da video izlemeye devam edebilmek için ad-blocker özelliğini devre dışı bırakmanız gerekmekte” gibi ifadelere yer veriliyor.

Aynı zamanda, bildirimin altında “YouTube reklamlarına izin ver” veya “YouTube Premium’u deneyin” gibi iki seçenek sunuluyor.

Bu bildirim alındıktan sonraki 30 veya 60 saniye içinde, kullanıcıların tercihlerini belirtmeleri bekleniyor.

Eğer kullanıcılar bir tercih yapmaz ve reklam engelleyici kullanmaya devam ederlerse, platform üzerinde video izlemeleri engellenecek. YouTube bu yeni adımıyla, reklam gelirlerini korumayı hedeflerken, kullanıcıların deneyimini nasıl etkileyeceği merak konusu.

Haber Kaynağı ulusal24.com

Avrupa Birliği’den TikTok’a kötü haber! – Teknoloji

Avrupa Birliği’den TikTok’a kötü haber! – Teknoloji





Avrupa Birliği Veri Koruma Kurulu, TikTok’un 13-17 yaş arası kullanıcılarının verilerini koruma konusundaki yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle İrlanda Veri Koruma Otoritesi tarafından başlatılan soruşturmayla ilgili olarak görüşünü açıkladı.

Veri Koruma Kurulu’nun bağlayıcı nitelikteki kararı, TikTok’un İrlanda merkezli Veri Koruma Otoritesi tarafından çıkartılan cezayı haklı buldu. Bu karar, TikTok’un ceza almasına neden oldu ve milyonlarca poundluk bir ceza ödemesi bekleniyor. Cezanın miktarı önümüzdeki 4 hafta içinde açıklanacak.

Avrupa Birliği Komisyonu, Nisan ayında duyurduğu Dijital Hizmetler Yasası (DSA) çerçevesinde, Avrupa’da faaliyet gösteren büyük dijital platformlar ve arama motorlarına daha sıkı kurallar getireceğini açıklamıştı. Bu düzenleme kapsamında Alibaba, Amazon, Apple AppStore, Booking.com, Facebook, Google Play, Google Maps, Google Shopping, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Snapchat, TikTok, Twitter, Wikipedia, YouTube ve Zalando gibi platformlar yer alıyor.

Belirlenen platformların DSA kapsamında dezenformasyonu sınırlama, yasa dışı içeriği hızla kaldırma, reşit olmayanları internet ortamında daha iyi koruma, risk değerlendirmesi yapma, riskleri azaltmaya yönelik adım atma ve dış denetime tabi tutulma gibi kurallara uymaları gerekiyor.


Haber Kaynağı www.aykiri.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

Haber ajansı AFP, Twitter’a dava açtı! – Teknoloji

Haber ajansı AFP, Twitter’a dava açtı! – Teknoloji





Fransız haber ajansı Agence France-Presse (AFP), Elon Musk’ın, haber içeriklerinin dağıtımı için ödeme yapmayı reddettiği gerekçesiyle X adlı sosyal medya platformuna karşı Paris’te dava açtığını duyurdu.

Haber ajansından yapılan açıklamada, Fransa’da yürürlükte olan “komşu haklar” olarak adlandırılan telif kuralına, Twitter’ın uymadığı belirtildi. 

AFP’nin “Endişeli” olduğu belirtilen açıklamada, Twitter’ın, komşu hakların uygulanmasına ilişkin görüşmelere girmeyi açıkça reddettiği ifade edildi. 

Elon Musk ise X platformu üzerinden paylaştığı bir mesajda AFP’nin hamlesini sert bir şekilde eleştirdi. Musk, “Bu oldukça garip. Kendi reklam gelirlerini elde ederken bizim sitelerimize trafik sağlamamız için onlara ödeme yapmamızı mı bekliyorlar?” şeklinde açıklamada bulundu.

Fransa’nın rekabet otoritesi, 2021 yılında Google’a, haber yayıncılarıyla görüşmelere uymadığı gerekçesiyle 500 milyon euro para cezası vermişti. Google daha sonra AFP ve birkaç önde gelen Fransız haber kuruluşuyla anlaşmaya vardı. Aynı şekilde Facebook da bazı Fransız yayıncılarıyla anlaşmalar imzaladı.


Haber Kaynağı www.aykiri.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

Twitter’dan ‘rozet gizleme’ özelliği – Ulusal24 Haber Merkezi

Twitter’dan ‘rozet gizleme’ özelliği – Ulusal24 Haber Merkezi

Twitter için normalde ücretsiz olan TweetDeck, Elon Musk’ın platformun başına gelmesinden sonra Blue abonelerine özel bir hale gelmişti. Twitter’ın X dönüşümüyle burada da bir değişim yaşandı ve TweetDeck XPro haline geldi. 

Blue aboneliği ise XBlue oldu ve kullanıcılara roket gizleme imkanı sunuldu. 

Bu adımın ise Blue abonesi olup ‘mavi rozeti’ olmayanlar için atıldığı söyleniyor. Yapılan açıklamada abonelerin hesabındaki onay rozetini gizlemeyi tercih ederse artık bunu yapabilceği, onay işaretinin profilde ya da diğer kısımlarda tamamen bunun gizleneceği belirtiliyor.

Haber Kaynağı www.aykiri.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

Steam’de zam yağmuru yaşandı – Ulusal24 Haber Merkezi

Steam’de zam yağmuru yaşandı – Ulusal24 Haber Merkezi

Oyunseverlerin vazgeçilmez platformu Steam, uzun süredir zam dalgasına maruz kalıyor. Özellikle Türkiye’deki enflasyon artışıyla birlikte, diğer kalemlerde olduğu gibi oyun fiyatlarında da ciddi artışlar yaşanıyor. 

Steam platformunda bir süredir devam eden zam süreci, oyunseverleri endişelendirmeye devam ediyor. 

Son yapılan zamlarla birlikte, özellikle Elden Ring adlı oyunun fiyatları önemli ölçüde arttı. Elden Ring’in standart sürümü, 699 TL’den 999 TL’ye yükseldi. Aynı oyunun Deluxe Edition sürümü ise 899 TL’den 1.299 TL’ye çıktı. Zam oranı yüzde 83 olarak belirlenen The Last of Us Part 1 oyunu ise 599 TL’den 1.099 TL’ye yükseltilmiş durumda. Aynı oyunun Upgrade to Digital Deluxe Edition sürümü de 100 TL’den 200 TL’ye kadar zamlandı.

Bir diğer popüler oyun olan Ratchet & Clank: Rift Apart, yüzde 83’lük bir zamla 1.099 TL’lik yeni bir fiyat etiketine sahip oldu.

Haber Kaynağı www.aykiri.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

ChatGPT’yi geliştiren OpenAI’a soruşturma! – Ulusal24 Haber Merkezi

ChatGPT’yi geliştiren OpenAI’a soruşturma! – Ulusal24 Haber Merkezi

The Washington Post’un haberine göre, Federal Ticaret Komisyonu (FTC), OpenAI hakkında geniş kapsamlı bir soruşturma başlattı.

FTC, OpenAI’nın kişisel itibar ve verileri riske atıp atmadığını ve tüketiciyi koruma yasalarına uyup uymadığını araştırıyor. San Francisco merkezli şirketten, yapay zeka modelleriyle ilgili risklerin nasıl ele alındığına dair kayıtları talep etti.

Komisyon, OpenAI’dan, ürünleri aracılığıyla “gerçek kişiler hakkında yanlış, yanıltıcı veya aşağılayıcı ifadeler” oluşturduğuna dair yapılan tüm şikayetlerin detaylı açıklamalarını sunmasını istedi.

Haber Kaynağı www.aykiri.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com